پنجشنبه ۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۳
۰ نفر

یک دانشجوی رتبه برتر مقطع کارشناسی ارشد گفت: کارشناسی را با رشته مهندسی کشتی‌سازی دانشگاه امیرکبیر به اتمام رسانده و سپس با رتبه ١٩١ کنکور سراسری در مقطع کارشناسی ارشد به دانشگاه علم و صنعت ایران قدم گذاشته و هم‌اکنون نیز دانشجوی ترم یک مدیریت‌ام بی‌ای گرایش مدیریت استراتژیک هستم.

شاهین رأفتی

به گزارش همشهری‌ آنلاین به نقل از ایسنا،  شاهین رأفتی در خصوص علت ورود خود به رشته مهندسی کشتی‌سازی دانشگاه امیرکبیر در مقطع کارشناسی تصریح کرد: برای پاسخگویی به این سؤال ابتدا باید کمی به عقب برویم و برایتان توضیح دهم چرا باوجود علاقه بسیار زیادم به رشته‌های علوم انسانی، رشته ریاضی و فیزیک را در دوره دبیرستان انتخاب کردم!

  • دید منفی جامعه به رشته‌های علوم انسانی

وی افزود: متأسفانه در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که بیشتر مردم دیدگاه به‌شدت منفی نسبت به رشته‌های علوم انسانی دارند و در شهری هم که من در آن زندگی می‌کردم بیشتر دبیرستان‌ها، رشته‌ای به نام رشته علوم انسانی نداشتند و یا اگر داشتند شرایط و جو چندان مناسبی بر آنها حاکم نبود. من ناچار بودم برای انتخاب این رشته در دبیرستانی درس بخوانم که به دلیل موقعیت جغرافیایی خانواده‌ام حتی اجازه نمی‌دادند از جلوی در آن رد شوم.  

انتخاب به‌اجبار رشته ریاضی و فیزیک در دبیرستان/ضعف در صنعت دریایی ملموس است

رأفتی با بیان این‌که همه این موارد دست‌به‌دست هم دادند که من مجبور شوم رشته ریاضی و فیزیک را برای تحصیل انتخاب کنم، ادامه داد: انتخاب رشته‌ام در دوره کارشناسی نیز بیشتر به این خاطر بود که تصور می‌کردم به دلیل زندگی در یک شهر جنوبی، انتخاب چنین رشته‌ای می‌تواند تأثیر مثبتی بر روند زندگی‌ام داشته باشد. حال‌آنکه در تمام تحقیقاتی که در دوران انتخاب رشته‌ام داشتم هیچ‌کس نبود که حقایق این رشته و میزان عقب‌ماندگی ما در صنایع دریایی را به من بگوید و این‌ها موضوعاتی بودند که طی ٤سال دوره کارشناسی به آنها پی‌بردم.  

  • حمایت خانواده

وی در خصوص حمایت و پشتیبانی خانواده خود در مسیر تحصیل بیان کرد: بدون شک هر خانواده‌ای، آرزوی دیدن پیشرفت و موفقیت فرزندش را دارد و قطعاً خانواده من نیز چنین آرزویی را برای فرزندشان داشته و دارند. خانواده‌ام در تمام دوره تحصیل از من حمایت کرده و در دورانی که قدرت تصمیم‌گیری درست نداشتم سعی کردند برایم بهترین تصمیم را بگیرند که اگر این‌گونه نبود امروز شاید این مصاحبه هم وجود نداشت.  

  • شب امتحانی بودم/٣٠ساعت مطالعه غیردرسی در هفته

این دانشجوی رتبه برتر در پاسخ به سؤال خبرنگار مبنی بر" چه میزان از ساعت‌های مطالعاتی خود را به خواندن کتاب‌های غیردرسی اختصاص می‌دهید؟ " عنوان کرد: بیش از ٨٠درصد مطالعات من در دوره کارشناسی غیردرسی بود، علت این موضوع آن بود که من به کتاب‌هایی با موضوعات اقتصاد، کتاب‌های حوزه استراتژی و سیاست‌گذاری و تئوری‌های سازمان علاقه‌مند بودم که به هیچ‌یک از این علایق نمی‌توانستم در رشته مهندسی کشتی‌سازی دست‌یابم و اگر بخواهم صادقانه بگویم به دانشجویی مدرک گرا تبدیل‌شده بودم. شاید در هفته بیش از ٣٠ساعت مطالعه داشتم اما دانشجوی شب امتحانی بودم.  

