به گزارش همشهری به نقل از ایرنا، مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد سهشنبه ۱۲ آذر گفت: این تعداد واکسن برای افراد در معرض خطر شامل کارکنان درمانی بیمارستانها و مراکز بهداشتی، مراکز دامپزشکی و نیروی انتظامی و افراد دارای بیماریهای زمینهای مانند بیماران پیوند کلیه اختصاص مییابد.
دکتر محمد جعفر صادقی افزود: هماکنون واکسن آنفلوآنزا در بخش خصوصی و داروخانههای مشهد موجود است و افرادی که در معرض خطر هستند میتوانند آن را تهیه کنند.
وی ادامه داد: تزریق واکسن آنفلوآنزا برای مادران باردار، کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای و دارای سیستم ایمنی ضعیف توصیه میشود.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شیوع بیماری آنفلوآنزا تا فروردین ماه هر سال ادامه دارد و بهترین زمان تزریق واکسن این بیماری مهر ماه است و دو هفته طول میکشد تا ایمنی بدن تامین شود.
صادقی ارائه آمار و اطلاعات مرتبط با تعداد مبتلایان به بیماری آنفلوآنزا و مرگ و میر ناشی از آن در استان خراسان رضوی را منوط به مصاحبه با مسئولان وزارت بهداشت دانست.
عفونتهای تنفسی به ۲ بخش ویروسی و میکربی تقسیم میشوند و از بین تمام عفونتهای تنفسی بیماری آنفلوآنزا به دلیل همهگیری و خطرات انتشار آن از سوی وزارت بهداشت مورد ثبت و پیگیری قرار میگیرد.
بیماری آنفلوآنزا دارای سه تیپ A، B، C است و مجموعهای از ویروسهای عامل این بیماری شناخته شدهاند که گونههای آن هر سال در حال تغییر است اما عمده بیماری آنفلوآنزای انسانی از نوع و تیپ A و گونه H۱N۱ است.
غیر از بیماری آنفلوآنزا بقیه عفونتهای تنفسی واکسن ندارند و این واکسن که بیماری آنفلوآنزا را مهار میکند در افراد مستعد این بیماری کاربرد دارد و باید در اوایل شروع فصل سرما و ابتدای پاییز تزریق شود.
نظر شما