تفاهم‌نامه سازمان نوسازی شهر تهران و سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران برای ارتقای کیفیت زندگی با تأکید بر ایمنی در محلات نارکارآمد شهری منعقد شد.

بافت فرسوده

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه حاجی علی‌اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در آیین انعقاد این تفاهم‌نامه، گفت: در تعاریف ارائه شده از بافت فرسوده، تمرکز روی کاهش آسیب‌پذیری در برابر زلزله است، اما هر چند تهدید زلزله از نظر تهدیدات بالقوه جدی باشد، موضوع آتش‌سوزی و حریق تهدیدی بالفعل است که به صورت مصنوع و روزمره با آن سر و کار داریم.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: میانگین تراکم جمعیتی در بافت‌های فرسوده پایتخت ۳ برابر متوسط شهر است و وقوع هر مخاطره‌ای چه طبیعی و چه مصنوعی در این بافت‌ها، تعداد بیشتری از شهروندان را درگیر خواهد کرد، لذا ضروری است با اولویت ویژه‌ای به این مهم پرداخته شود.

علی‌اکبری با بیان این که موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده حتی در کشورهایی که از یکپارچه‌ترین ساختارهای مدیریت شهری بهره‌مند هستند، موضوعی فرابخشی تلقی می‌شود که نیاز به همکاری بین دستگاه‌های ذی‌نقش دارد، یادآور شد: برای این که این کار بصوت سیستماتیک اتفاق بیفتد و نهادینه شود، ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران راه‌اندازی شده که در ۶ ماه گذشته جلسات آن بصورت مستمر با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو ستاد برگزار می‌شود.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با اشاره به این که در بسیاری از معابری که در جریان نوسازی تعریض شده‌اند، تیرهای چراغ برق در وسط و آکس گذر قرار گرفته‌اند و امکان دسترسی و امدادرسانی را محدود کرده‌اند، از جابجایی ۲۰۰ تیر چراغ برق و نصب حدود ۷۰ شیر هیدرانت در ۶ ماه گذشته با استفاده از ظرفیت ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران خبر داد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که دوران مداخلات سخت‌افزاری در بافت‌های شهری به سر رسیده، بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین و روش‌های نرم‌افزاری در ارتقای ایمنی و کاهش خطرپذیری در بافت‌های فرسوده تأکید کرد و گفت: ضروری است در برخی از محلات فرسوده که امکان نوسازی، تعریض معابر و ... در آنها مهیا نیست، با حفظ وضعیت موجود به دنبال راهکارهای ارتقای ایمنی باشیم.

بر اساس تفاهم‌نامه منعقدشده میان سازمان نوسازی شهر تهران و سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، ایجاد بانک اطلاعاتی مشترک و هوشمندسازی نظام مدیریت جامع اطلاعات در حوزه ایمنی و توسعه محله‌ای، همکاری در تهیه و ترویج بسته‌های آموزشی به منظور افزایش آگاهی‌های عمومی شهروندان در خصوص ایمنی، همکاری در تدوین برنامه عملیاتی ایمنی و مدیریت بحران در محله‌های دارای بافت تاریخی، تولید و انتقال دانش کاربردی و اجرایی برای ارتقای ایمنی و کاهش آسیب‌پذیری در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد از جمله مهمترین محورهای همکاری مشترک این دو سازمان خواهد بود.

کد خبر 472890
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha