همشهری آنلاین: محققان دریافتند مردانی که به کمک درمان‌های ناباروری پدر می‌شوند با احتمال بیشتر ابتلا به سرطان پروستات در میانسالی روبرو هستند.

تاثير ناباروري در افزايش ريسك ابتلا به سرطان پروستات

به گزارش خبرنگار مهر، این یافته حاصل بررسی داده‌های مربوط به گزارشات ملی سوئد بین سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۴ است. در مجموع یک میلیون کودک در طول این مدت زمانی متولد شده بودند.

بارداری اکثر این کودکان (۹۷ درصد) به شیوه های طبیعی بوده است. اما ۱.۷ درصد پدران (حدود ۲۶۰۰ مرد) تحت لقاح آزمایشگاهی و ۱.۳ درصد (حدود ۱۵ هزار مرد) در معرض تکنیک های تزریق اسپرم قرار گرفته بودند.

با بررسی نرخ ابتلا به سرطان پروستات در این دو دهه بعد از پدرشدن مشخص شد تنها ۰.۲۸ درصد مردانی که به شیوه‌های طبیعی پدر شده بودند مبتلا به این بیماری شدند. در حالیکه این رقم برای پدرانی که به شیوه لقاح آزمایشگاهی پدر شده بودند ۰.۳۷ درصد و برای پدران گروه تزریق اسپرم، ۰.۴۲ درصد بود.

محققان به این نتیجه رسیدند مردانی که با کمک شیوه‌های تولیدمثل کمکی پدر می شوند در معرض ریسک ابتلا زودهنگام به سرطان پروستات قرار دارند و این گروه پرخطر باید از لحاظ ابتلا به سرطان پروستات در معرض معاینات و آزمایشات بلندمدت باشند.

کد خبر 456998
منبع: مهر

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha