بهره‌وری بهینه از ظرفیت‌های قانونی حمایت از سرمایه‌گذاران در سال رونق تولید و مشوق‌های در نظر گرفته شده در شهرک‌های صنعتی از جمله عواملی است که می‌تواند روند توسعه صنعت در استان کهگیلویه و بویراحمد را متحول کند.

صنعت

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، کاهش ۶ درصدی سود تسهیلات بانکی برای مناطق کمتر توسعه یافته کشور از جمله کهگیلویه و بویراحمد و تخفیف حق انتفاع زمین در شهرک‌های صنعتی از جمله مهم‌ترین حمایت‌هایی است که می‌تواند کمک چشمگیری به رونق تولید و ایجاد فرصت شغلی تازه در این استان کند.

در حالی که کهگیلویه و بویراحمد با تولید سالانه ۹۱۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به ویژه گیاهان دارویی، محصولات دامی، باغی و نفت می‌تواند نقشی اثرگذاری در اشتغال صنعتی کشور ایفا کند اما سهم این استان از تولیدات و فرصت‌های شغلی صنعتی ایران ناچیز است که این امر لزوم استفاده بهتر از ظرفیت‌های صنعتی را ضروری‌تر کرده است.

اگرچه کارخانه قند یاسوج به عنوان نخستین واحد صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۴۴ ساخته شد و در دوران انقلاب اسلامی نیز ۲ کارخانه سیمان دشتروم و مارگون به عنوان واحدهای صنعتی مهم استان احداث شده اما این خطه به علت نبود سرمایه گذار هنوز نتوانسته در زمینه واحدهای صنعتی بزرگ غیرنفتی حرف‌های چندانی برای گفتن داشته باشد.

از حدود ۸۴۰ شهرک صنعتی در کشور وجود دارد که سهم کهگیلویه و بویراحمد از شهرک‌های صنعتی ۱.۸ درصد آن است.

نگاهی به ظرفیت‌های قانون حمایت از صنعت در استان

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: در قالب بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه که از سال ۹۸ اجرایی شده تسهیلات بانکی با سود ۱۲ درصد برای تأمین سرمایه در گردش، نوسازی و سرمایه ثابت صنایع پیش بینی شده است در حالی که سود تسهیلات بانکی تا پیش از این ۱۸ درصد بوده است که امید می‌رود با جذب این تسهیلات صنعت استان در مسیر شکوفایی قرار گیرد.

دارا فرامرزی افزود: امسال برای نخستین بار بانک‌های عامل موظف هستند تا ظرف یک ماه نتیجه موافقت و مخالفت خود را با پرداخت تسهیلات اعلام کنند.

وی بیان کرد: معطل نشدن سرمایه گذاران و امکان جایگزینی سرمایه گذاران جدید از مزایای این اقدام است.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: براساس قانون بانک‌ها نمی‌توانند تسهیلات تبصره ۱۸ را برای بدهی سرمایه گذاران جایگزین کنند بلکه این تسهیلات به صورت مستقیم باید به رونق تولید تزریق شود.

وی عنوان کرد: برای کسانی که به دلیل بدهی معوق قادر به استفاده از تسهیلات ماده ۱۸ نیستند نیز تسهیلات رونق تولید پیش بینی شده است.

فرامرزی تأکید کرد: تسهیلات رونق تولید با سود داخلی بانک‌ها پرداخت می‌شود. اما اگر سرمایه گذار بدهی معوق داشته باشد به شرطی که تسهیلات کمتر از بدهی باشد به صورت مصوبه استانی و یا اگر که مبلغ تسهیلات تا ۱۵۰ درصد بدهی سرمایه گذار باشد می‌تواند پس ارجاع شود به ستاد مرکزی در تهران از این تسهیلات بهره مند شوند.

وی بیان کرد: در صورتی که سرمایه گذار چک برگشتی نیز داشته باشد با استفاده از مصوبه شورای تأمین استان امکان استفاده از تسهیلات بانکی را دارد.

فرامرزی ابراز داشت: براساس قانون ماده ۶۲ رفع موانع تولید از استان تشکیل تا در صورتی که بانک با پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاری مخالفت کند این کارگروه بتواند با دلایل مستند از حق تولیدکنندگان دفاع کند.

وی عنوان کرد: بخشودگی جرائم بیمه تأمین اجتماعی در صورت تعیین تکلیف بدهی و تقسیط بدهی‌های مالیاتی از دیگر موارد پیش بینی شده در قانون برای حمایت از سرمایه گذاران برای رونق تولید در استان است.

فرامرزی اظهار داشت: ارائه برنامه زمانبندی احیا یا توسعه واحد تولیدی، تصویب در کارگروه تسهیل استان و کشور از شروط تقسیط ۶۰ ماهه شدن بدهی‌های مالیاتی سرمایه گذاران است.

فرامرزی گفت: امسال با استفاده از این ظرفیت‌ها برای چندین واحد راکد کهگیلویه و بویراحمد تسهیلات مصوب شده که با این تسهیلات ۲۵ تا ۳۰ واحد صنعتی به چرخه تولید برمی گردد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در شهرک‌ها و نواحی صنعتی مناطق کمتر توسعه یافته امکان اعطای تخفیف و کاهش بخش نقدی قرارداد حق بهره برداری به عنوان مشوق‌های سرمایه گذاری تعیین شده است.

سید هاشم موسوی اظهار داشت: برای جذب و حمایت از امر سرمایه گذاری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی مناطق کمتر برخوردار چون شهرک‌های صنعتی خان احمد باشت، خلیج فارس لیکک، سقاوه در شهرستان بویراحمد، دهدشت ۲ و سایر مناطق توسعه نیافته حق انتفاع زمین با ۵۰ درصد تخفیف قیمت مصوب واگذار می‌شود.

وی بیان کرد: در حالی که ۳۰ درصد قیمت حق بهره بردای زمین در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان به صورت نقدی و ۷۰ درصد باقی مانده در ۳۶ قسط محاسبه و دریافت می‌شود سهم آورده سرمایه گذاران مناطق کم برخوردار استان ۱۰ تا ۱۵ درصد امکان کاهش دارد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۸ هکتار زمین در قالب ۶۰ قرارداد در شهرک‌های صنعتی این استان به سرمایه گذاران واگذار شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد مساحت زمین‌های شهرک‌های صنعتی این استان را یکهزار و ۵۴۱ هکتار برآورد کرد و افزود: از این میزان ۷۷۸ هکتار زمین صنعتی و بقیه شامل زیرساخت‌ها مانند جدول گذاری، فضای سبز و غیره است.

موسوی عنوان کرد: کهگیلویه و بویراحمد ۲۱ شهرک صنعتی مصوب و ۱۳ شهرک صنعتی در حال فعالیت دارد.

وی بیان کرد: شهرک‌های صنعتی استان با امکانات مناسب آب، برق، گاز و خطوط تلفن و اینترنت آماده استقبال از سرمایه گذاران است.

موسوی تملک و توسعه شهرک‌های صنعتی را از نیازهای رونق تولید در استان دانست و افزود: ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تحقق این امر با همکاری، هم افزایی و تلاش مسئولان و مساعدت استاندار پیش بینی شده که در صورت جذب و تداوم اینگونه اعتبارات می‌توان چشم انداز زیرساخت‌های شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان را به عنوان مناسب‌ترین بستر رشد اقتصادی و اشتغال با توجه به توپوگرافی خاص منطقه متحول کرد.

وی یادآوری کرد: با اینکه کار در بسیاری از استانها با اراضی مسطح برای سرمایه گذاران می‌تواند راحت‌تر باشد اما بحران و یا کمبود آب در استان‌های مسطح، کهگیلویه و بویراحمد را به بهشت سرمایه گذاری تبدیل کرده است.

موسوی گفت: برای ادامه روند شکوفایی حوزه صنعت کهگیلویه و بویراحمد باید هشت ناحیه صنعتی در شهرستان‌های استان ایجاد شود.

وی تعداد واحدهای بهره برداری شده استان را ۳۱۸ مورد عنوان کرد که از این تعداد ۱۹۴ واحد فعال و ۱۲۴ واحد راکد هستند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت آموزش‌های تخصصی در رفع موانع تولید گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آبان امسال ۲۰۵ صنعتگر و مدیر واحدهای تولیدی استان آموزش‌های مدیریتی و مهارتی را فرا گرفتند.

سید هاشم موسوی اظهار داشت: در این دوره آموزشی که در قالب ۱۱ دوره برگزار شد ۱۵ هزار و ۵۴۰ نفر ساعت به صنعتگران کهگیلویه و بویراحمدی ارائه شده است.

وی گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی متناسب با نیازهای واحدهای صنعتی از اولویت‌های حمایتی شهرک‌های صنعتی این استان است.

موسوی افزود: دوره‌های آموزشی مورد نیاز برای صنعتگران استان تا پایان سال جاری هدفگذاری شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این دوره‌های آموزشی کاربردی با شرکت مدیران، کارشناسان و شاغلان واحدهای صنعتی برگزار خواهد شد.

موسوی اظهار داشت: یکی از دغدغه‌ها و رسالت‌های شرکت شهرک‌های صنعتی افزایش توانمندی‌ها، مهارت‌ها و دانش روز با برگزاری دوره‌های آموزشی برای مدیران و کارشناسان واحدهای تولیدی و صنعتی است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: نیازمندی‌های بازار، بهره‌وری بهینه، رعایت استانداردهای کیفی، موضوعات تخصصی صنایع از محورهای این دوره‌های آموزشی است.

وی تصریح کرد: مخاطبان این دوره‌ها مدیران و کارشناسان مرتبط با حوزه کسب و کارهای کوچک، متوسط و صاحبان سرمایه و علاقه مند به سرمایه گذاری هستند.

موسوی ابراز داشت: در برگزاری دوره‌های آموزشی اولویت با واحدهای صنعتی و صنفی داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی، کسب و کارهای کوچک، متوسط خارج از شهرک‌ها و نواحی صنعتی، اعضای خوشه‌های کسب و کار، فن بازارها، مشاوران مستقر در مراکز خدمات فناوری و کسب و کار و اعضای شهرک‌های فناوری است.

موسوی ادامه داد: این کارگاه‌های آموزشی در موضوعات کارآفرینی، مدیریتی، کارشناسی و مهارتی و براساس نیاز شرایط به صورت حضوری یا مجازی برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: برگزاری تورهای صنعتی از دیگر خدمات ارائه شده برای بهبود وضعیت تولید در کهگیلویه و بویراحمد در سال جاری بوده است.

حدود نیمی از واحدهای تولیدی راکد در این استان ظرف سه سال گذشته با پرداخت تسهیلات رونق و سایر کمک‌های فنی و اعتباری به چرخه تولید بازگشته‌اند.

ظرف سه سال گذشته ۱۲۵ طرح صنعتی، تولیدی و کشاورزی در مناطق مختلف استان با کمک تسهیلات رونق به چرخه تولید بازگشتند.

۴۴۴ طرح صنعتی با سرمایه گذاری افزون بر ۲۷۰ هزار میلیارد ریال در کهگیلویه و بویراحمد در حال اجراست.

تعداد کل واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان ۶۴۳ واحد است که ۵۷۲ مورد از این تعداد فعال هستند.

میزان سرمایه گذاری واحدهای صنعتی به بهره برداری رسیده کهگیلویه و بویراحمد افزون بر ۶ هزار و ۶۴ میلیارد ریال است

بر اساس آمارها بخش صنعت، ۳۶ درصد سهم اشتغال این استان را در اختیار دارد.

استان ۷۲۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد یک درصد جمعیت و یک درصد مساحت ایران را در اختیار دارد.

کد خبر 470287

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha