محیطبانان یگان حفاظت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مریوان در جریان گشت و کنترل تالاب زریبار، موفق به مشاهده تعداد ۱۹ قطعه غاز خاکستری مهاجر در این دریاچه شدند.

غازهای خاکستری

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست مریوان روز یکشنبه اول دیماه اظهار داشت: غاز خاکستری از جمله پرندگان مهاجری است که با شروع فصل سرما در عرض‌های شمالی، به سوی مناطق جنوبی و گرمسیر مهاجرت می‌کند.

ابراهیم همت بلند افزود: این پرندگان مهاجر در مسیر مهاجرتشان به مناطق گرمسیری، مدتی را برای استراحت، تغذیه، جوجه‌آوری و زمستان گذرانی در تالاب زریبار مریوان به سر می‌برند.

وی اضافه کرد: چنگر معمولی، کاکائی، خوتکا، اردک سرسبز، غاز خاکستری، فلامینگو از جمله پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی هستند که در فصل سرد سال، مهمان تالاب زریبار مریوان می‌شوند.

غاز خاکستری پرنده‌ای است با ۸۳ سانتیمتر طول و بزرگترین غاز در منطقه است، منقارش ضخیم و به رنگ صورتی و سر و گردنش خاکستری و پاهایش صورتی رنگ است.

بدن زیر تنه این پرنده خاکستری با رگه‌های کوچک سیاه است و به صورت دسته جمعی از منطقه‌ای به منطقه دیگر کوچ می‌کند، این پرنده، در مناطق تالابی، باتلاق‌ها، دشت‌های سیلابی، سواحل دریاچه‌ها و رودخانه‌ها به سر برده و در کنار اراضی باتلاقی و روی زمین آشیانه می‌سازد.

تالاب زریبار هفتمین تالاب ثبت شده ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کنوانسیون بینالمللی رامسر است که فرآیند ثبت آن از یک دهه پیش آغاز شده بود.

پناهگاه حیات وحش و تالاب زریبار دارای حجم تقریبی آب بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب است و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می‌شود.

طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود ۱.۶ کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب ۲ و ۶ متر است.

زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از ۲ طرف غرب و شرق با کوه‌های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه‌زارهای نیمه انبوه تشکیل می‌دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.

گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه‌هایی از گیاهان خاردار و گونه‌های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک‌ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می‌دهد.

سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه‌های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه‌ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه‌های غیربومی این دریاچه است.

شهرستان مرزی مریوان در فاصله ۱۳۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

کد خبر 472160

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha