معاون وزیر بهداشت با بیان این‌که گوشت مار و خفاش عامل شیوع ویروس کرونا در چین است، از ابلاغ دستورالعمل مقابله با این بیماری به ورودی‌های کشور به‌ویژه فرودگاه‌ها خبر داد و در خصوص مواجهه با افراد مشکوک به این بیماری در مبادی کشور توضیح داد.

كرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ دستورالعمل مقابله (تشخیص و درمان) با ویروس کرونا در کشور و مبادی مرزی خبر داد و گفت: تیم مراقبت مرزی در فرودگاه امام خمینی(ره) برای غربالگری مسافران چین مستقر شده است.

وی افزود: این دستورالعمل در واقع ترجمه آخرین دستورالعمل تشخیص، درمان، مراقبت و ارجاع ویروس کرونای سازمان بهداشت جهانی است که در ایران بومی‌سازی و به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است و با همکاری سازمان‌های همکار شامل سازمان نظام پزشکی، سازمان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و هلال احمر و نیز سازمان‌های دیگری مانند فرودگاه‌ها و گمرک اجرا می‌شود.

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: با توجه به تجربه‌ای که در کنترل بیماری‌های واگیر در مواقع خاص از جمله در زمان برگزاری مراسم حج در کشور وجود دارد، توان پیشگیری با این نوع بیماری‌ها در کشور بالاست و تیم‌های مراقبتی آموزش‌دیده در کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهمی که بر اساس ابلاغیه جدید کنترل ویروس آنفلوآنزا در کشور انجام می‌شود، غربالگری و کنترل مسافرانی است که از چین به ایران می‌آیند. بر این اساس، تمام مسافرانی که در فرودگاه امام خمینی(ره) از چین به ایران می‌آیند و نیز مسافرانی که به صورت غیرمستقیم با پروازهای کشورهای دیگر به فرودگاه‌های کشور می‌آیند، کنترل می‌شوند و در صورتی که تب یا سایر علائم بیماری تنفسی را داشته باشند، تحت معاینه و کنترل‌های بعدی قرار می‌گیرند.

رئیسی گفت: بر اساس این دستورالعمل، بروشور آشنایی با بیماری ویروس کرونا و روش‌های پیشگیری و مراقبت همراه با کارت پرواز در اختیار همه مسافرانی قرار می‌گیرد که به چین یا کشورهایی می‌روند که مواردی از این بیماری را داشته‌اند.

وی افزود: کسانی که از چین به ایران می‌آیند، در صورتی که علائم بیماری داشته باشند، اگر علائم بیماری آنها شدید باشد، از فرودگاه با آمبولانس به بیمارستان فرستاده می‌شوند و بعد از ۲۴ و ۴۸ ساعت از آنها آزمایش ویروس کرونا گرفته می‌شود. اگر هر دو بار جواب آزمایش منفی بود، بعد از ارائه آموزش و هشدارهای لازم، اگر بیماری آنها بهبود پیدا کرده بود، مرخص می‌شوند اما از آنها خواسته می‌شود در صورت تشدید علائم برای ادامه درمان مراجعه کنند.

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: در صورتی که علائم بیماری شامل تب، سردرد، سرفه، عطسه و علائم گوارشی در افراد ورودی از چین خفیف باشد، اطلاعات آنها در سامانه وزارت بهداشت و محل اقامتشان در هتل یا جای دیگر ثبت می‌شود. آموزش‌های لازم به آنها برای مراقبت داده و از آنها خواسته می‌شود اگر تا دو هفته بعد علائم بیماری در آنها شدید شد حتما با مراکز بهداشتی تماس بگیرند یا مراجعه کنند، ضمن اینکه ماموران وزارت بهداشت نیز با آنها تماس می‌گیرند.

وی ادامه داد: هماهنگی‌های بین بخشی با فرودگاه‌ها، مسئولان حوزه گردشگری، نیروی انتظامی، اداره گذرنامه و گمرک انجام شده است.

  • گوشت مار و خفاش عامل ویروس کرونا

رئیسی گفت: هماهنگی با گمرک به این دلیل است که احتمال انتقال این بیماری از طریق مواد غذایی نیز وجود دارد زیرا اگرچه هنوز به صورت رسمی علت بروز این بیماری در چین اعلام نشده، اما گفته می‌شود اولین افراد مبتلا به ویروس کرونای جدید، بعد از خوردن گوشت مار یا خفاش به این بیماری مبتلا شده‌اند و چینی‌هایی که غذا همراه خود داشته باشند، ممکن است با آوردن غذای آلوده این ویروس را منتقل کنند.

وی افزود: اولین علائم بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید در چین بین افرادی بوده که در شهر ووهان از یک فروشگاه بزرگ گوشت که غذاهای دریایی نیز می‌فروشد، گوشت خریده بودند و ظاهرا اکثر آنها از گوشت مار و خفاش این فروشگاه مصرف کرده بودند.

این مسئول در وزارت بهداشت بیان کرد: خفاش همواره یکی از مخزن‌های اصلی ویروس کرونا بوده است. در مورد بیماری «سارس» و ویروس کرونای «مرس» (mers) که چند سال پیش در چین دیده شد نیز مخزن اصلی خفاش بود. در مورد بیماری «مرس» گرچه از شتر به انسان منتقل شد و بعد از انسان به انسان انتقال یافت، قبل از آن از خفاش به شتر منتقل شده بود. سال ۲۰۰۲ که بیمار «سارس» در چین دیده شد نیز منشا آن گوشت خفاش و گربه بود.

  • مراقبت سختگیرانه در چین

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: شهر ووهان چین که اکنون بیشتر موارد ویروس جدید در آن مشاهده شده حدود ۱۱ میلیون نفر جمعیت داد. نکته مهم این است که از ۱۵ ژانویه همه مردم شهر ووهان و شهرهای اطراف که حدود ۵۴ میلیون نفر هستند، تحت قرنطینه قرار گرفته‌اند و اجازه خروج از کشور را ندارند. سایر ساکنان چین نیز برای خروج از این کشور تحت غربالگری و مراقبت‌های سختگیرانه قرار می‌گیرند و به‌شدت کنترل می‌شوند و هر کس تب داشته باشد، اجازه خروج از چین را ندارد.

وی ادامه داد: موارد معدودی از ویروس کرونا که در کره جنوبی، ژاپن، آمریکا، استرالیا و فرانسه دیده شده است نیز همگی قبل از ۱۵ ژانویه از چین خارج شده‌اند.

رئیسی گفت: نکته مهم برای پیشگیری از این بیماری این است که ممکن است فردی تب داشته و تب‌بر خورده باشد و به همین علت علائم بیماری را نشان ندهد، بنابراین باید مراقبت‌ها را جدی‌تر انجام دهیم.

وی افزود: میزان سرایت ویروس کرونا از آنفلوآنزا،  مرس و سارس بیشتر است. هر فرد مبتلا می‌تواند سه یا چهار نفر را مبتلا کند در صورتی که هر فرد مبتلا به ویروس بیماری‌های آنفلوآنزا یا سارس و یا مرس می‌تواند ۱.۲ نفر را مبتلا کند، اما کشندگی این ویروس کمتر است. این ویروس تاکنون ۵۶ فوتی در چین داشته که همگی بالای ۶۰ سال بوده‌اند و فقط یک نفر ۳۷ ساله بوده که او هم بیماری زمینه‌ای قبلی داشته است.

  • وضعیت شیوع آنفلوآنزا در کشور

این مسئول در وزارت بهداشت بیان کرد: باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که هنوز در فصل آنفلوآنزا هستیم و خطر این بیماری تمام نشده است.  بهترین کار این است که در این شرایط اصول بهداشت فردی را رعایت کنیم یعنی مدام دست‌ها را با آب و صابون بشوییم، از روبوسی و دست دادن پرهیز کنیم، در صورت ابتلا به بیماری تنفسی در خانه بمانیم و اگر طول بیماری از سه یا چهار روز بیشتر شد به پزشک مراجعه کنیم.

وی گفت: بیشتر موارد آنفلوآنزا که در هفته‌های اخیر دیده شده، از نوع آنفلونزای «بی» (B) است. البته مواردی از آنفلوآنزای نوع «ای» (A) که خطرناک‌تر است و از اول مهر امسال در کشور شایع شد، هنوز هم دیده می‌شود. موج اول آنفلوآنزا در کشور فروکش کرده اما احتمال موج دوم که معمولا خفیف‌تر است، منتفی نیست.

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: در سه هفته گذشته تعداد موارد مبتلا به آنفلوآنزا به‌شدت کمتر شده و فقط ۵۳۷ فرد مبتلا به بیماری‌های تنفسی در این مدت به بیمارستان مراجعه کردند و در این مدت فقط یک نفر فوتی ناشی از آنفلوآنزا از در کشور داشتیم.

کد خبر 480529

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha