به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محمود میرلوحی ظهر دیروز در نشست خبری که پیرامون تشریح عملکرد شورای شهر در زمینه تحقیق و تفحص برگزار شد، با بیان اینکه شورای شهر پنجم سعی کرده است در مسائل مختلف از جمله بدهیها و داراییها، املاک، توافقات بیرونی شهرداری و غیره مسائلی را پیگیری کند، افزود: میدانید که قبل از آغاز به کار شورای شهر پنجم مباحثی همچون املاک نجومی نیز در صدر اخبار برخی رسانهها قرار داشت، اما حالا مستندات افزایش یافته است و ما باید ببینیم که این "بهمن بدهیها" چگونه شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه اوایل که گزارش واگذاری املاک منتشر شده بود، آقایان آن را رد میکردند اما حالا این املاک دچار زایش شده و هر روز تعداد آنها افزایش مییابد، اظهار کرد: متاسفانه روز گذشته در گزارش عملکرد شهرداری منطقه ۲ دیدم که بیان شده ساختمانهایی را کشف کردهاند و جای تعجب است که هنوز اینگونه ادبیات را در شهرداری داریم به همین دلیل سعی کردیم از سال ۱۳۸۸ به بعد اقدامات شهرداری تهران در زمینهی توافقات، تهاترها، صدور پروانه و پایانکارها که مطرح شده بررسی کرده و همه جوانب را بسنجیم و به همین دلیل است که امروز شاهد هستیم که بسیاری از املاک واگذار شده توجیه ندارد و بدون ضوابط، قواعد و حتی اجارهنامه واگذار شده است و از آن زمان هم این موضوعات را دنبال خواهیم کرد، اما هنوز به نقطه مطلوب دور هستیم و سعی داریم ضمن شناسایی املاک برای آنهایی که واگذاریشان توجیه دارد اجارهنامه و ضوابط تدوین کنیم و آنهایی که لازم است را برگردانیم.
- متاسفانه بانک اسناد در شهرداری تهران وجود ندارد
رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه بانک اسناد در شهرداری تهران وجود ندارد در حالی که طبق ماده ۱۶ آییننامه مالی شهرداری و همچنین مفاد برنامه دوم شهرداری باید بانک اسناد شهری شکل میگرفت اما نگرفت، گفت: به همین دلیل است که میبینیم که چقدر کپی سند در شهرداری موجود است اما اصل آن نیست.
میرلوحی در مورد پرونده تحقیق و تفحص از «رسا تجارت» هم گفت: نجفی شهردار اسبق تهران در همین اتاق به ما گفت که مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان را شب عید از این محل دریافت میکند و بهتر است اعضاء سکوت کنند، تا حقوق و عیدی پرداخت شود. هنگامی که حسینی مکارم سرپرست شهرداری بود از ما یک هفته برای وصول این بدهی وقت خواست اما آن هم نشد و سرانجام افشانی اعلام کرد که در حال پس گرفتن ۱۶۰۰ میلیارد تومان از شریفی قائم مقام دوره قالیباف است و گفت نامهای در این زمینه آماده ارسال است و حتی درخواست داشت که نامه مشترکی در این زمینه بنویسیم و ما مدتها منتظر ۱۶۰۰ میلیارد تومان بودیم، اما خبری از آن نشد و چون احساس کردیم که زمان در حال گذر است این موضوع را در قالب تحقیق و تفحص بیان کردیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر توئیت یاشار سلطانی در خصوص ارتباط مالی موسسه شمسالشموس، بنیاد مستعضفان و شهرداری تهران، اظهار کرد: در مورد موسسه شمسالشموس بحثهایی در حال جریان است و در حال رسیدگی مسائل قابل توجهی هستیم و اسناد و مدارک را فراهم کردیم و منتظر میمانیم تا این مساله به نتیجه برسد.
رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده شده شهرداری تهران رسما از قالیباف شکایت کرده است، گفت: تا حالا در پرونده شریفی، دوستان ما فکر میکردند چون طرف دوم سپاه است و شاکی است نیاز به ورود نیست. در هولوگرام هم معتقدیم اتفاقاتی رخ داده است. اقداماتی در جهت شکایت در مواردی انجام دادیم که تا قبل از آن مورد تردید بود و معتقد هستیم که باید سریعتر این اقدام انجام میگرفت.
