اشکان جهان‌آرای - ساری-خبرنگار:  هفته گذشته نخستین پارک بانوان شهر بندری نوشهر در زمین ۵ هزار متری با حضور تعدادی از مسئولان به بهره‌برداری رسید تا تعداد پارک‌های ویژه بانوان مازندران به ۸ عدد برسد.

نمایی از پارک بانوان ساری

عملیات ساخت و تجهیز این پارک که سال گذشته در شورای اسلامی نوشهر تصویب شده بود، با انتخاب زمینی در نزدیکی فرودگاه این شهر آغاز شد. بالاخره هفته گذشته با امکاناتی مانند پیست‌ دوچرخه‌سواری، زمین اسکیت، کافی‌شاپ، باشگاه کودک، زمین والیبال و تجهیزات ورزش‌های همگانی به بهره‌برداری رسید و در اختیار بانوان نوشهری قرار گرفت. ساخت فضاهای تفریحی و ورزشی ویژه بانوان در شهرهای بزرگ کشور یکی از اقداماتی است که طی سال‌های اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در مازندران هم مسئولان برخی شهرها تلاش می‌کنند به این موضوع توجه بیشتری نشان دهند تا بانوان بتوانند در فضاهایی مناسب و بدون مزاحمت به فعالیت‌های ورزشی و تفریحی سبک بپردازند.

هر چند که باشگاه‌های مختلف بخشی از نیاز بانوان به فضای اختصاصی ورزشی را برطرف کرده‌اند، اما بسته بودن فضای باشگاه‌ها یکی از محدودیت‌های این اماکن برای بانوان به حساب می‌آید. از سوی دیگر همه بانوان توانایی پرداخت هزینه برای حضور در باشگاه‌ها را ندارند. ضمن این‌که بسیاری از آنان به حضور در فضای آزاد برای پیاده‌روی و انجام فعالیت‌های سبک ورزشی متمایل هستند. چنین فضایی در پارک‌ها یا بوستان‌های ویژه بانوان قابل دسترسی است؛ پارک‌هایی که وزارت کشور تاکید جدی بر ایجاد آنها توسط شهرداری‌ها دارد.

  • توجه ویژه وزارت کشور

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در گفت‌وگو با همشهری با بیان این‌که توجه به نیازها و زیرساخت‌های ویژه بانوان یکی از اولویت‌های دولت به شمار می‌آید، گفت: وزارت کشور ساخت پارک‌های بانوان را به عنوان یکی از نکات مهم مورد توجه قرار داده است. مدیران مرتبط به‌ ویژه معاونت عمرانی استانداری‌ها در استان‌ها تاکید کرده تا برای افزایش فضاهای تفریحی و ورزشی بانوان در شهرستان‌ها اقدام شود.

«سمیه قاسمی طوسی» ادامه داد: اداره کل امور بانوان و خانواده مازندران نیز طبق این تاکید وزارت کشور پیگیری‌هایی برای تحقق این هدف انجام داده که آخرین مورد آن درخواست کتبی از معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران بابت توجه بیشتر به ایجاد بوستان‌های بانوان و اختصاص فضاهای ورزشی ویژه آنان در شهرستان‌های مازندران بود. وی با بیان این‌که شهرداری‌ها مکلف به پیگیری برای ساخت پارک بانوان در شهرها هستند، اظهار کرد: با توجه به وضعیت مالی شهرداری‌ها در حال حاضر نمی‌توانیم امیدوار به ساخت پارک‌های بیشتری در شهرهای استان باشیم، اما راه‌هایی وجود دارد که این فضاهای اختصاصی بانوان در استان بیشتر شود.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران اظهار کرد: تاکید و هدف ما تفکیک جنسیتی و جدا کردن بانوان از جامعه و محدود کردن آنان به فضاهای اختصاصی نیست. بلکه معتقدیم در کنار بسیاری از امکانات تفریحی مشترکی که در شهرها وجود دارد، فضای اختصاصی می‌تواند برخی بانوان که میل به حضور راحت‌تر در فضای تفریحی دارند را از زیرساخت‌های اجتماعی و تفریحی برخوردار کند. این مسئول ادامه داد: برای مثال در حال حاضر امکان استفاده از ست‌های ورزشی شهری موجود در پارک‌ها و پیاده‌روها برای همه افراد وجود دارد، اما خانم‌هایی که پوشش چادر دارند، نمی‌توانند از این تجهیزات استفاده کنند.

  • ۷ پارک برای بانوان مازندران

قاسمی طوسی با بیان این‌که شرایط جامعه ایجاب می‌کند که فضاهای اختصاصی نیز برای بانوان وجود داشته باشد، بیان کرد: انتظار ما این است که فرمانداری‌ها نیز پیگیر ایجاد فضاهای اختصاصی ویژه بانوان باشند. همچنین شهرداری‌های بزرگ استان تلاش خود را برای بیشتر شدن سرانه فضاهای تفریحی و ورزشی ویژه بانوان افزایش دهند. وی افزود: در حال حاضر ۷ پارک شهری ویژه بانوان در مازندران وجود دارد که برای جمعیت این قشر ناچیز است. ضمن این‌که مازندران، استانی گردشگرپذیر است و هر سال از میلیون‌ها مسافر پذیرایی می‌کند.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران درباره تعداد پارک‌های بانوان مازندران اظهار کرد: بوستان فدک بهشهر، بوستان نرگس بابل، پارک کوثر آمل، بوستان شهیده «حمیده مروتی» در قائمشهر، پارک خانواده در فریدونکنار، بوستان مادر نکا و پارک بانوان نوشهر که هفته گذشته به بهره‌برداری رسیدند، پارک‌های در حال استفاده ویژه بانوان هستند.

