به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران عمارت اقدسیه اظهار داشت: در حال حاضر خرید و فروش خانههای تاریخی ممنوع نیست و مالکین میتوانند آن را بفروشند. به جای اینکه خانههای تاریخی را تخریب کنند و جای آن برج بسازند و یا اینکه در زیر خانه آب ببندند تا فرو بنشیند.
وی تأکید کرد: خانههای تاریخی کالاهای گرانبهایی در کشور هستند که باید خرید و فروش آنها آزاد باشد.
جانفشان یادآور شد: اما خانه شهرداران باید دارای چند ویژگی باشد تا به ثبت ملی برسد. یک اینکه ویژگی تاریخی داشته باشد و دارای قدمت زیادی باشد و در این خانه قدمت تاریخی وجود ندارد و در سال ۵۴ مراحل ساخت آن آغاز شده و در سال ۷۰ پایان کار گرفته است و اواخر پهلوی دوم مراحل ساخت آغاز و بعد از انقلاب نیز تکمیل و پایان کار را دریافت کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران گفت: ویژگی دوم این خانه به لحاظ ثبت معنوی آن است و باید فرد خاصی مانند شهید مدرس، آیتالله هاشمی و یا دیگر افراد شاخص در کشور سالها در آن خانه زندگی میکردند و به خاطر وجود آن فرد ارزش ثبت پیدا میکرد و این ویژگی در این خانه متصور نیست.
وی گفت: یک فرد نظامی اواخر پهلوی خانه را ساخته و بعد از انقلاب هم شهرداران در آن ساکن بودند و اگر بخواهیم شهرداران را چهرههای ملی بدانیم باید کل وزرا هم به عنوان چهره ملی بشناسیم.
جانفشان گفت: مورد سوم نیز این است که از نظر معماری ویژگی و طراحی خاصی داشته باشد که این موضوع باید مورد بررسی کارشناسان قرار بگیرد و از این منظر بتوانیم خانه را به ثبت ملی برسانیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران یادآور شد: در مورد اول و دوم که ثبت تاریخی و معنوی است قطعاً نمیتوان این خانه را ثبت کرد ولی از نظر معماری و تزیینات باید مورد کارشناسی قرار بگیرد.
شهرداری تهران این خانه را که در محله اقدسیه قرار دارد و به خانه شهرداران معروف است برای فروش گذاشته است.
نظر شما