به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بررسیهای انجامگرفته روی موشهای آزمایشگاهی نشان داد تزریق ویروس آنفلوآنزای فعالنشده به تومورهای سرطانی میتواند آنها را کوچک کرده و اثربخشی ایمنی درمانی سرطان را تقویت کند.
متخصصان با بیان اینکه در زمینه تومورهای سرطان فاکتورهای بسیاری در اثربخشی روشهای درمانی تاثیر دارد، گفتند: یکی از این فاکتورها سرد یا گرم بودن تومورهاست.
- سرد یا گرم بودن تومورها چه مفهومی دارد؟
در سالهای اخیر، نوع جدیدی از درمانهای ضد سرطان موسوم به ایمنیدرمانی کاربرد بیشتری پیدا کرده است. این روش درمانی از طریق تقویت واکنش سیستم ایمنی به تومورهای سرطانی عمل میکند. هرچند برای اثربخشی بیشتر این روش درمانی لازم است تومورها گرم باشند به این مفهوم که باید حاوی سلولهای ایمنی باشند. در صورتی که تومور حاوی میزان کافی از سلولهای ایمنی نباشد، تومور سرد نامیده میشود.
پرسشی که محققان با آن روبهرو بوده و همواره به دنبال یافتن پاسخی برای آن بودهاند چگونگی تبدیل تومورهای سرد به تومورهای گرم و اثربخشی ایمنیدرمانی است.
گروهی از متخصصان علوم پزشکی در شیکاگو به تازگی در بررسیهای خود به نتایجی دست پیدا کردند که نشاندهنده اثربخشی استفاده از ویروسهای آنفلوآنزای فعالنشده بر موشهای آزمایشگاهی بوده است.
این متخصصان با بررسی اطلاعات به دست آمده از موسسه ملی سرطان به این ایده دست پیدا کردند. اطلاعات موجود نشان داد افراد مبتلا به سرطان ریه که به دلیل عفونتهای ریوی ناشی از آنفلوآنزا در بیمارستان بستری شدهاند نسبت به بیماران دیگر عمر طولانیتری دارند.
همچنین نتایج آزمایشهای انجامشده روی موشها تایید کرد موشهای مبتلا به تومورهای سرطانی و عفونتهای ناشی از آنفلوآنزا عمر طولانیتری دارند.
در این بررسی، متخصصان به تزریق ویروس آنفلوآنزای فعالنشده به تومورهای سرطان ملانوم در موشهای آزمایشگاهی اقدام کردند و دریافتند تزریق این واکسن موجب شد تومورها از طریق افزایش انباشت سلولهای دندریتیک از حالت سرد به گرم تغییر وضعیت دهند. این سلولها میتوانند پاسخهای ایمنی را تحریک کنند.
متخصصان مشاهده کردند با تزریق واکسن، رشد تومورهای ملانوم در موشها با سرعت کمتری ادامه پیدا کرده یا از بزرگی آنها کاسته شده است.
نظر شما