این کارت به دارنده آن این امکان را میدهد که بر پایه نوع قرارداد، از خدمات و کالاهایی برخوردار شده و سامانه بانک صادر کننده بهای آن را بپردازد. به عبارت دیگر یک حد اعتبار به کاربر اختصاص داده میشود که میتواند از آن پولی را برای پرداخت قرض بگیرد. میزان و سقف اعتباری که به هر شخص داده میشود بستگی زیادی به درآمد و توان بازپرداخت وی دارد که پس از تعیین اعتبار میتواند از محل این اعتبار، کالا و خدمات مورد نظر را خریداری کرده و در هنگام سر رسید آنرا یکجا و یا به صورت اقساط، باز پرداخت کند.
- سازوکار عملیاتی کارت اعتباری مرابحه
در الگوی کارت اعتباری مرابحه، بانک ناشر پس از اعتبارسنجی مشتری متناسب با اعتبار وی، کارت اعتباری در اختیارش قرار میدهد و طبق قرارداد، دارنده کارت را وکیل در خرید به وسیله کارت برای بانک میکند و متعهد میشود تا سقف اعتبار، منابع لازم را برای خرید کالاها و خدمات مورد نیاز دارنده کارت بپردازد.
بعبارتی بانک ناشر کارت، کالاها و خدمات خریداریشده را به دارنده کارت به صورت نسیه در قالب بیع مرابحه برای مدت زمان معین و با نرخ سود مشخص میفروشد. و بعد از آن دارنده کارت، بدهکار بانک ناشر خواهد بود و با گزینههای مختلف اقدام به پرداخت بدهی خود میکند.
- انواع گزینههای موجود برای پرداخت بدهی عبارتند از:
- پرداخت در مهلت تنفس
- پرداخت به صورت اقساطی
- پرداخت دفعی در سررسید
- پرداخت بعد از سررسید
- ویژگیهای کارت اعتباری مرابحه
- قابلیت خرید اعتباری
- قابلیت پرداخت به روشهای مختلف (اقساطی، دفعی و غیره)
- قابلیت طراحی برای سقف اعتباری بالاتر
نظر شما