به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محمدرضا شانهساز رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به تفاوت قیمت دارو و ارزش پول کشورمان با کشورهای همسایه از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس، قاچاق دارو از ایران به این کشورها از قبل خیلی بیشتر شده است. علت اصلی افزایش قاچاق دارو، پایین آمدن فاحش ارزش ریال در مقایسه با ارز کشورهای دیگر است. قاچاق دارو در حال حاضر نسبت به گذشته صرفه و سود به مراتب بیشتری دارد.
وی ادامه داد: قاچاق داروهای تولید داخل از ایران به همه کشورهای همسایه انجام میشود و علاوه بر قاچاقچیان که از این فرصت برای کسب سود حداکثری استفاده و به طرق مختلف داروهای موجود در بازار کشور را خارج میکنند، قاچاق چمدانی هم وجود دارد. هم مسافران خارجی که به ایران میآیند و هم ایرانیانی که به کشورهای همسایه سفر میکنند، همه میدانند که یکی از اقلام پرسود برای انتقال و فروش آن در خارج کشور، دارو است که بازار مصرف هم دارد.
شانهساز بیان کرد: البته خیلی از این افراد به قصد فروش و قاچاق این داروها را از کشور خارج نمیکنند و ممکن است اقوام آنان در کشورهای همسایه به این داروها نیاز داشته باشند، مثلا بیماران مبتلا به دیابت به انسولین نیاز دارند و چون مثلا تفاوت قیمت یک دوز انسولین بین ایران و کشورهای همسایه حدود ۲۴۰ هزار تومان است و بیماران دیابتی نیز همیشه به این دارو نیاز دارند، مسافران و افرادی که از ایران به خارج سفر میکنند، مقداری انسولین یا داروهای دیگر را هم با خود میبرند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بسیاری از این افراد که به صورت کلی یا جزئی دارو از کشور خارج میکنند، به این فکر نمیکنند که به کشور و بیماران نیازمند به دارو ضرر میرسانند و فکر میکنند برای مصرف نزدیکان خود این کار را انجام میدهند.
وی افزود: برای مقابله با این پدیده با نیروی انتظامی و مسئولان گمرک و مبادی مرزی همکاری را بیشتر کردهایم. کشفیات داروهای قاچاق نیز بیشتر اما متاسفانه خروج دارو از کشور نیز به مراتب بیشتر از قبل شده است.
نظر شما