رأفتی اضافه کرد: حال این سؤال پیش می‌آید که چرا این موضوعات به‌کرات در جامعه ما اتفاق می‌افتد؟ به عقیده من ریشه تمام این‌ها در آموزش‌وپرورش است. نگاهی به دبیرستان‌های برتر استان بیندازید! چه رشته‌های تحصیلی را ارائه می‌دهند؟ مشاوران آموزش‌وپرورش دانش‌آموزان را بدون در نظر گرفتن علایق و توانایی‌شان به ادامه تحصیل در چه رشته‌هایی تشویق می‌کنند؟ حال اگر می‌گویید دیدگاه مردم هم غلط است باید بگویم همان‌طور که می‌دانید آموزش‌وپرورش که بنگاه اقتصادی نیست که براساس میزان تقاضای مردم رشته تحصیلی ارائه دهد! یعنی واقعاً ما در کشورمان این تعداد پزشک و مهندس نیاز داریم!؟ آمار و ارقام واقعاً عجیب است!

  • مشکلات استان و مدیریت نامدیران

این دانشجو افزود: نگاهی به مشکلات امروز استان بیندازید، استان هرمزگان با انواع مشکلات زیست‌محیطی، کمبود آب و آلودگی آب دریا دست‌وپنجه نرم می‌کند. چندین و چند سال است که دم از توسعه بندر تیاب می‌زنند و کاری هم نمی‌کنند.  

رأفتی تصریح کرد: بیش از نیمی از مدیران ما اصل مفهوم توسعه را درک نکرده‌اند، با یکدیگر به گفت‌وگو نپرداخته و به پارادایم(الگو) مشترک برای حل مشکلات استان نرسیده‌اند. ما در مدیریت مالی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی و مدیریت فناوری ضعیف عمل کرده‌ایم.  

وی اضافه کرد: کشتی‌سازی ایران نتوانست انتقال فناوری را که فیلیپین آن را به انجام رساند را به سرانجام برساند؛ تمامی این‌ها از دلایل تغییر رشته من بودند که برایتان بازگو کردم.  

رأفتی عنوان کرد: من به‌عنوان عضوی از این جامعه و استان می‌خواستم حتی به مقدار اندک برای جامعه و استان مفید واقع شوم.  

  • مدیریت‌ام بی‌ای چیست؟

وی در خصوص رشته خود در مقطع کارشناسی ارشد تصریح کرد: این رشته برای کسانی است که از رشته مهندسی فارغ التحصیل می‌شوند ابزار مدیریتی داده و به‌نوعی مدیران عمل‌گرا را به جامعه تحویل می‌دهد.  

رأفتی بیان کرد: از تغییر رشته‌ام بسیار راضی هستم، زیرا براساس علاقه شخصی بوده و دیگر مطالعات حال حاضرم چون گذشته غیردرسی محسوب نمی‌شوند.  

  • از بازار کار چه خبر؟

وی در خصوص بازار کاری این رشته، عنوان کرد: بازارکاری در این رشته نسبت به رشته‌های مهندسی بهتراست و فارغ‌التحصیلان آن، قابلیت این را دارند که در تمامی قسمت‌های سازمان‌ها و شرکت‌ها همچون قسمت‌های مالی، بازاریابی، طراحی استراتژی، عملیات و زنجیره تامین و سیستم‌های اطلاعاتی و منابع انسانی مشغول به کار شوند.  

  • فعالیت فرهنگی و موفقیت در این حوزه

رأفتی همچنین در خصوص فعالیت‌های فرهنگی خود در دوره کارشناسی بیان کرد: ازآنجایی‌که بیشتر به فضای دیالوگ علاقه داشتم تجربه شرکت در سه دوره از مسابقات مناظرات دانشجویی را داشتم و در ششمین دوره این مسابقات موفق شدم به همراه دوستانم در تیم جنبش مقام اول در شرق کشور را کسب کنم.  

  • ادامه تحصیل در خارج از کشور هویت فرد را از بین می‌برد!

این دانشجوی رتبه برتر در خصوص ادامه تحصیل در خارج از کشور بیان کرد: قصد شعار دادن ندارم اما به‌شدت با این موضوع مخالفم! به عقیده من این موضوع سبب از بین رفتن هویت فرد می‌شود. بنده آرش رستگاری‌ها را ایرانی می‌دانم. رستگاری یک استادیار در دانشگاه شریف است، او هم می‌توانست همچون افرادی دیگر بگذارد و برود اما ماندن را انتخاب کرد. فردای کشور ما را نخبگان ایرانی می‌سازند و امیدوارم نسل ما، فردای بهتری را برای کشورمان بسازد.  

کد خبر 466110

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha