به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بازبینی شواهد علمی موجود حاکی از آن است که آلودگی نوری عامل حائز اهمیت در کاهش سریع جمعیت حشرات است که نادیده گرفته شده است.
محققان آمریکایی با بیان اینکه نورهای مصنوعی هنگام شب میتواند بر تمامی جنبههای زندگی حشرات تاثیر بگذارد، اظهار داشتند: این باور وجود دارد که وجود این نورها در کنار از بین رفتن زیستگاههای طبیعی، آلودگی شیمیایی، حشرات مهاجم و تغییرات اقلیمی حیات حشرات را به سمت تحلیل رفتن هدایت میکند.
محققان با ارزیابی نتایج بیش از ۱۵۰ مطالعه، تاکید کردند: نور مصنوعی هنگام شب عامل مهم در از بین رفتن گونههای حشرات است که اغلب نادیده گرفته میشود. این درحالیست که با خاموش کردن لامپهای غیرضروری راحتتر میتوان با آلودگی نوری مقابله کرد. با این اقدام میزان کاهش جمعیت گونههای حشرات افت قابل توجهی پیدا میکند.
کاهش جمعیت گونههای حشرات در آلمان و پورتوریکو گزارش شده است و نتایج اولین بازبینی علمی جهانی که در ماه فوریه منتشر شد نشان داد کاهش گسترده جمعیت حشرات میتواند موجب از بین رفتن اکوسیستم طبیعت شود.
به گفته محققان، میلیونها گونه حشره در جهان وجود دارد که بسیاری از آنها شناختهشده نیستند. حدود نیمی از آنها تنها در شب فعالیت دارند. همچنین گونههایی که در روز حرکت دارند ممکن است در شب و هنگام استراحت به دلیل نورهای مصنوعی آسیب ببینند.
نظر شما