مجموع نظرات: ۰
جمعه ۶ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۹
۰ نفر

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش قم گفت: در حالی که در نخستین سال پیروزی انقلاب تنها ۴۷.۵ درصد از جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال قم از نعمت سواد بهره‌مند بودند، این نرخ هم اکنون بالغ بر ۹۸ درصد رسیده‌است.

سوادآموزی

به گزارش همشهری‌انلاین به نقل از ایرنا، حجت الاسلام محمدرضا قاسمی‌نیا در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه قم با بیان اینکه نرخ افراد باسواد ۶ سال به بالای قم به ۹۶ درصد رسیده، افرود: در این خصوص در مقایسه با ابتدای انقلاب ۴۴ درصد رشد پیدا کردیم.

وی با تاکید بر این‌که نرخ باسوادی زنان در قم در چهار دهه گذشته از ۳۴ درصد به ۸۷ درصد رسیده است، گفت: نرخ باسوادی مردان نیز از ۶۴ درصد به ۹۳ درصد ارتقا یافته‌است.

قاسمی‌نیا اضافه کرد: نرخ جمعیت باسواد شهری قم در سال ۵۸ تنها ۵۳ درصد بوده ولی هم اکنون به ۹۰ درصد رشد پیدا کرده و نرخ جمعیت باسواد روستایی قم نیز از ۳۰ درصد به بیش از ۸۰ درصد افزایش یافته است.

وی همچنین یادآور شد: قم در برنامه چهارم توسعه اقتصادی کشور در ارزیابی عملکرد سوادآموزی در گروه سنی ۲۰ تا ۳۹ سال به نرخی بیش از ۹۷ درصد دست پیدا کرده و همچنان نیز این آمار حفظ شده‌است.

قاسمی‌نیا اذعان داشت: برغم رشد قابل توجه قم در مقوله باسوادی طی برنامه های چهارم و پنجم توسعه کشور ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.

معاون آموزش و پرورش قم گفت: طبق آمار سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ بیش از ۳۳ هزار تن از جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال این استان بی‌سواد هستند.

قاسمی‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تهیه دو طرح سوادآموزی کشوری و استانی گفت: یک طرح با مشارکت ۱۲ استان کشور از جمله قم که جمعیت باسواد در آنها در حد میانگین کشوری است، در حال تهیه می‌باشد تا برای سه سال آینده رقم بخورد.

طرح شتاب بخشی به سوادآموزی مهاجران و اتباع خارجی در قم اجرا می شود

وی همچنین با اشاره به طرح شتاب بخشی به سوادآموزی مهاجران و اتباع خارجی گفت: این طرح با مجوزی که از سازمان نهضت سوادآموزی کشور گرفته شده فقط در قم اجرا می شود، و پیش نویس آن نیز در شورای پشتیبانی سوادآموزی استان به ریاست استاندار تصویب شده است.

قاسمی نیا گفت: در قم یک طرح سوادآموزی به نام خودآموز وجود دارد که بر اساس آن سوادآموزان می توانند تحت نظر آموزگاری که خود انتخاب می کنند، آموزش ببینید و برای این کار نیز مبلغ هفت میلیون و ۹۵۰ هزار ریال به فرد سواد آموز پرداخت می‌شود.

وی عنوان کرد: برای هر فردی که موفق شود افراد دیگر را به سوی سوادآموزی هدایت کند یک میلیون و شش صد هزارتومان کمک هزینه آموزشی ارائه می شود.

قاسمی‌نیا با یادآوری این‌که تعداد بی‌سوادان قم در سال های ۹۰‌ تا ۹۵ یازده هزار تن کاهش یافته است، افزود: درحال حاضر ۱۳۰ چهره موفق اعم‌ از استاد دانشگاه و حوزه، کارآفرین، مدیر و معلم در استان شناسایی شدند که تحصیل خود را از کلاس های نهضت سواد آموزی آغاز کردند.

 وی قم‌ را با کسب ۴۵ رتبه کشوری از موفق ترین  استان ها در سوادآموزی دانست و گفت: در ۴۰ سال گذشته ۴۰۰ هزار تن از مردم قم در برنامه های نهضت سوادآموزی این استان شرکت کردند، که حداقل آموزش ارائه شده به آنها خواندن و نوشتن بوده است.

۸۵ درصد از شرکت‌کنندگان دوره های سوادآموزی قم بانوان هستند

قاسمی‌نیا با بیان این که ۸۵ درصد از شرکت کنندگان در کلاس سوادآموزی قم بانوان بودند، گفت: سن ۷۵ درصد از آنها ۳۰ تا ۴۹ سال بوده است.

وی بیان کرد: تعریف سوادآموزی در نظام آموزشی ما بر خلاف دیگر کشورها حتی کشورهای اسلامی صرفا خواندن و نوشتن نیست، بلکه شامل آموزش فرهنگ و معارف اسلامی، روخوانی و روان خوانی قرآن نیز می باشد.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش قم بیان داشت: یکهزار و ۲۰۰ ساعت آموزش نهضت سواد آموزی در سه دوره سوادآموزی، تحکیم و انتقال ۳۰۰ ساعت به آموزش معارف و قرآن اختصاص دارد.

وی ابراز کرد: بسیاری از افرادی که در دوره های سوادآموزی شرکت کرده بودند امروزه به سطوح بالای علمی در مراکز علمی و حوزه های علمیه دست یافته اند.

قاسمی‌نیا همچنین با اشاره به پیش بینی ۴۰ برنامه در هفته سواد آموزی درقم گفت: برگزاری نمایشگاه صنایع دستی سوادآموزان، مسابقه انشانویسی، بازدید از کتابخانه های عمومی شهر و حضور در گلزار شهدا از برنامه های این هفته می باشد.

وی اضافه کرد: دیدار با مراجع تقلید، حضور مسئولان در کلاس های نهضت سوادآموزی، برگزاری مسابقه المپیاد ورزشی، تشکیل میز پژوهش با حضور اساتید حوزه و دانشگاه با محوریت پیام حضرت امام و رهبر معظم انقلاب و شرکت در نمازجمعه از  دیگر برنامه های این هفته به شمار می‌آید.

قاسمی نیا در پایان بیان کرد: به فرموده امام راحل توسعه سوادآموزی یکی از نیازهای اساسی هر کشوری در کنار رشد و توسعه آموزش و بهداشت است.

اول تا هفتم‌دی ماه به عنوان هفته نهضت سوادآموزی نام‌گذاری شده‌است.

همچنین یکی از مدرسان حوزه و دانشگاه نیز طی سخنانی در خصوص تربیت نسل جدید مطالبی در بخش پیش از خطبه های نمازجمعه قم ایراد کرد.  

حجت الاسلام  سید علی رضا تراشیون  گفت: تربیت در تراز اسلام نسل جدید بدون اختصاص وقت کافی و برخورداری از مهارت و دانش تربیتی و پرداختن به متن و دوری از حواشی ممکن نیست.

کد خبر 473640

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha