یک عضو هیأت رئیسه کانون وکلای مرکز گفت: هیأت مدیره آینده کانون وکلای دادگستری مرکز به عنوان مدیران کانون‌ مادر، دوره سختی را پیش رو دارند و با چالش های بیشتری نسبت به دوره حاضر مواجه خواهند بود.

كانون وكلا

به گزارش همشهری آنلاین، سیدمهدی حجتی در گفتگو با ایسنا در رابطه با وضعیت کانون وکلا در کشور گفت: روندی که کانون وکلا با آن مواجه است، روندی است که تضعیف بیش از پیش قدیمی ترین نهاد مستقل مدنی کشور را به دنبال دارد. این وضعیت با هیچ متر و معیاری قابل توجیه نیست و بی تردید در تعارض با منافع کلان نظام و حاکمیت است و باعث تحمیل هزینه های مادی و معنوی به کشور می شود.

این وکیل دادگستری با اشاره به وجود و تشکیل یک نهاد موازی در کنار کانون های وکلا گفت: ایجاد تشکیلات موازی و موازی سازی نهادها و سازمان ها، همیشه باعث تضعیف نهاد اصلی می شود بالاخص وقتی که این موازی سازی توسط دولت در مقابل یک نهاد مدنی که فاقد پشتوانه قدرت عمومی است ایجاد شده باشد و نهاد نوپای وابسته به حاکمیت از تمامی امکانات و ابزار های لازم برای تعرفه و توسعه خود برخوردار باشد و مورد حمایت قرار گیرد.

حجتی افزود: مرکز امور مشاوران قوه قضائیه، امروز دقیقا با همان کارکرد کانون وکلا در حال فعالیت است و منصرف از قانونی یا غیرقانونی بودن تداوم فعالیت این مرکز از حیث صدور پروانه برای متقاضیان، اصولاً وجود آن ضرورتی ندارد؛ کما اینکه از اول هم نیازی به تأسیس و تشکیل آن مرکز نبود؛ اما با یک آئین نامه تشکیل شد و امروز شاهد دوقطبی شدن جامعه وکالت و تلاش برای تقویت نهاد نوپا و تضعیف نهاد اصلی و کهن هستیم.

عضو هیأت مدیره کانون وکلای مرکز گفت: در حال حاضر تفکری وجود دارد تا کانون وکلا نیز مانند مرکز امور مشاوران، به نهادی وابسته به قوه قضائیه تبدیل شود و در همین راستا، تلاش هایی برای اجرای آئین نامه سال ١٣٨٨ رئیس وقت قوه قضائیه که چند بار به صورت دوره ای معلق و نهایتاً اجرا نشد در حال انجام است که قطعاً با درایتی که در رئیس قوه قضائیه و معاونین ایشان سراغ داریم، بعید می دانم که چنین تفکری، عملیاتی و اجرا شود؛ زیرا سلب استقلال از کانون وکلا به شدت به وجهه بین المللی کشور لطمه وارد کرده و در تعارض با سیاست های کلی نظام است.

حجتی با اشاره به هجمه هایی که در طول سالهای اخیر متوجه کانون وکلا شده است ادامه داد: به جرأت می توان گفت که کانون وکلا در سخت ترین دوره تاریخی خود به سر می برد و میزان فشارها و هجمه ها به کانون وکلا از ناحیه اشخاص حقیقی و حقوقی بی سابقه است و رسانه ملی نیز در این زمینه بسیار یک طرفه  عمل کرده است و تمام تلاش خویش را برای تضعیف مهمترین نهاد مدنی کشور به خرج داده است.

این وکیل دادگستری ضمن اشاره به در پیش بودن برگزاری انتخابات هیأت مدیره کانون مرکز گفت: هیأت مدیره دوره بعدی، با چالش هایی بیش از چالش های فعلی مواجه خواهد بود و دوره سختی از حیث افزایش هجمه ها در پیش دارد ولذا ضروری است که مدیران آینده آمادگی لازم را برای روبرو شدن با مشکلات آینده نهاد وکالت داشته باشند.

حجتی در پایان گفت: کانون وکلا، اگر چه نهادی مستقل از حاکمیت است ولی جدا و منفک از نظام و حاکمیت نیست و همیشه و همواره در در راستای دفاع از منافع ملی کشور و دفع هجمه های بین المللی فعال بوده است و با ابزار حقوقی، از طریق اعضا خویش دفاع شایسته ای از منافع ملی در عرصه بین المللی به عمل آورده است و نهادی است که به واسطه عضویت در کانون وکلای بین المللی در تمامی دنیا به رسمیت شناخته شده و حرف آن شنیده می شود و لذا دولت باید  تمامی تلاش خود را برای تقویت این نهاد برجسته مدنی به کار گیرد و مانع از تضعیف آن شود.

کد خبر 482821

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha