جایگاه‌ ورزش زنان در سال‌های اخیر قوت بیشتری گرفته‌ و در واقع ساختار ورزش برای آنها با تغییرهای زیادی همراه بوده؛ به گونه‌ای که امروزه ورزش همگانی مطالبه اکثر زنان شده‌است.

طاهره طاهريان

همشهری‌آنلاین- نجمه ‌احمدبیگی: در گذشته زنان تمایل چندانی به ورزش کردن از خود نشان نمی‌دادند و ورزش را به عنوان یک ضرورت باور نداشتند. چرا که فضاهای ورزشی برای زنان در دسترس نبود و از طرفی فرهنگ ورزش کردن زنان در پارک‌ها برای خانواده‌ و جامعه به خوبی جا نیفتاده بود. اما با گسترش فضاهای ورزشی در تهران و توجه به ورزش همگانی زنان بیشتر به ورزش همگانی روی آوردند.

 پشت صحنه فراهم کردن این امکانات و جذب زنان خانه‌دار به ورزش، زنانی بودند که روزها و ساعت‌ها برای رشد ورزش زنان از جان خود مایه گذاشتند و با انگیزه در این راه خدمت کردند.

«طاهره طاهریان» یکی از همان زنان مدیر و با تجربه در عرصه ورزش زنان است. کسی که سال‌ها دبیر ورزش آموزش و پرورش و مدیرکل ورزش زنان در سازمان تربیت بدنی بوده است. او اکنون نایب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک است و همچنان با عشق و علاقه در این راه گام برمی‌دارد.

طاهریان در مورد امکانات ورزشی زنان در استان تهران اظهار کرد: در استان تهران به دلیل جمعیت زیاد و نیازی که بین شهروندان تهرانی به ویژه زنان هست امکانات موجود پاسخگو نیست. باید تعداد فضاهای ورزشی قابل دسترس در محله‌های مختلف بیشتر باشد.

رونق ورزش تهران

وی افزود: البته شهرداری تهران در سال‌های ۶۸ تا  ۷۷ در بحث ورزش در محله‌ها و مناطق خیلی خوب کار کرد. سال‌هایی که اوج ساخت و ساز مکان‌های ورزشی بود. همان موقع شهرداری به ساخت پارک‌ها و بوستان‌ها در محله‌ها و منطقه‌های مختلف اقدام کرده بود. پس از آن نیز ساخت سالن‌های ورزشی روباز و سرپوشیده و اختصاص آنها به زنان اتفاق جدیدی بود که در این زمینه رخ داد. فکر می‌کنم رونق ورزش تهران را باید مربوط به سال ۷۰ دانست.

نایب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک گفت: پس از مدتی ورزش محله‌ها در میان شهروندان تهرانی مورد توجه قرار گرفت و هر روز که می‌گذشت مردم بیشتری صبح‌های زود از خانه بیرون می‌آمدند و به ورزش در پارک‌ها می‌پرداختند. این استقبال کم‌کم به جایی رسید که حتی مسابقه‌ محله‌ها برگزار می‌شد.

پیشرفت ورزش همگانی

طاهریان ادامه داد: پیشرفت ورزش همگانی در میان زنان به جایی رسید که مجبور به تربیت مربی زن شدیم. آن موقع در بیشتر پارک‌های تهران مربی داشتیم که برای زنان دوره‌های آموزشی برگزار می‌کرد. در واقع به طور جدی به ورزش زنان پرداخته شد.

او ساخت استخر مخصوص زنان را در تهران اتفاق بزرگی دانست و گفت: در همان سال‌ها بود که استخر مخصوص زنان در تهران ساخته شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

ساخت مجموعه‌های ورزشی

نایب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک اضافه کرد: اتفاق بزرگ دیگری که در شهر تهران رخ داد ساخت مجموعه ورزشی بهمن (کشتارگاه سابق) بود. این مجموعه ورزشی برای زنان آن مناطق قابل توجه بود با بازدیدهایی که از این مجموعه ورزشی داشتم می‌دیدم زنان خانه‌دار با چرخ خرید صبحگاهی به استخر می‌آمدند و می‌گفتند این برنامه هر روزه آنان شده است که صبح‌ها ابتدا به استخر می‌آیند و بعد خرید خانه ‌را انجام می‌دهند.

وی افزود: پس از ساخت و رونق مجموعه فرهنگی و ورزشی بهمن، مجموعه‌های ورزشی و فرهنگسراهای بیشتری در تهران ساخته شد. سال‌هایی که با جرأت می‌توانم بگویم که زمان رونق ورزش در تهران بود. افرادی با تجربه و با سابقه عهده‌دار مدیریت ورزش تهران شده بودند و در بحث ورزش همگانی اقدامات قابل توجهی انجام دادند.

طاهریان برگزاری اردو برای زنان ورزشکار را اقدام بزرگی دانست و افزود: تجمع زنان در پارک‌ها و فضاهای ورزشی بسیار زیاد شده بود و هر روز که می‌گذشت زنان بیشتری برای ورزش کردن به پارک ها می‌آمدند و همین مسأله سبب شد که شهرداری و سازمان تربیت بدنی آن زمان اردوهای یک روزه را با هدف افزایش شادابی و نشاط در میان زنان تدارک ببیند. به غیر از بحث سلامتی یک روز درکنار هم بودن سبب ایجاد شادمانی و نشاط می‌شد. پس از آن هم با استقبالی که زنان از ورزش‌های صبحگاهی داشتند مسابقه‌های ورزشی محله‌ها برگزار شد. به طوری که در همه رده های سنی زنان در این مسابقه‌ها شرکت می‌کردند.

نایب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک ساخت نخستین پارک بانوان تهران در سال ۸۲ را نقطه آغازی برای تأمین نیازهای زنان دانست و افزود: بوستان مادران یا پارک مادران حقانی اتفاق بزرگی بود که در تهران افتاد با اینکه دیگر پارک‌ها برای ورزش زنان فراهم شده بود اما این اقدام که بوستانی مختص زنان طراحی شود بسیار در خور توجه بود.

تهران؛ الگوی دیگر استان‌ها

وی ادامه داد: با رونق ورزش، شهر تهران وارد یک فعالیت جدیدی شد و به عنوان یک الگو برای دیگر استان‌ها قرار گرفت. بعدها با سفرهایی که به استان‌های مختلف داشتیم ورزش همگانی را هم در شهرستان‌ها راه انداختیم و بسیاری از استان‌ها از شهر تهران الگو گرفتند. با آماری که سال ۷۰ گرفته شد زنان بیشتر از مردان به ورزش همگانی روی آوردند و استان فارس بعد از استان تهران در استقبال از ورزش‌های همگانی استثنا بود.

طاهریان بیان کرد: با شرایطی که در حال حاضر در ورزش زنان به وجود آمده است به آینده ورزش زنان بسیار خوشبین هستم و مطمئنم هر روز که می‌گذرد زنان شرایط بهتری خواهند داشت چون آنها ورزش را دوست دارند و مطالبه می‌کنند.

کد خبر 474044
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تهران

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha