به گزارش دویچه وله، در نخستین ساعات بامدادی روز چهارشنبه ۱۰ مهر (دوم اکتبر) خبر پرتاب یک موشک بالستیکی جدید از سوی کره شمالی خبرساز شد. این در حالی است که مقامات این کشور روز سهشنبه، اول اکتبر، از آمادگی خود برای دیدار و گفتوگو با مقامات آمریکایی بر سر مناقشه هستهای سخن گفته بودند.
خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از سئول، پایتخت کره جنوبی، خبر از آزمایش موشکی جدید کره شمالی داد. بنا بر اظهارات ارتش کره جنوبی، این موشک بالستیکی پس از طی مسافتی بالغ بر ۴۵۰ کیلومتر در مناطق شرقی و در آبهای ژاپن فرود آمده است.
شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن در نخستین واکنش خود نسبت به این آزمایش موشکی، این اقدام کره شمالی را نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت خوانده و آن را محکوم کرده است.
موشک یاد شده در نوار آبهای تجاری ژاپن فرود آمده است. این نوار به عرض ۲۰۰ مایل دریایی، از سواحل ژاپن فاصله دارد. ارتش کره جنوبی در گزارش خود احتمال میدهد که این موشک از طریق یک زیردریایی شلیک شده باشد.
افزون بر آن گفته شده است که موشکی که امروز به سوی آبهای ژاپن شلیک شده از نوع "پوکوکسونگ" بوده است. ژاپن اعلام کرده است که شورای امنیت ملی این کشور در حال حاضر سرگرم بررسی موضوع پرتاب این موشک است.
- پرتاب موشک همزمان اعلام آمادگی برای مذاکرات
پرتاب موشک بالستیکی یاد شده تنها یک روز پس از اعلام آمادگی پیونگیانگ برای گفتوگو با مقامات آمریکایی صورت میگیرد. باید یادآور شد که کره شمالی ظرف هفتههای گذشته، چندین بار اقدام به آزمایش موشکی نموده است.
معاون وزیر امور خارجه کره شمالی روز سهشنبه، اول اکتبر، از "تماس اولیه" مقامات این کشور با مقامات آمریکایی سخن گفته بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز شروع مجدد گفتوگوهای دوجانبه بر سر مناقشه هستهای کره شمالی را تایید کرده است. گفته میشود که دور جدید گفتوگوهای بین دو کشور روز شنبه پنجم اکتبر آغاز خواهد شد.
این نخستین باری نیست که کره شمالی پیش از شروع دور جدید گفتوگوهای خود پیرامون مناقشه هستهای، اقدام به آزمایش موشکی میکند. هری کازیانیس، کارشناس ارشد مرکز پژوهش مصالح ملی در واشنگتن درباره این رویکرد کره شمالی میگوید:
«کره شمالی با دست زدن به چنین اقداماتی بر آن است تا مواضع خود را پیش از شروع مذاکرات آشکارا نشان دهد.»
رهبری کره شمالی با این اقدام خود بر آن است تا به واشنگتن پیام دهد که تنها در ازای لغو کامل تحریمها این کشور حاضر به پایان دادن به فعالیتهای هستهای است.
دور پیشین گفتوگوهای رسمی رهبران دو کشور آمریکا و کره شمالی در هانوی که در ماه فوریه برگزار شده بود، بدون کسب نتیجه به پایان رسید.
دونالد ترامپ و کیم جونگ اون در واپسین روزهای ماه ژوئن نیز یک بار دیگر در منطقه غیرنظامی بین دو کره با یکدیگر دیداری کوتاه و غیرمنتظره داشتند. در این دیدار دو طرف درباره ادامه گفتوگوها ابراز تمایل کرده بودند.
گفته میشود پس از برکناری جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، امکان کسب موفقیت در گفتوگوهای بین دو کشور افزایش یافته است. کره شمالی بارها از رویکرد جان بولتون در مذاکرات ناظر بر مناقشه هستهای انتقاد کرده و او را "جنگطلب" خوانده است.
نظر شما