به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سعید نمکی امروز در حاشیه اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از زمان اعلام بروز مواردی از کرونای جدید در چین، نیروهای بهداشتی در فرودگاهها و مبادی ورودی از چین مستقر شدهاند و امروز هم از وزارت خارجه خواستیم که لغو ویزا برای چینیها اعمال و دریافت ویزای شهروندان چین به دریافت کارت تندرستی مقید شود.
نمکی تاکید کرد: قدرت کشندگی ویروس کرونا از آنفلوآنزای H۱N۱ کمتر است اما میزان سرایت بالایی دارد. با این حال تاکنون هیچ موردی از این بیماری را در کشور نداشتهایم.
وزیر بهداشت گفت: ویروس کرونا در سال ۲۰۰۲ با عنوان سارس، مرگومیر قابلتوجهی داشت و در سال ۲۰۱۲ نیز با عنوان مرس از عربستان شایع شد.
کرونا، ویروس تازهای است که در منطقهای از چین شیوع پیدا کرده و در همین مدت کوتاه بیش از ۲ هزار نفر در جهان به این ویروس آلوده شده و ۵۶ نفر در چین جان خود را از دست دادهاند. چینیها در حالی سال نوی چینی را آغاز کردهاند که این ویروس تاکنون جان صدها نفر را به خطر انداخته و بیم آن هست که پای آن به کشورهای دیگر هم باز شود. البته تاکنون غیر از چین، مواردی از ابتلا به این بیماری در تایلند، کرهجنوبی، ژاپن، تایوان، فرانسه، استرالیا، کانادا و آمریکا هم مشاهده شده است.
مقامات چین از مردم این کشور خواستهاند که به شهر «ووهان» محل انتشار این ویروس سفر نکنند و به ساکنان شهر هم توصیه کردهاند در شهر بمانند. مقامات بهداشتی چین هشدار دادهاند که ویروس جدید کرونا که در سراسر این کشور گسترش یافته، برعکس سایر ویروسها نظیر سارس حتی در دوران نهفتگی (کمون) واگیردار است. یعنی افراد حامل این ویروس میتوانند قبل از آشکار شدن هرگونه علائمی از بیماری، این ویروس را به دیگران انتقال دهند. مسئولان چین برای مقابله با این ویروس خطرناک و کشنده، ساخت یک بیمارستان بزرگ را آغاز کردهاند که قرار است ساخت آن ۱۰ روزه به اتمام برسد.
ویروس کرونا معمولاً میتواند با ایجاد مشکلات خفیف تا متوسط در دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی باعث بیماری شود. علائم ویروس کرونا شامل آبریزش بینی، سرفه، گلودرد، احتمالاً سردرد و تب است که میتواند تا دو روز ادامه یابد. در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، مانند افراد مسن و بسیار جوان این احتمال وجود دارد که این ویروس باعث ایجاد مشکلات تنفسی بسیار جدیتر مانند ذاتالریه یا برونشیت شود.
نظر شما