همشهری محله / بهاره خسروی :استفاده از امکانات عمومی و فرهنگی حق همه شهروندان است. اما متاسفانه در برنامه ریزی های شهری و مناسب سازی ها اغلب توانیابان نادیده گرفته می شوند و ساخت و سازها به گونه ای است که آنها کمتر می توانند از آن استفاده کنند. مدیر سرای محله امام خمینی(ره)، با بیان این مطلب می گوید: «یکی از مهمترین نیازهای ناشنوایان به عنوان بخشی از جامعه توانیابان، ارتباط گرفتن با دنیای اطراف است. در سرای محله امام خمینی(ره)، یک رابط ناشنوا داریم که در زمان اجرای برنامه های فرهنگی و مشارکتی، ناشنوایان را در جریان امور قرار می دهد. در حقیقت با وجود این رابط، امکان حضور ناشنوایان در سرای محله و استفاده آنان از برنامه های فرهنگی فراهم می شود. آنها نیز مانند سایر شهروندان می توانند از مزایای اطلاع رسانی و شرکت در برنامه ها استفاده کنند. »
نصب تابلو «بریل» برای اعلام برنامه های سرای محله، از دیگر اقدامات مناسب سازی است که «زهرا کاظمی» به آن اشاره می کند و توضیح می دهد: «نصب تابلو بریل برای اعلام برنامه ها، این امکان را به روشندلان می دهد تا از برنامه های دلخواهشان در سرای محله با خبر شوند و آن را انتخاب کنند. همچنین به زودی کتابخانه سرا به کتابهای بریل و صوتی تجهیز می شود. با فراهم شدن این امکانات روشندلان می توانند کتاب های مورد نیاز خود را به آسانی تهیه کنند و به جای گشت و گذار در شهر، امکان مطالعه را در نزدیکی خانه شان داشته باشند. »
مناسب سازی رمپ ورودی سرا برای توانیابان جسمی و حرکتی که با ویلچر تردد می کنند، همچنین نصب حسگرهای جهت یابی برای روشندلان، از دیگر امکاناتی است که در سرای محله برای تامین رفاه حال این شهروندان پیش بینی شده است.
نظر شما