این مسئول با اشاره به این‌که یک پارک دیگر نیز در ساری وجود دارد که شهرداری در حال ساخت آن است، گفت: بخش مهمی از عملیات اجرایی آن پایان یافته، اما هنوز به بهره‌برداری نرسیده است؛ این در حالی است که به نظر می‌رسد با توجه به این‌که فضاهای همگانی این پارک تقریبا آماده بهره‌برداری شده، می‌توان درهای آن را به روی بانوان باز کرد تا به مرور بخش‌های دیگر تکمیل شود. در صورت بهره‌برداری از این پارک، تعداد پارک‌های بانوان مازندران به ۸ عدد می‌رسد.

  • اختصاص اماکن ورزشی

قاسمی طوسی با بیان این‌که اختصاص برخی اماکن ورزشی به بانوان نیز می‌تواند بخشی از کسری‌های سرانه ورزشی آنان را برطرف کند، اظهار کرد: در روند موجود ایجاد فضاهای ورزشی، این اماکن با بودجه دولتی ساخته می‌شوند و سپس در اختیار بخش خصوصی قرار می‌گیرند. در نتیجه وقتی بخواهیم فضایی به صورت ویژه برای بانوان در اختیار بگیریم، باید برای مکانی که با پول بیت‌المال ساخته شده اجاره و هزینه بپردازیم. وی ادامه داد: این چرخه معیوب باعث می‌شود که بانوان از زیرساخت‌های ورزشی موجود که دولت ایجاد می‌کند، محروم بمانند.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران افزود: حرف ما این است که چرا بانوان ما نباید فضایی مناسب و اختصاصی برای ورزش داشته باشند؟ یکی از راهکارهای موجود برای حل این مشکل استفاده از اختیارات استاندار است که در برخی استان‌های دیگر مورد توجه قرار گرفته است. به این شکل که با دستور استاندار در هر شهرستان یک مرکز یا مجموعه ورزشی در اختیار بانوان قرار دادند. این مسئول اظهار کرد: درخواست بانوان استان هم این است که در هر شهرستان دست‌کم یک سالن چند منظوره برای فعالیت‌های ورزشی بانوان در نظر گرفته شود.

قاسمی طوسی با اشاره به راه قانونی برای افزایش سرانه ورزشی ویژه بانوان در استان‌ها گفت: آیین‌نامه‌ای وجود دارد که هر استان می‌تواند به صورت حاکمیتی مجموعه‌های ورزشی مشخصی برای تمرینات بانوان و برپایی مسابقات و اردوهای این قشر از جامعه اختصاص دهد. وی بیان کرد: استان فارس بر اساس همین دستورالعمل با پیگیری استاندار آن، ۱۱ مکان ورزشی را با حذف تشریفات مرسوم به صورت اختصاصی در اختیار بانوان گذاشته است. این موضوع را با استاندار و اداره کل ورزش و جوانان در میان گذاشتیم و پیگیریم تا از این راه سرانه فضای ورزشی بانوان استان را افزایش دهیم.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران تصریح کرد: با توجه به این‌که این تجربه عملی موفق در سایر استان‌ها انجام شد و نتیجه‌بخش هم بود، امیدواریم در استان نیز شاهد اختصاص برخی مجموعه‌های ورزشی به بانوان در شهرستان‌های مختلف باشیم تا فرصت‌های ورزشی بیشتری در اختیار این قشر قرار بگیرد.

  • پارک بانوان ساری

ساخت پارک بانوان ساری با طراحی فضایی مجهز به عنوان بزرگ‌ترین و مجهزترین پارک بانوان شمال کشور سال ۱۳۹۵ توسط شهرداری ساری آغاز شد. مسئولان شهرداری ساری زمان آغاز ساخت این پارک اعلام کرده بودند که این مجموعه اختصاصی بانوان طی چند ماه به بهره‌برداری می‌رسد. دی ماه سال گذشته نیز اعلام شد که این پارک ۸.۵ هکتاری مراحل پایانی ساخت را پشت ‌سر می‌گذارد، اما هنوز برای استفاده در اختیار بانوان قرار نگرفته است.

در این پارک فضاهای مختلف تفریحی و ورزشی مانند بازارچه، پیست کارتینگ، رستوران، پیست دوچرخه‌سواری و اسکیت، باشگاه، فضایی برای ورزش‌های آبی و تفریحات و بازی‌های الکترونیک تعریف شده است، اما با گذشت نزدیک به ۳ سال از آغاز ساخت این پارک در حالی که شهردار پیشین ساری از همان زمان کلنگ‌زنی بر سرعت دادن به اجرای این پروژه تاکید زیادی داشت، هنوز درهای آن به روی بانوان باز نشده است.

کد خبر 456745

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha