به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ستاد خبری و رسانهای بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، علیرضا بهرامی درباره میزان استقبال و آثار رسیده به این دوره از جشنواره گفت: هجدهمین جشنواره «کتاب و رسانه» را پشت سر میگذاریم و این بیانگر ۱۷ سال سابقه این جشنواره و شناسنامهدار بودن آن است که سرمایهای برای حوزه کتاب و خبرنگاران این حوزه خواهد بود.
او افزود: امسال در هجدهمین دوره جشنواره «کتاب و رسانه» با رکورد بالای تعداد آثار شرکتکننده مواجه شده و به رکورد ۱۰۰۰ اثر رسیدهایم. در مدتی که من دبیری جشنواره را برعهده داشتم، بخشهایی از شاخههای مغفول اطلاعرسانی حوزه کتاب همچون؛ انیمیشن، هنرهای تجسمی، کاریکاتور، عکس، طنز و ... برای تکامل به جشنواره اضافه شدند اما درصد کمی از این افزایش آثار در این حوزهها قرار میگیرد.
بهرامی با اشاره به پیشینه و سابقه ۱۷ ساله جشنواره «کتاب و رسانه» اظهار کرد: در این دوره شاهد افزایش تعداد آثار شرکتکننده از ۲۵۰ اثر به ۱۰۰۰ اثر هستیم که البته این تعداد آثار روند داوری را نیز کمی کُند کرده است. تلاش خواهد شد در اواسط برگزاری هفته کتاب نامزدهای جشنواره اعلام شوند و در مراسمی جداگانه از برگزیدگان این دوره از جشنواره تقدیر خواهد شد.
او ادامه داد: البته امسال تندیس متفاوتی برای برگزیدگان جشنواره کتاب و رسانه درنظر گرفته شده است و تندیس سال گذشته با شکل و شمایلی متفاوت و کاملتر از قبل در اختیار برگزیدگان برای این دوره و دورههای بعد قرار میگیرد.
دبیر هجدهمین جشنواره «کتاب و رسانه» تصریح کرد: من از اولین دوره جشنواره «کتاب و رسانه» بهعنوان شرکتکننده، داور و حالا دبیر جشنواره حضور داشتهام و با آن کاملا آشنایی دارم و چیزی که در این دوره بیشتر نسبت به دورههای دیگر دیده میشود این است که جشنواره به نقطهای رسیده بود که در تولید سالانه در حوزه کتاب تاثیرگذار شود و این از دستاوردهای جشنواره است که به تمامی خبرنگاران کتاب تعلق دارد.
بهرامی در پایان خاطرنشان کرد: جشنواره به تولید آثار باکیفیت در طول سال کمک میکند و اگر اهالی رسانه به تولید آثار درجه یک بپردازند تا در جشنواره شرکت کنند این یعنی ما به اهدافمان نزدیک شدهایم. ما باید از این نقش بهینه جشنواره مراقبت کنیم تا تاثیراتش را ببینیم. هر جشنواره با عملکردهایش معنا و مفهوم پیدا میکند و من امیدوارم جشنوارهای که امسال بعد از سالها صاحب آییننامه شده است، بتواند در سالیان بعد به این آییننامه پایبند باشد.
هجدهمین جشنواره کتاب و رسانه در سه بخش، «رسانههای نوشتاری» (مطبوعات کاغذی، خبرگزاری ها و سایت های خبری دارای مجوز) شامل تیتر، خبر، گفت و گو، گزارش، طنز، یادداشت و مقاله مطبوعاتی، مقاله و نقد تخصصی، عکس، کاریکاتور و گرافیک کتاب، «رسانه های دیداری و شنیداری» (تلویزیون و رادیو و آثار صوتی و تصویری رسانه های برخط دارای مجوز) شامل تیتر، خبر، گزارش خبری و موضوعی، گفت و گو و میزگرد، طنز، داستانی و نمایشی(کتاب صوتی در رادیو و تلویزیون)، برنامه ترکیبی، مستند تلویزیونی، پویانمایی و برنامه عروسکی، مواد تبلیغی(آنونس، نماهنگ، تیزر و...) و «تولید محتوا در صفحه های تخصصی شبکه های مجازی» شامل معرفی کتاب، یادداشت و نقد، گفت و گو، گزارش و خبر برگزار میشود.
بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» از تاریخ ۲۳ تا ۳۰ آبانماه در سراسر کشور برگزار میشود. همچنین فایل پوستر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بر روی سایت هفته کتاب به نشانی اینترنتی hafteyeketab.ketab.ir بارگذاری شده است.
نظر شما