میرلوحی با بیان اینکه شنیده شده سازمان بازرسی کل کشور ۸۰۰ مورد گزارش در مورد وضعیت شهرداری ارائه کرده است، ادامه داد: از قوه قضاییه انتظار داریم به خصوص با توجه به رییس جدیدش در مورد این پروندهها تصمیم بگیرد، اما مروری بر فهرست شکایات نشان میدهد که گویا روئینتنی در برخی افراد وجود دارد که این همه گزارش تقریبا به نتیجه نرسیده است.
رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران ادامه داد: در قوه قضاییه برخیها دستگیر شدند و اینطور استشمام میشود که مطالب و پروندههای مطروحه در شهرداری میتوانسته با این افراد ارتباط داشته باشد، من شنیدهام که شریفی با وثیقه آزاد شده است و این آزادی آن هم همزمان با تحقیق و تفحص از رساتجارت و شهرداری پیام دارد.
وی با بیان اینکه قوه قضاییه باید مروری داشته باشد که چرا ۸۰۰ مورد گزارش سازمان بازرسی کل کشور نامشخص است، گفت: همکاران ما فکر میکنند که این پروندهها علیالظاهر به جایی نرسیده و ما خواهان بررسی آنها هستیم.
- درباره پرونده موسوم به املاک نجومی
رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران با اشاره به پرونده موسوم به املاک نجومی اظهار کرد: من ریز و جزییات پرونده املاک نجومی را مطالعه کردهام و به قطعیت میگویم ادعاهایی که آقایان میکنند کذب است و درست نیست و به نظر میرسد باید برخی از پروندهها مجددا بررسی شود تا ببینیم که چرا به سرانجام نرسیده است.
میرلوحی در پاسخ به این سوال که آیا از شخص شهردار اسبق تهران شکایت شده است یا نه، گفت: من باشم این کار را انجام میدهم اما شهرداری تهران سیاستی مبنی بر شکایت علیه افرادی که در ریخت و پاشها نقش داشتهاند را اتخاذ کرده است.
وی در مورد جزییات ۴۱ نامه سازمان بازرسی ادامه داد: این نامهها تا تیرماه سال جاری است و ۴۱ مورد نامه در مورد املاک است که گفته میشود در خرید و فروش این املاک منافع شهر و شهرداری رعایت نشده است.
رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران با بیان اینکه مدیریت شهری در تلاش است که اموال و املاک شهر را در راه درست هزینه کند، ادامه داد: ما اجماعا در این شرایط سخت مالی، اجازه استقراض به شهرداری را ندادیم اما آقایان ۵۳۶۰ میلیارد تومان استقراض کردند که ما باید ببینیم این مبالغ کجا هزینه شده است.
- سرانجام احصاء ۳۳ مورد تخلف در گزارش تلفیق بودجه سال ۱۳۹۳
میرلوحی در خصوص سرانجام احصاء ۳۳ مورد تخلف در گزارش تلفیق بودجه سال ۱۳۹۳، گفت: در این گزارش آمده است که در پی احصای این ۳۳ مورد تخلف شورای شهر یک ماه فرصت دارد که نوع تخلفات را مشخص کند و شهرداری تهران نیز شش ماه فرصت دارد که نسبت به شناسایی عوامل و معرفی متخلفان به قوه قضاییه یا هیات تخلفات کارکنان اقدام کند که ما به طور مرتب در حال برگزاری جلسات با کمیسیون حقوقی شورا و حراست و بازرسی شهرداری هستیم که از این ۳۳ مورد، ۱۰ مورد آن گزارشاش تکمیل شده است.
رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران در مورد سرنوشت نامعلوم ۸۰۰ پرونده تخلفات اظهار کرد: گفته و شنیده شده که بازرسی کل کشور ۸۰۰ گزارش در مورد وضعیت شهرداری تهران ارسال کرده است که یکی از این تخلفات پرونده موسوم به املاک نجومی بود که انتظار میرود از آنجایی که قوه قضاییه و بازرسی کل کشور در مسائل مختلف حساس و دقیق هستند در مورد این مسائل نیز پیگیری کنند. باید بگویم در زمان برگزاری انتخابات شورایاریها سراج اعلام کرد که اصل شورایاری خوب است اما در مورد هزینهکرد آن باید دقت کرد، برای من جالب است وقتی بازرسی کل کشور و قوه قضاییه بر روی این مبالغ محدود حساس هستند خوب حق دارم سوال بپرسم چرا در مورد این همه گزارش پیگیری نکرده؟ چرا اصرار نشده است؟ گزارشات سازمان بازرسی تا تیرماه امسال بوده است و برخی از این اتفاقات مربوط به پنج – شش سال قبل است و اتفاق تازهای نیست اما میبینیم به جای بررسی، شریفی را با این پرونده آن هم در آستانه انتخابات آزاد میکنند، در حالی که همگان منتظر بودند جلسه دادگاه آنها برگزار شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا مدیریت شهری تاکنون شکایت رسمی از تخلفات دورههای قبل ثبت نکرده است، بیان کرد: این سیاست را دوستان ما به درست یا غلط انتخاب کردند. باید بگویم در مورد املاک به اتفاقات خوبی برخورد کردهایم و بزودی خبرهای خوبی به مردم میدهیم، اما در مورد «رساتجارت» بین شهرداری و سپاه توافقنامه وجود داشته و ما ملاحظه همه جوانب را میکردیم وگرنه تردیدی در مورد وقوع اتفاقات و تخلفات گسترده نداشتیم و دیدید که در موضوع هولوگرام در یک مورد ۱۰۰۰ میلیارد تومان هولوگرام فروخته بودند که ما ۵۷ میلیارد تومان آن را باطل کردیم .
- به جریان افتادن مجدد پرونده املاک نجومی
در همین زمینه روزنامه شرق هم نوشت: هفته گذشته رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران اعلام کرده بود «بازپرس شعبه ۱۵ کارکنان دولت، پرونده مربوط به املاک نجومی را به جریان نینداخته و پرونده اصلا به دادگاه نرفته است» و حالا مدیرکل امور حقوقی شهرداری تهران اعلام کرده است که پرونده املاک نجومی مجدد طرح موضوع شده و در حال پیگیری روند این پرونده هستیم.
در این چند روز درباره یک پرونده مهم و پرابهام مانند املاک نجومی با تعدادی از اعضای شورا تماس گرفته شد اما یا نمیخواستند صحبت کنند، یا تلفنی صحبت نمیکنند، یا اعلام کردند به کمیسیونشان مربوط نمیشود یا اصلا معتقدند به آنها مربوط نبوده است. باوجوداین هفته گذشته نایبرئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر تهران که به نظر میآید یکتنه و انفرادی مسیر پیگیری این پرونده را دنبال میکند، حرفهای جدیدی داشت که متأسفانه از سوی سایر اعضا تأیید و دنبال نشد.
محمود میرلوحی هفته گذشته در پاسخ گفت: «ما مطلع شدهایم بازپرس شعبه ۱۵ کارکنان دولت، پرونده مربوط به املاک نجومی را به جریان نینداخته و پرونده اصلا به دادگاه نرفته است». این همان موضوعی بود که چند ماه قبل از پایان دوره شورای چهارم و چند ماه قبل از انتخابات سال ۹6 حواشی زیادی ایجاد کرد و دادستان کل کشور، عباس جعفریدولتآبادی مسئول مستقیم رسیدگی به این پرونده بود و از آن به بعد ایشان یا سخنگوی قوه قضائیه، چند وقت یکبار گزارشی چندجملهای از این پرونده را اعلام میکردند و دیگر جای هیچ پرسش و پاسخی وجود نداشت. اما حالا نایبرئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر که خودش شکایتی مستقیم و جداگانه درباره پیگیری پرونده املاک شهرداری از محمدباقر قالیباف دارد، میگوید این پرونده اصلا از دادسرای کارکنان جرائم دولت بیرون نرفته است.
- محمود میرلوحی در این پرونده تنهاست ؟
درباره اینکه چرا محمود میرلوحی در این پرونده تنهاست و اعضای اصلاحطلب و همجریانش با دلایل مختلف علاقهای به ورود به این موضوع ندارند، یک طرف ماجراست اما اینکه چرا شورا در حدود سه سال حضور در جایگاه رسیدگی به قول دادهشده به مردم که یکی از مهمترینشان شفافیت در پرونده املاک نجومی بود، ورود نداشته سؤال دیگری است. بهویژه وقتی یکی از اعضا میگوید اطلاع دارد که پرونده اصلا مسیر قانونی را طی نکرده و دو عضو (ناهید خداکرمی و زهرا صدراعظمنوری) دیگر همزمان درباره گزارشی از سازمان بازرسی صحبت میکنند که در آن گفته شده حدود ۸۴۰ پرونده از پروندههای مربوط به املاک و قراردادهای شهرداری در حدود ۱۰ سال گذشته مسیر قانونی را طی نکردهاند یا سرانجامی نداشتهاند.
این سؤال را از محسن هاشمی، رئیس شورای شهر پرسیدیم و او کاملا صریح اعلام کرد که این موضوع ربطی به شورا نداشته است. او گفت: گزارشهای سازمان بازرسی مسیرهای ارجاع مختلفی دارند؛ یا به سازمان بازرسی شهرداری یا دادگاه جرائم کیفری یا دادسرای کارکنان دولت و مراجع دیگری ارجاع میشود، یا سازمان بازرسی کل کشور موضوع را مستقیما پیگیری میکند. من درباره گزارشی که برخی اعضا درباره آن صحبت کردهاند، نظری ندارم و بهتر است از خودشان دراینباره بپرسید.
او میگوید این گزارشها و پیگیری آنها در سالهای گذشته معمول بوده و از زمانی که او در شرکت مترو بوده، بارها به سازمانهای مختلف نظارتی درباره گزارشهایی که از پروژهها، قراردادها و اتفاقات مختلف دیگر تهیه شده بوده توضیح داده است؛ مواردی مثل واگذاری خط ۶ و ۷ مترو به مجموعه خاتم و سپاه یا مجتمعهای ایستگاهی و ...
هاشمی میگوید من اصلا در جریان امور مربوط به پیگیری پرونده املاک نجومی نبودم؛ پروندهای هم به من ارجاع نشده و من هم پیگیریای دراینباره نداشتم؛ چراکه این موضوع به شهردار و امور حقوقی شهرداری تهران مربوط است.
اما حسن رسولی، خزانهدار شورا هم در پاسخ به این سؤالی میگوید اگر آقای میرلوحی موضوعی را گفته و پیگیر است، حتما صحت دارد و خود ایشان مرجع پاسخگویی هستند. او هم میگوید اعضای دیگر در جریان این موضوع نیستند و به آنها هم مربوط نمیشود؛ باوجوداین میگوید: به لحاظ حقوقی شهردار و اداره کل حقوقی شهرداری باید جواب بدهد که چرا این پرونده را در این مدت پیگیری نکرده و اگر پیگیری بوده چه نتایجی داشته که اعلام نشده است!
او میگوید شورا یک نهاد ناظر و مقرراتگذار است و میتوانسته در جهت پیگیری این موضوع از شهردار و امور حقوقی شهرداری تهران بخواهد تا این موضوع را پیگیری کند و در این مورد هم اول آقای ابراهیم امینی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی و بعد خود آقای میرلوحی مسئولیت طرح سؤال و پیگیری را داشتهاند.
او در عین حال تأکید دارد در چنین پروندههایی، مانند املاک نجومی که بخشی از آن اتهام کیفری دارد و در نحوه رسیدگی به آن عملکرد دستگاه قضائی در معرض قضاوت افکار عمومی قرار میگیرد، لازم است با ابهامزدایی و شفافیت کامل این موضوع حسب قانون پیگیری و درباره آن اعمال قانون شود و نتیجه را هم به مردم اعلام کنند.
میرلوحی داشت، اشاره کرد: «پس از تغییر بازپرس شعبه ۱۵ کارکنان دولت (بازپرس قبلی برکنار شد) بخش حقوقی شهرداری تهران در تلاش است این پرونده را دوباره به جریان بیندازد و پرونده املاک نجومی و تخلف دوره قبل را دنبال کند و مهمتر اینکه با این پیگیریها، املاک شهرداری را برگرداند». اما امیرحسین شمسی، مدیرکل امور حقوقی شهرداری تهران، در پاسخ با یک جمله کوتاه اعلام کرد: «این موضوع مجدد در اداره امور حقوقی با تأکید شورا طرح موضوع شده و در حال پیگیری است».
میرلوحی روز گذشته نیز در نشست خبری خود که نکات مهم دیگری هم داشت، درباره پرونده املاک نجومی گفت: من ریز و جزئیات پرونده املاک نجومی را مطالعه کردهام و به قطعیت میگویم ادعاهایی که آقایان میکنند، کذب است و درست نیست و به نظر میرسد باید برخی از پروندهها مجدد بررسی شود تا ببینیم چرا به سرانجام نرسیده است. او در پاسخ به این پرسش که آیا از شخص شهردار اسبق تهران شکایت شده است یا نه گفت: من باشم این کار را انجام میدهم؛ اما شهرداری تهران سیاستی مبنی بر شکایت علیه افرادی که در ریختوپاشها نقش داشتهاند، اتخاذ کرده است.
نظر شما