برخی تصور می‌کنند در صورت ابتلا به آنفلوآنزا، تزریق دگزامتازون فایده و اثربخشی دارد. هر چند این دارو علائم التهاب را کاهش می‌دهد ولی ممکن است باعث کاهش قوای سیستم ایمنی فرد مبتلا شود و وضعیت بیمار را وخیم‌تر کند.

آنفلوآنزا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا در این باره گفت: تزریق دگزامتازون در موارد ابتلا به آنفلوآنزا اصلا توصیه نمی‌شود. چون این دارو نوعی کورتون تزریقی است. بنابراین توصیه می‌کنیم که افراد مبتلا به آنفلوآنزای حاد به هیچ عنوان به تزریق دگزامتازون به‌ویژه به صورت خودسرانه اقدام نکنند.

دکتر مردانی تاکید کرد: افراد در معرض خطری که تاکنون واکسن آنفلوآنزا تزریق نکرده‌اند، حتما هر چه سریعتر به پزشک مراجعه و این واکسن را تزریق کنند.

وی افزود: افراد در معرض خطر شامل افراد بالای ۶۰ سال، زنان باردار، مبتلایان به دیابت یا بیماری‌های تضعیف‌کننده سیستم ایمنی، بیماران قلبی-ریوی، مبتلایان به نارسایی کلیه، بیماران پیوندی، افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی مثبت و کارکنان مراکز درمانی و پرسنل پزشکی هستند.

عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا ادامه داد: اگر فردی که در گروه افراد در معرض خطر نیست مبتلا به آنفلوآنزا شد، می‌تواند با خوردن مایعاتی چون آب پرتقال و استراحت در بستر بهبود پیدا کند. اما در صورتی که مدت زمان بیماری بیش از ۳ تا ۵ روز طول کشید، باید به پزشک مراجعه کند.

دکتر مردانی گفت: اگر فردی علائمی چون آبریزش بینی، تب، بدن‌درد و ... دارد، باید از رفتن به محل کار یا فرستادن کودک دارای این علائم به مدرسه، به مدت دو تا سه روز جدا خودداری کند، دست ندهد و روبوسی نکند. اگر هم آبریزش بینی دارد، از دستمال کاغذی یکبار مصرف استفاده کند و بلافاصه دست‌ را با آب و صابون بشوید. باید توجه کرد که شست‌وشوی مکرر دست‌ها منجر به قطع زنجیره عفونت‌های ویروسی می‌شود.

او با بیان اینکه بیشترین ویروس در گردش آنفلوآنزا در سال جاری همچنان H۱N۱ است، گفت: ویروس در گردش آنفلوآنزا H۱N۱ است که در مواردی با تابلو حاد و شدید بالینی بروز پیدا کرده و حتی متاسفانه در مواردی منجر به مرگ شده است.

کد خبر 465651

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha