به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، پس از آنکه سپاه پاسدارن در واکنش به ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس در بامداد روز ۱۸ دیماه پایگاه آمریکایی عینالاسد در استان الانبار عراق را با ۱۳ موشک بالستیک زمین به زمین قیام و فاتح ۳۱۳ مورد هدف قرار داد، آمریکاییها سعی در مخفی کردن تلفات و خسارات وارده به این پایگاه داشتند.
این موضوع تاجایی ادامه یافت که حتی رئیس جمهور این کشور در نشست خبری خود نیز ادعا کرد که آمریکا هیچ تلفاتی در این حمله موشکی ایران نداشته. و قبلتر هم گفته بود که همه چیز مرتب است!
اما ساعاتی نگذشته بود که با انتشار تصاویر ماهوارهای و همچنین حضور شبکههای خبری در پایگاه عین الاسد تا حدی میزان خسارات وارده به این پایگاه مشخص شد و گمانه زنیها درباره میزان تلفات انسانی آمریکاییها نیز قوت گرفت.
به تازگی شبکه BBC فارسی گزارشی حدودا ۶ دقیقهای از پایگاه عین الاسد تهیه کرده است که طی آن ضمن گفتوگو با فرمانده و نظامیان آمریکایی مستقر در این پایگاه به نکات جالبی از حمله موشکی ایران به عین الاسد اشاره میکند.
- نکته اول دقت و قدرت موشکی ایران
در ابتدای این گزارش خبرنگار بی بی سی در کنار گودال حاصل از اصابت یکی از موشکهای سپاه قرار گرفته و میگوید که فرماندهان آمریکایی به او گفته اند که موشکهای سپاه با دقت تمام به اهداف خود اصابت کردهاند.این اعتراف نیروهای آمریکایی در کنار تصاویر ماهوارهای منتشر شده از پایگاه عین الاسد بیانگر قدرت و دقت موشکهای بالستیک زمین به زمین سپاه است که منجر شده تا دشمن نیز به این قدرت معترف باشد.در حالیکه پیشتر ادعا میشد این موشکها دقتهای ادعایی ایران را ندارند. حتی بیبیسی پیش از این درباره عدم دقت موشکهای ایران گزارش ویژه منتشر کرده بود!
- نکته دوم ضعف آمریکاییها در رهگیری موشکهای ایرانی
در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار بی بی سی از فرمانده پایگاه میپرسد که اگر آنها حمله ایران خبر داشتهاند چرا موشکهای ایران را رهگیری نکردهاند؟ فرمانده پایگاه عین الاسد در پاسخ او میگوید: من قادر به صحبت درباره تصمیماتی که در ردههای بالاتر گرفته میشود نیستم. این نوع پاسخگویی نظامیان آمریکایی که حتما شناخت کافی از قدرت نظامی کشورشان در عرصههای مختلف دارند، نشان میدهد آنها میخواهند بر ضعف سامانههای دفاع هوایی ارتش آمریکا به نوعی سرپوش گذاشته و با طفره رفتن از پاسخ به سوال خبرنگار حقیقت را کتمان کنند. جالب است بدانیم در این عملیات سپاه پاسداران از کلاهکهای پلاسمایی برای موشکهای خود استفاده کرد که جاذب امواج راداری بوده و آمریکاییهای قادر به رهگیری آنها نیستند. چه اینکه در طول این عملیات آمریکاییها حتی یک تیر هم به سمت موشکهای ایرانی شلیک نکردند.
- نکته سوم: آیا آمریکایی ها از عملیات موشکی ایران مطلع بودند؟
هرچند در روند این گزارش خبرنگار بی بی سی با زیرکی سعی میکند تا این نکته را القا کند که آمریکاییهای از ساعتها پیش از حمله ایران باخبر شده بودند اما صحبتهای نظامیان آمریکایی چیز دیگری را میگوید. یک گروهبان آمریکایی به خبرنگار بی بی سی میگوید تنها دو دقیقه قبل از اصابت موشکهای ایران هشداری را روی کامپیوتر خود مبنی بر شلیک موشک به سمت پایگاه عین الاسد دریافت کرده است. از سوی دیگر خبرنگار بی بی سی در قسمتی از گزارش خود در حالیکه در ویرانه یکی از خوابگاههای سربازان آمریکایی قدم میزند میگوید سربازان آمریکایی وقت کمی برای رفتن به پناهگاه در اختیار داشتهاند.
ضمن آنکه فرمانده پایگاه عین السد نیز در بخش از این گزارش به این نکته اشاره میکند که نمیدانسته در آن شب قرار است چه اتفاق بیافتد. این موارد نشان میدهد بر خلاف ادعای برخی مبنی بر اینکه امریکاییها از حمله ایران با خبر بودهاند اینطور نبوده و در بهترین حالت آنها به صورت کلی احتمال دریافت پاسخی از سوی ایران را محتمل میدانستهاند و به صورت دقیق از اینکه این پاسخ در چه زمانی، در چه مکانی و به چه صورت خواهد بود خبری نداشتهاند.
- نکته چهارم آیا واقعا آمریکاییها در عین الاسد تلفاتی نداشتهاند؟
از بتدای حمله سپاه به پایگاه عینالاسد آمریکاییها با ایجاد یک بایکوت خبری سعی داشتند تا از اطلاع رسانی درباره میزان تلفات و خسارات وارده به این پایگاه جلوگیری کنند. اما انتشار تصاویر حجم خسارات وارده به این پایگاه گمانه زنیها درباره میزان تلفات وارده به نیروهای آمریکایی در این پایگاه را قوت بخشید. چه آنکه فرمانده نیروی هوافضای سپاه نیز در نشست خبری خود از پرواز هواپیماهای C-۱۳۰ و بالگردهای آمریکایی برای انتقال مجروحان و کشته شدگان این عملیات به اردن، رژیم صهیونیسیتی و پایگاه التاجی عراق خبر داد.
در گزارش بی بی سی هم میتوان نکاتی در خصوص وارد آمدن تلفات انسانی به آمریکاییها در عین الاسد پیدا کرد. برای مثال در بخشی گزارش خبرنگار بی بی سی سنگر بتونی را نشان میدهد و میگوید در شب حمله به جز نیروهایی که مشغول نگهبانی بودهاند باقی نیروهای آمریکایی در این پناهگاهها بودهاند. یا در جای دیگر دوتن از سربازان آمریکایی میگویند در زمان اصابت موشکها در پناهگاه نبوده و به محض شنیدن صدای انفجار روی زمین دراز کشیدهاند. چه اینکه خبرنگار بی بی سی در ابتدای گزارش خود فیلمی از اصابت موشک سپاه را نمایش میدهد که توسط سربازان آمریکایی از داخل یک خودرو گرفته شده است.
این نکات به خوبی نشان میدهد در زمان اصابت موشکها سپاه به پایگاه عین الاسد عده قابل توجهی از نیروهای آمریکایی در پناهگاه نبوده و قطعا تعداد قابل توجهی از آنها در اثر این حملات آسیب دیدهاند.
وزارت دفاع آمریکا نیز روز جمعه در بیانیهای از ازخمی شدن ۱۱ نظامی آمریکایی در عین الاسد خبر داد که بیانگر آن است که آمریکاییها برخلاف ادعای روزهای گذشته درصدد هستند تا به تدریج آمار تلفات پایکاه عینالاسد را منتتشر کنند تا از موج رسانهای حاصل از آن بکاهند.
- نکته پنجم؛ استصال نیروهای آمریکایی در مقابل قدرت ایرانی:
در بخشی از گفتوگوی فرمانده پایگاه عینالاسد با خبرنگار بی بی سی وی میگوید: "صادقانه بگویم خیلی ترسناک بود. هیچکدام از نیروها تا کنون چنین چیزی را تجربه نکرده بودند و ما تمام طول شب فکر میکردیم که چه اتفاقی قرار است بیافتد تا بتوانیم برای آن برنامه ریزی کنیم. در تمام طول حمله وقتی در پناهگاه بودیم و موشکها به زمین میخورد ساختمان به شدت میلرزید و ما نمیدانستیم در بیرون چه اتافی می افتد ما به فکر خودمان و نیروهایی که بیرون بودند، بودیم."
این صحبتهای نشان میدهد نیروهای آمریکایی آمادگی مقابله و واکنش در مقابل ضربات موشکی ایران را نداشتهاند و به شدت از آن غافلگیر شده بودند.
چیزی دیگری که موجب غافلگیری آمریکاییها شده بود نحوه اجرای عملیات از سوی سپاه بود. فرمانده پایگاه عینالاسد در صحبتهای خود به این نکته اشاره میکند که ایرانیها بین موج اول و دوم حملات خود فاصله طولانی ایجاد کردند تا ما را فریب بدهند و خسارات بیشتری بر ما وارد کنند.
- نکته ششم؛ سایه دائمی وحشت
در بخش پایانی گزارش بی بی سی خبرنگار این شکبه به این نکته اذعان می کند که بعد از عملیات سپاه، سطح اقدامات امنیتی در عینالاسد افزایش یافته و همه موظف هستند برای حضور در محوطه پایگاه از ساعت ۶ عصر تا ساعت ۶ صبح جلیقه ضد گلوله به تن داشته باشند. وی میگوید این درحالی است که حتی زمانی که داعش در عراق بوده است آمریکاییها عین الاسد را پایگاهی امن قلمداد کرده و نیاز به پوشیدن جلیقه ضد گلوله در آن نبود.
با این اوصاف پس از عملیات سپاه، سایه وحشت بر سر پایگاه عین الاسد سایه گسترده و آمریکاییها از ترس حملات مجدد به این پایگاه در یک ترس و اضطراب مداوم قرار دارند. سایهای که به نظر میرسد تا زمان خروج آمریکا از منطقه از سر آنها برداشته نشود.
نظر شما