به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از تک اکسپلوریست، ناسا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ انسان را به مریخ بفرستد. برای رسیدن به این هدف، لباس فضایی مناسب امری ضروری و مهم است. ناسا برای اطمینان از سلامتی و ایمنی فضانوردان و به حداقل رساندن عوارض جانبی سفرهای فضایی، در حال انجام آزمایشاتی روی بدن انسان است. اکنون نیز پژوهشگران آمریکایی اظهار کردهاند در حال توسعه حسگری هستند که میتوان از آن در لباسهای فضایی آینده استفاده نمود.
سایان روی استادیار مهندسی برق این دانشگاه گفت: این تحقیق با اولویتهای "اداره اکتشافات انسانی و عملیات ناسا" و "اداره ماموریت فناوری فضایی" یکسان و هماهنگ است. این پروژه با نقشه راهبردی فناوری ناسا، سلامت انسان، پشتیبانی از زندگی و سیستمهای سکونت نیز مرتبط است.
در حال حاضر ، اطلاعات بهداشتی فضانوردان از طریق حسگرهای سیمی در داخل لباسهای فضایی ردیابی میشود. این چارچوب سیمی باعث میشود لباسهای فضایی بزرگ و حجیم باشند. حسگرهایی که اخیرا پژوهشگران در حال تولید آن هستند به لباسهای فضانوردان که سبکتر و براقتر خواهند بود نصب شده و اجازه خواهند داد تا دادههای سلامت فضانوردان بطور مداوم به صورت بیسیم ثبت و انتقال داده شود. حسگرهای مذکور از فیبر کربن ساخته شدهاند.
دکتر "ژنگتائو ژو، استادیار شیمی، زیست شناسی و علوم بهداشتی گفت: تهیه یا یافتن مواد مناسب برای توسعه حسگرها یک چالش بوده است زیرا باید با پوست و لباس انسان سازگار باشد. حسگرها باید بیولوژیک و سبک، راحت و قابل انعطاف باشند. برخی از حسگرها داخل لباس فضایی قرار خواهند گرفت، برخی دیگر نیز مستقیماً روی پوست قرار خواهند گرفت.
در حالی که حسگرها اطلاعات حساس سلامت جسمی را به متخصصان ناسا در زمین منتقل میکنند، ممکن است حسگرها توانایی نظارت بر سلامت روانی را داشته و حتی قادر به درک رفتار فضانوردان نیز باشند. به عنوان مثال حسگرها میتوانند هر چیزی از افسردگی تا یک آسیب را تشخیص دهد و آن اطلاعات را به متخصصان ناسا انتقال دهند.
نظر شما