به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سعیدرضا جندقیانبیدگلی گفت: در مجموع از زمان راهاندازی نهاد دهیاریها در روستاها تا شهریور امسال ۹۲۴ پایگاه آتشنشانی در روستاها راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: دو مقوله استقرار خودرو آتشنشانی و مبحث پسماند در روستاها هیچگاه در ایران متولی نداشته است.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریها، مقابله با حوادث و بحرانهای طبیعی و انسانی در روستاها را حائز اهمیت خواند و گفت: برای این منظور در دولت یازدهم وضعیت ایمنی و آتشنشانی روستایی ارتقا یافته است.
جندقیانبیدگلی با بیان این که حدود ۲۵ درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی میکنند، افزود: روستانشینان نیازمند پوشش حمایتی و خدماتی مطمئن برای مقابله با حوادث و بحرانهای طبیعی و انسانی هستند. به همین دلیل وضعیت ایمنی و آتشنشانی روستایی در دولت یازدهم ارتقا یافت.
وی اظهار کرد: مطابق مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی کشور، در خصوص ضوابط ایجاد پایگاههای آتشنشانی روستایی، هر یک از این پایگاهها ۱۰ روستا را تحت پوشش قرار میدهند.
جندقیانبیدگلی ادامه داد: صرفهجوییهای ناشی از ایجاد چنین مراکز خدمات نوینی در روستاهای کشور که میتواند انواع حوادث از جمله آتشسوزی، امداد جادهای و حوادث غیرمترقبه را پوشش دهد، علاوه بر حفظ سرمایههای انسانی در حفظ سرمایههای طبیعی و محیطی و ایمنسازی فضاهای سکونتی و کاهش این خسارات نقش مؤثری خواهد داشت. چراکه میزان خسارات فعلی به دلیل عدم پوشش ایمنی و آتشنشانی در روستاهای کشور است.
وی اضافه کرد: با توجه به ضرورت استفاده از ظرفیت دهیاریها در پیشبرد اهداف مدیریت بحران کشور و بر اساس وظایف قانونی مندرج در بندهای ۳۰ و ۳۹ ماده ۱۰ اساسنامه تشکیلات و سازمان دهیاریها مصوب در راستای حفظ ایمنی و اطفای حریق، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برنامهریزی انجام داده است که هر ساله تعدادی از روستاهای واجد شرایط کشور تجهیز شوند.
نظر شما