همشهری آنلاین: بنا به اعلام رییس جمهور پاکستان، سازمان اطلاعات جاسوسی آمریکا میلیون‌ها دلار را برای تحویل 369 مظنون تروریست به اسلام‌آباد پرداخت کرده است.

خبرگزاری اتریش از لندن گزارش داد، پرویز مشرف رقم دقیق این معامله را اعلام نکرد، اما در کتاب خاطرات خود با عنوان "در خط آتش" اظهار داشته است که دولت آمریکا چنین پرداخت‌هایی را ممنوع کرده بود.
روزنامه تایمز قرار است خاطرات مشرف را به صورت سریالی منتشر کند.یک سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا به این روزنامه انگلیسی گفت که وزارتخانه متبوعش درباره چنین پرداخت‌هایی اطلاعی نداشته است، اما چنین پرداخت‌هایی نمی‌توانسته انجام شده باشد، چرا که "چنین پرداخت‌هایی فقط برای دستگیر و شکار کردن چهره‌هایی هزینه می‌شود که پلیس فدرال آمریکا (اف.بی.آی) گاهی اوقات برای دستگیری تروریست‌ها  درخواست می‌کند."
در همین حال این روزنامه نتوانست هیچ ارزیابی را از سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا بگیرد. یک سخنگوی سیا گفت: ما درباره روابط‌مان با سران دیگر کشورها چیزی نمی‌گوییم.
مشرف اندک مدتی است که به گونه‌ای فزاینده تلاش می‌کند از جنگ آمریکا علیه تروریسم فاصله بگیرد. او هفته گذشته اعلام کرده بود که ریچارد آرمیتاژ، معاون وزیر امور خارجه سابق آمریکا پس از 11 سپتامبر با او تماس گرفته و تهدید کرده بود اگر اسلام‌آباد در جنگ با ترور همراهی نکند، آمریکا پاکستان را بمباران خواهد کرد. آرمیتاژ چنین اظهاراتی را تکذیب کرده است.
رییس جمهور پاکستان در کتاب خاطراتش یک گام هم فراتر نهاده است. او در این نوشته‌ها آورده است، وندی چمبرتین، سفیر آمریکا در اسلام‌آباد دو روز پس از حملات به مرکز تجارت جهانی و پنتاگون فهرستی متشکل از هفت درخواست را به دولت پاکستان ارایه کرده بود. آمریکا خواستار "اعمال قدرت کامل" برای پرواز، فرود و همچنین استفاده از بنادر پاکستان، پایگاه‌های هوایی این کشور و مناطق استراتژیک مرزی شده بود. مشرف گفته است که از این درخواست‌های "خنده‌دار" بسیار عصبانی شده بوده است. او در ادامه تاکید کرده است که آمریکا هیچ گاه قادر به اعمال قدرت کامل بر پاکستان نشده است.

کد خبر 4769

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز