به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، محمدرضا ظفرقندی در جلسه هم اندیشی مدیران فضای مجازی با اشاره به سند جامع خدمات سلامت در داروخانههای کشور، افزود: از بدو ابلاغ این سند، سازمان نظام پزشکی موضع خود را اعلام کرد. طبق قانون سازمان نظام پزشکی، باید قبل از تدوین و ابلاغ این نوع اسناد با سازمان نظام پزشکی مشورتهای لازم انجام شود و در بندهای مختلف این سند نیز اشکالات متعددی مشاهده میشود که ناشی از ترجمه نادرست سهوی آن است.
وی با اشاره به اینکه این سند با شرایط موجود زمینه اجرایی ندارد، افزود: زیرساختها و استانداردهای لازم در تهیه و تدوین سند جامع خدمات سلامت در داروخانههای ایران دیده نشده و طبق جلساتی که با رئیس سازمان غذا و دارو داشتیم این موضوع مورد تذکر و تاکید قرارگرفت که نظر مشورتی سازمان نظام پزشکی در تهیه و تدوین این سند مغفول مانده است.
ظفرقندی، در ادامه با اشاره به طرح موضوع تعیین تعرفههای پزشکی گفت: کارهای کارشناسی به منظور استخراج هزینه تمام شده خدمات پزشکی در حال انجام است. استراتژیها بر این مبنا استوار است که مشخص شود جامعه پزشکی چقدر به ازای هر ویزیت سوبسید پرداخت میکند که برای این مهم از کارشناسان خبره حوزه اقتصاد دعوت به عمل آوردیم و در جدولی هزینه تمام شده خدمات از جمله هزینههای انرژی، پرسنلی، منشی، پسماند، شهرداری و...، را استخراج نمودیم.
وی ادامه داد: باید یک مبنای علمی برای تعرفهها داشته و از نظر رسانه ای نیز روی افکار عمومی کار شود تا این واقعیت پذیرفته شود که آنچه بیماران به عنوان ویزیت به پزشکان پرداخت میکنند، قیمت تمام شده خدمات ارائه شده به آنان نیست.
ظفرقندی تصریح کرد: باید با اصلاح ساختارها کارهای اجرایی انجام شود و به تحریمها نیز توجه جدی داشته باشیم زیرا تاکنون شرایط اقتصادی کشور به این شکل نبوده و رسیدن به تعرفههای ایده آل دور از ذهن است اما دلیل نمیشود که بازگو نشود.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص واقعی شدن تعرفههای خدمات پزشکی نامه ای خطاب به وزیر بهداشت نگاشتم مبنی بر اینکه شرایط مرتبط با اقتصاد سلامت و عدم تطابق بودجه و درآمدها با رشد بی رویه هزینهها موجب نگرانی شدید دلسوزان و دست اندرکاران این حوزه شده است و عدم رشد متناسب تعرفهها به خصوص در مقوله ویزیت و افزایش چند برابری هزینهها، فاصله هزینه تمام شده با تعرفه ابلاغی را در شرایط غیرقابل تحملی قرار داده است
نظر شما