به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ویکیهو، در بیشتر موارد میتوانید لوازم مخملی خود را در منزل تمیز کنید اما گاهی باید آنها را به متخصص بسپارید. هنگام تمیز کردن مخمل برای جلوگیری از چیندار شدن، لک شدن، پوستهپوسته شدن و کوبیدگی پارچه باید نکات خاصی را مدنظر قرار دهید. در ادامه راههای ساده تمیز کردن این نوع پارچهها آورده شده است.
- روش اول؛ تمیز کردن مخمل
۱- قبل از شروع هر کاری، وسیله مورد نظرتان را با برس پارچه یا یک پارچه بدون پرز پاک کنید و برس بزنید. با این کار کثیفیها و پرزهای پارچه از بین میرود و کوبیدگی آن رفع میشود. این کار پارچه را برای لکهبری آماده میکند و کثیفیهای چسبیده به آن را از بین میبرد.
زمانی که وسایلتان را تمیز میکنید و برس میکشید حتما به قسمتهای گوشهای یعنی جاهایی که ممکن است فلزی و سخت باشند دقت کنید و کثیفی و پرزها را از بین ببرید.
۲- سری فرچهای را با جاروبرقی برای تمیز کردن مبل مخمل روی آن بکشید. مکش جارو هرگونه کثیفی و پرز را رفع میکند و سری فرچهای آن کوبیدگی پارچه را رفع و آن را برای تمیز شدن آماده میکند. بهآرامی این کار را انجام دهید و فشار زیادی وارد نکنید تا مبادا پارچه پاره شود. میتوانید هفتهای یکبار برای تمیز کردن مبل مخمل از جاروبرقی استفاده کنید.
۳- دو قاشق چایخوری جوششیرین را با نصف فنجان آبلیمو مخلوط کنید تا لکههای موجود روی مبلمان از بین برود. شاید برای اینکه فوم بیشتری تهیه کنید به آبلیموی بیشتری نیاز داشته باشید. شما قرار نیست از قسمت مایع این مخلوط استفاده کنید پس نگران مایع اضافی آن نباشید. ممکن است در حین کار نیاز باشد جوششیرین و آبلیموی بیشتری اضافه کنید.
۴- یک قاشق چایخوری پاککننده ملایم را با دو فنجان آب برای تمیز کردن لباسها و لوازم مخملی مخلوط کنید. مطمئن شوید که هنگام مخلوط کردن حبابهای زیادی به وجود میآید. میتوانید برای درست کردن فوم، از پاککننده و آب بیشتری استفاده کنید.
۵- فوم موجود را با یک پارچه بدون پرز بردارید. به اندازهای که روی پارچه پوشانده شود به فوم نیاز است.
۶- با پارچه بدون پرز فوم را روی محل مورد نظر بمالید. میتوانید با قسمت خشک پارچه فوم زیادی را بگیرید. بگذارید این ناحیه خشک شود و بعد آن را با پارچه پاک کنید و یا با برس پارچه برس بکشید. برای تمیز کردن مبل مخمل باید فوم را در جهت خواب پارچه حرکت دهید. باید این روش را اول بر روی یک قسمت کوچکی که در معرض دید قرار ندارد امتحان کنید؛ مثل آستر داخلی.
۷- اجازه بدهید پارچه خشک شود. شاید به نظر برسد که این مخلوط سریع خشک میشود، اما دو یا سه زمان بدهید که فوم به طور کامل خشک شود و شکل مخمل به حالت اصلیاش بازگردد. در این مدت از وسیله و یا مبل مورد نظر استفاده نکنید. اگر لکه از بین نرفت، یکبار دیگر فوم روی آن بمالید و بگذارید دوباره خشک شود. این کار را تا جایی که لکه محو شود ادامه دهید.
- روش دوم؛ شستن و خشککردن مخمل
۱- برچسب راهنمای نحوه شستوشوی روی وسیله مورد نظر را کنترل کنید. این برچسب به شما اطلاعاتی در مورد نحوه تمیز کردن وسیله مخملیتان در اختیارتان قرار میدهد. همچنین نشان خواهد داد که مخمل از چیزی تشکیل شده است؛ چراکه چند نوع مخمل مثل مخمل خالص، مخلوط پلیاستر و مخمل شکسته وجود دارد. اگر روی برچسب S وجود دارد باید با محلولهای خشک و بدون استفاده از آب تمیز شود و بهصورت حرفهای تمیز شود.
۲- پارچههای مخمل خالص را به خشکشویی ببرید. اگر وسیلهای از مخمل خالص دارید، بهترین راه برای تمیز کردن آن سپردن آن به خشکشویی است.
