برنامه این هفته تهرانگردی احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران با موضوع هفته تهران برگزار شد.
به گزارش شهرنوشت، ارتفاعات توچال اولین منطقهای بود که تیم تهرانگردی بازدید خود را از آن آغاز کرد.
احمد مسجدجامعی درباره انتخاب توچال برای بازدید در هفته تهران گفت: ما امروز پنجمین روز تهران و اولین دوره هفته تهران را گرامی میداریم. تهران کلانشهری است که مسائلش را نمیتوان در یک روز بررسی کرد، به همین دلیل امسال هفته ای را برای تهران در نظر گرفتیم و عنوان آن را هویت تهران گذاشتیم.
مسجدجامعی ادامه داد: در بخش هویتی، یکی از مواردی که در تهران مغفول مانده، بحث هویت طبیعی است. تهران قناتها و باغهای بسیاری داشته و نام برخی محلات آن مانند زعفرانیه و پونک، برگفته از طبیعت است.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: یکی از ویژگیهای تهران این است که در مجاورت قله ۴ هزار متری توچال قرار دارد. ما هم تاکید کردیم که توچال باید به عنوان میراث طبیعی تهران حفظ شود.
مسجدجامعی درباره نامگذاری دیگر روزهای هفته تهران گفت: هویت شهری و معماری، هویت تاریخی و هنری و ... به این دلیل انتخاب شد تا نگاه جامعی به مسائل تهران داشته باشیم.
او افزود: بدون این نگاه جامع، تهران آسیب می بیند و مسائل آن از نظرها دور میماند.
انتقاد از بازسازی رود-درهها
این عضو شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به رود-درههای تهران گفت: تهران هفت رود-دره داشته که مدیریت شهری آنها را بازسازی کرده، اما این بازسازی ارگانیک نیست.
مسجدجامعی توضیح داد: این رود-درهها مدرن ساخته شده اند و هویت قدیم تهران را ندارند. یعنی متناسب با فضای تهران نیست و انگار مربوط به مکانی مانند امارات است.
او تاکید کرد: امیدوارم در هفته تهران بیشتر به این مسایل هویتی بها داده شود.
آرش میلانی رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران نیز در این بازدید، گفت: در برنامه سوم شهری، بر حفاظت از میراث طبیعی تاکید شده است.
او افزود: البته در دورههای پیشین هم این دغدغه وجود داشته اما اکنون بسیار جدیتر شده است.
میلانی گفت: اینکه در هفته تهران یک روز به نام طبیعت اختصاص یافته، نشان میدهد حفظ میراث طبیعی اهمیت ویژه پیدا کرده است.
موزه دخانیات، الگویی برای موزههای کوچک در شهر
افتتاح موزه دخانیات، برنامه دیگر تیم تهرانگردی بود. در این مراسم که با حضور حناچی شهردار تهران و محمدرضا جوادی یگانه معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد، مسجدجامعی به خبرنگار شهرنوشت گفت: موزه دخانیات قطعا با موزههای بزرگی مانند ایران باستان قابل مقایسه نیست، اما میتواند الگویی برای موزههای کوچک در تهران باشد.
او افزود: چند وقت پیش در یکی از برنامههای تهرانگردی در بازدید از یک مدرسه تاریخی، پیشنهاد تشکیل موزه در آن مدرسه را دادیم که اجرایی شد.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: موزه دخانیات هم از گونه همین موزههای کوچک است که شهر به آن ها نیاز دارد.
موزه ای برای خیابان ولیعصر (عج)
ساختمان مینایی بنای تاریخی دیگری بود که در روز تهران، تیم تهرانگردی از آن بازدید کرد.
مسجدجامعی درباره این بنای تاریخی گفت: معماری این خانه متعلق به دوره پهلوی اول است که در برنامههای تهرانگردی شناسایی شد.
او افزود: تملک این بنا در سال ۹۶ محقق شده و در حال احیای آن هستیم.
این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: پیشنهاد دادیم این بنا پس از احیا، به موزه خیابان ولی عصر (عج) تبدیل شود.
تهرانگردی احمد مسجدجامعی با بازدید از موزه مقدم، منزل آخرین رییس احتسابیه تهران، پیش از تبدیل احتسابیه به بلدیه پایان یافت.
این موزه، منزل محمدتقیخاو احتساب الملک بود که از سوی پسرش محسن مقدم، استاد دانشگاه تهران وقف این دانشگاه شد.
احمد مسجد جامعی در پایان برنامه تهرانگردی که به مناسبت هفته تهران انجام شد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه به دنبال ثبت میراث طبیعی تهران هستیم، گفت: متاسفانه طی سالهای اخیر میراث طبیعی تهران فراموش شده است که باید احیا شود.
او با بیان این که پیشتر پیشنهاد داده بودیم که خیابان ولیعصر (عج) به واسطه میراث طبیعی ثبت شود عنوان کرد: حالا به دنبال میراث طبیعی توچال هستیم.
مسجد جامعی با بیان این که توچال دارای ۴ هزار متر ارتفاع است گفت: در دنیا نادر است که یک شهری در کنارش کوههای با ارتفاع ۴ هزار متر باشد و به همین دلیل معتقدیم که باید این کوه ثبت شود.
او با بیان این که توچال در معرض آسیب قرار دارد، اظهار کرد: ساخت و سازهای که دراین منطقه شده دید آن را کور کرده و متاسفانه تابلوهای شهری نیز در مبادی ورودی این کوه به شدت افزایش داشته است به گونهای که در وهله اول به جای این که کوه را ببینم تابلوهای تبلیغاتی چشم را میگیرد.
مسجدجامعی با بیان این که با ثبت میراث طبیعی توچال چارچوبی برای این کوه در نظر گرفته میشود و از تصرفات و تغییرات در آن کاسته میشود، گفت: کوهنوردان نیز نگران آسیبهای نگاههای اقتصادی صرف مسئولان به توچال هستند اما با تهیه سند میراث طبیعی توچال میتوانیم آن را حفظ کنیم.
نظر شما