به گزارش مهر، رئیس اداره حفاظت محیط زیست انزلی در حاشیه پاکسازی تالاب انزلی در جمع خبرنگاران، گفت: با همکاری سازمان دانشجویان گیلان و جمعی شهروندان این شهر با استفاده از هشت قایق موتوری حدود ۱۰۰ کیسه سنبل آبی از پهنه آبی تالاب انزلی جمعآوری و به سطح خشکی منتقل شد.
احسان هادیپور با اشاره به اینکه سنبل آبی یکی از ۱۰ گونه گیاهان مهاجم دنیا است، گفت: این گیاه وقتی وارد اکوسیستم آبی میشود ظرف مدت دو هفته میتواند جمعیت خود را به میزان دو برابر افزایش داده و یک بوته گل با ۲۰ گل میتواند ۳ هزار دانه تولید کند و هر دانه آن میتواند بین ۵ تا ۲۷ سال زنده بماند.
وی با بیان اینکه بهترین راه مقابله با این گیاه مهاجم جمعآوری فیزیکی آن است، ادامه داد: جمعآوری این گونه مهاجم نیازمند امکانات و توجه ویژه مسئولان با استفاده از نیروی انسانی بسیار و صرف هزینه بسیار بالا است که در صورت عدم جمعآوری به موقع، تالاب بینالمللی انزلی نابود خواهد شد.
هادیپور با اشاره به اینکه سنبل آبی به عنوان گونه زینتی وارد اکوسیستم آبی کشور شده است، افزود: به دلیل تکثیر و رشد بالای این گیاه، به شدت سطح آب را پوشانده و مانع ورود نور و اکسیژن به داخل آب میشود و به دلیل تولید لجن عالی سبب خشک شدن پهنههای آبی میشود.
وی همچنین تصریح کرد: ورود فاضلاب شهرهای رشت، صومعهسرا و انزلی به تالاب انزلی از جمله تهدیدهایی که این تالاب با آن مواجه است.
هادیپور با بیان اینکه تالاب بینالمللی انزلی با تهدیدات فراوانی روبرو است، افزود: علاوه بر ورود پسماند، رسوب و فاضلاب به تالاب، پسروی آب دریای خزر نیز سبب کاهش شدید عمق تالاب بینالمللی انزلی شده است.
نظر شما