۳- مخمل شکسته یا پلیاستر را در آب سرد با شوینده ملایم بشویید. اگر وسیله مورد نظرتان از مخلوط مخمل پلیاستر یا مخمل شکسته است، شستن آن با ماشین لباسشویی اشکالی ندارد. فقط مطمئن شوید که لباسشویی روی گزینه آب سرد قرار دارد و از یک شوینده محافظ ملایم استفاده کنید.
۴- مخمل خود را برای جلوگیری از چروک شدن در یک کیسه توری ظریف بگذارید یا آن را بهتنهایی داخل لباسشویی بیندازید. سایر پارچهها در لباسشویی روی وسایل مخملی قرار میگیرند و باعث ایجاد چروک و کوبیدگی در مخمل میشوند. یک کیسه توری ظریف میتواند از پارچه محافظت کند؛ یا اینکه میتوانید پارچه مخمل مورد نظر را بهتنهایی داخل ماشین بیندازید. این بهترین روش برای شستن لباسها، روبالشیها و شالگردنهای مخملی است.
۵- پارچه را صاف پهن کنید تا خشک شود. مخمل هیچگاه نباید در خشککن خشک شود. یک سطح تمیز و صاف در نقطهای خشک پیدا کنید تا پارچه یا لباس مخمل خود را روی آن پهن کنید. با توجه به وزن وسیله مخملی، خشک شدن آن به بیش از ۱۲ ساعت زمان نیاز دارد، پس صبور باشید. چند ساعت بعد آن را چک کنید و اگر فکر میکنید به طور کامل خشک نشده است آن را برعکس کنید.
۶- وسیله مخملی خود را در کمد آویزان کنید و آن را در کاور قرار دهید. مطمئن شوید که سایر لباسها روی مخمل قرار نمیگیرند و به پارچه نمیکشند. اگر وسیله مخملی مثل کفش یا کیفدستی را از ابتدا در کاور دریافت کردید، برای نگهداری از آن از همان کاور استفاده کنید. این کار از ورود کثیفی و پرز به پارچه جلوگیری میکند.
روش سوم؛ اتو کردن مخمل
۱- از دستگاه بخار برای از بین بردن چینوچروکها استفاده کنید. اگر لباس و دیگر وسیله مخملیتان دارای چینوچروک است میتوانید از دستگاه بخار با درجه کم برای رفع چروک آن استفاده کنید. فاصله بخار دادن به پارچه ۱۰ سانتیمتر و در جهت خواب پارچه باشد. برای لوازمی مثل کفش و کیف که معمولا ساختار خاصی دارند و لایهای هستند بخار دادن چندان مناسب نیست. اگر این لوازم چین و شکستگی دارند، میتوانید این قسمتها را برس بزنید یا داخل آنها دستمال یا قالب قرار دهید تا شکل خود را حفظ کنند.
۲- وسیله مورد نظر را هنگام دوش گرفتن در حمام آویزان کنید. برای رفع برخی چروکها، بخار حاصل از آب داغ دوش عالی است و آنها را مثل اول نو خواهد کرد. مراقب باشید که وسیله مورد نظرتان مرطوب نشود چون آب میتواند روی مخمل لکه بر جای بگذارد.
۳- اگر دستگاه بخار ندارید از گزینه بخار اتو استفاده کنید. برای رفع چین و شکستگیها میتوانید از اتو درحالیکه برروی حالت بخار قرار دارد، استفاده کنید. همچون دستگاه بخار اتو را نیز در فاصله ۱۰ سانتیمتری پارچه قرار دهید و آن را در جهت خواب پارچه استفاده کنید. مراقب باشید که اتو با مخمل تماس پیدا نکند.
۴- چروکهای عمیق را با یک تکه مخمل اضافی و دستگاه بخار یا اتو رفع کنید. پارچه مخمل اضافی خود را روی میز اتو به صورتی که پرزهای آن رو به بالا باشد قرار دهید. سپس وسیله مخمل خود را به صورتی که پرزها رو به زیر باشد روی مخمل قبلی بیندازید. دستگاه بخار یا اتویی را که روی حالت بخار قرار دادهاید به مدت ۱۵ ثانیه روی مخمل فوقانی حرکت دهید، این کار را تا جایی که چروک رفع شود، ادامه دهید.
- با همه اینها بهتر است تا جایی که امکان دارد از کثیف شدن مبل مخملی و سایر چیزهایی که از مخمل ساخته شده است، جلوگیری کنید و اگر ناخواسته مبل شما کثیف شد میتوانید از روشهای معرفی شده برای تمیز کردن وسیله مخملی خود بهره ببرید.
نظر شما