به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مریم حضرتی از دستور وزیر بهداشت برای پرداخت بخشی از معوقات پرستاران تا روز و هفته پرستار خبر داد و گفت: در حال حاضر میانگین معوقه کارانه و اضافهکار پرستاران به ترتیب ۱۲ و ۹ ماه است. البته برخی از دانشگاهها در پرداختها بهروز هستند، اما این معوقات در بعضی از دانشگاهها به ۱۴ ماه هم میرسد.
- آزمون استخدام پرستاران
معاون پرستاری وزیر بهداشت در ادامه به برگزاری آزمون جذب پرستاران اشاره کرد و گفت: این آزمون برگزار شده و فرایند جذب ۵ هزار نیروی پرستار در حال انجام است.
به گفته حضرتی، این پرستاران برای بیمارستانهای تازهتاسیس جذب و به کار گرفته خواهند شد.
حضرتی افزود: همچنین وزیر بهداشت برای جذب ۴۵۰۰ پرستار دیگر در اسفند ماه قول داده که امیدواریم فرایند آن هم انجام و این موضوع محقق شود.
- حذف طرح قاصدک
معاون پرستاری وزیر بهداشت همچنین از حذف طرح «قاصدک» (طرحی که با یک فرمول خاص مبتنی بر عملکرد، ساعات موظفی، اضافهکار، محل خدمت پرسنل و سایر آیتمها میزان کارانه پرداختی هر نیرو را مشخص میکند) در پرداختهای پرستاران خبر داد و گفت: جلسه روز گذشته اعضای شورای عالی نظام پرستاری با وزیر بهداشت و معاون کل وزارت بهداشت، نتایج و خبرهای خوبی برای پرستاران به دنبال داشت. یکی از این خبرها حذف طرح قاصدک در پرداختهای پرستاران بود.
پس از دو سال تلاش معاونت پرستاری وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری، روز گذشته وزیر بهداشت دستور اکید داد که طرح «قاصدک» در پرداختهای گروههای پزشکی و پرستاری حذف شود.
به گفته معاون پرستاری وزیر بهداشت، پرداختها در طرح قاصدک ظاهرا باید مبتنی بر عملکرد میبود اما عملا پرداختها در این طرح مبتنی بر درآمد بود نه عملکرد. بنابراین چه پرستاران و چه پزشکان هر کس که درآمد بیشتری داشت، برداشت بیشتری نیز داشت. بر همین اساس، پرستاران خواهان اجرای عدالت و حذف طرح قاصدک بودند که خوشبختانه با دستور اکید وزیر بهداشت این طرح حذف شد.
حضرتی این را هم گفت که باید طرحی مناسبت جایگزین طرح قاصدک شود. البته با توجه به اینکه ممکن است این موضوع مقداری زمانبر شود، مقرر شد کارگروهی برای اصلاح نظام پرداخت با مشارکت معاونتهای پرستاری، درمان، توسعه و معاون کل وزارت بهداشت و همچنین نمایندگان سازمان نظام پرستاری تشکیل و در این مورد بحث شود.
- پوشش بیمهای مراقبت پرستاری در منزل
معاون پرستاری وزیر بهداشت همچنین از اقدامات انجامشده برای پوشش بیمهای مراقبتهای پرستاری در منزل خبر داد و گفت: استانداردهای خدمتی برای بیماریهای مزمن و شایع مثل سکته مغزی، بیماران بستری در آیسییو که نیاز به مراقبت دارند، نارسایی مزمن قلب، نوزادان مبتلا به ایکتر (زردی نوزادان که نیاز به فوتوتراپی دارند)، مراقبتهای تسکینی در سرطان و بیماریهای انسداد مزمن ریوی (copd) تدوین شده و مورد تایید معاونت درمان هم قرار گرفته است.
حضرتی افزود: این استانداردهای خدمتی برای تصویب نهایی به شورای عالی بیمه ارسال میشود و پس از تصویب در شورای مذکور، برای اجرا ابلاغ سراسری خواهد شد.
این مسئول گفت: پرستاری که در منزل ارائه مراقبت دارد، باید صلاحیت حرفهای داشته باشد. بر همین اساس همه پرستارانی که در منزل ارائه مراقبت دارند، باید صلاحیت علمی، اخلاقی، انضباطی و قانونی داشته باشند و تمام این مباحث کنترل خواهد شد.
حضرتی اظهار کرد: از طرف دیگر تا الان خدمات پرستاری تنها در بیمارستان تعریف شده بود و استانداردهای خدمات پرستاری در منزل تعریف نشده بود. در حال حاضر استانداردهای خدمت پرستاری در منزل تعریف و تعیین شده است و به جهت آن که تعرفه آن نیز مشخص شود، باید در شورای عالی بیمه مورد بررسی و تصویب نهایی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: حسن دیگر این استانداردهای خدمتی آن است که اگر مساله قانونی و سوءگیری قانونی پیش آید، قاضی باید بر اساس استانداردهای خدمت قضاوت کند که آیا در خدمت مربوط از استانداردها عدول شده است یا خیر. در مجموع این استانداردها به نوعی حمایت از مردم است و برای اولین بار هم در کشور تهیه شده است.
نظر شما