ممکن است اسم‌ها و زمان‌ها متفاوت باشند، اما در همه جای زمین چه در موقع صلح و چه در موقع جنگ، زنان طعم تجاوز، خشونت جنسی و آزار و اذیت را در زندگی خود می‌چشند.

خشونت عليه زنان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرآنلاین، این بخشی از گزارشی است که در بخش زنان سایت سازمان ملل آمده است. به طور کلی، کلمه تجاوز به این شکل تعریف می‌شود؛ شرکت در یک رابطه جنسی خشونت‌آمیز و اجباری. این رابطه جنسی معمولا از سمت مردان علیه زنان انجام می‌شود.

این رابطه جنسی اجباری فقط به یک خاطره بد محدود نمی‌شود و می‌تواند پیامدهای وحشتناکی برای ادامه زندگی قربانی داشته باشد. پیامدهای روانی که شاید هیچ‌وقت حل نشوند. لورنس میلر، روان‌کاو در این رابطه می‌گوید: «هیچ برخورد جسمی دیگری بین انسان‌ها چنین پتانسیلی برای به وجود آوردن خیر و شر ندارد.»

سازمان ملل در این رابطه نوشته است: «تجاوز، کلمه‌ای که تاثیر مخرب آن ده‌ها سال یا نسل‌ها را در برمی‌گیرد. کلمه‌ای که بدن‌ و روان‌ را نابود می‌کند. وقتی این کلمه بدون مجازات یا بی‌اهمیت باقی بماند، فرهنگ فراگیری ایجاد می‌شود که در آن خشونت جنسی به اتفاقی عادی تبدیل می‌شود. زنان کم‌ارزش و ملت‌ها دچار شکستگی می‌شوند.»

  • از آفریقا تا سوئد

نگاهی به آمار تجاوز در سراسر دنیا نشان می‌دهد که سال‌هاست این کلمه در فرهنگ‌های مختلف عادی شده است و چه در کشورهای در حال توسعه و چه در کشورهای توسعه‌یافته آمار آن زیاد است.

تخمین زده شده است که ۳۵ درصد زنان در طول زندگی خود به نوعی با آزار و اذیت جنسی روبرو شده‌اند. در بیشتر کشورها آمار درستی در رابطه با تجاوز جنسی وجود ندارد. در بیشتر کشورها کمتر از ۴۰ درصد زنان که با خشونت جنسی روبرو می‌شوند، درخواست کمک می‌کنند و کمتر از ۱۰ درصد آنها این موضوع را به مقامات قضایی اطلاع می‌دهند.

جالب است بدانید در رده‌های بعدی این فهرست هم کشورهای استرالیا، بلژیک و آمریکا قرار دارند. همین موضوع نشان می‌دهد که تجاوز جنسی تقریبا در هر نوع کشوری وجود دارد. البته برخی هم معتقدند که دلیل این موضوع این است که در کشورهای توسعه‌یافته تجاوزها بیشتر اعلام می‌شود و این دلیلی برای حضور سوئد به عنوان کشور چهارم این فهرست است.

  • وضعیت در ایران چگونه است؟

در ایران آمار دقیقی از میزان تجاوز جنسی به زنان وجود ندارد. چون زنان به دلیل تابو بودن این موضوع کمتر این نوع از خشونت را گزارش می‌دهند، اما برخی اطلاعات تایید می‌کنند که میزان خشونت جنسی علیه زنان در کشور بالاست.

رضا جعفری، رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در همین رابطه چندی پیش به ایرنا گفته بود: «اولین گروه سنی زنان قربانی خشونت ۳۰ تا ۳۴ سال، بعد از آن ۳۵ تا ۳۹ سال و سپس ۲۵ تا ۲۹ سال دارند.»

کد خبر 468804

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha