به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، کووید-۱۹ یا همان کروناویروس حالا دیگر از چین تا دورترین نقاط جهان رسیده و نخستین مورد بیمار مبتلا در برزیل هم گزارش شده است. افزایش تعداد افراد مبتلا به کرونا در کره جنوبی به بیش از هزار نفر و کاهشی شدن روند ابتلا در چین یکی از دلایلی است که کارشناسان سازمان جهانی بهداشت معتقدند در خارج از مرزهای چین تقریبا هیچ کشوری برای رویارویی و مبارزه با این ویروس آمادگی کافی ندارد.
جهش ناگهانی تعداد بیماران مبتلا به کرونا در ایتالیا همسایههای کشور چکمهای اروپا را هم درگیر کرده است. سوئیس و اتریش و کمی آنسوتر کروواسی نخستین موارد کرونا را ثبت و گزارش کردند و انتظار میرود در روزهای آینده تعداد مبتلایان در قاره سبز افزایش چشمگیر داشته باشد. نکته جالب اینکه ساختمان مرکزی سازمان جهانی بهداشت در شهر ژنو قرار دارد؛ جایی که در تلاش است مردم و کشورها را برای مبارزه با ویروس مرموز آماده کند.
بروس ایلوارد، رئیس گروه کارشناسان اعزامی به چین از سوی سازمان جهانی بهداشت اقدامهای جدی این کشور را در قرنطینه شهرها و جلوگیری از شیوع گسترده بیماری میستاید و در عین حال میگوید: «خارج از مرزهای چین کمتر کشوری هست که آماده مبارزه با شیوع کرونا باشد. شما باید برای مدیریت شرایط در ابعاد بسیار گسترده آماده باشید و باید خیلی زود دست به کار شوید.» بر اساس هشدار WHO، کروناویروس از سطح اپیدمی (فراگیری) گذشته و به مرز پندمیک (همهگیری جهانی) رسیده است.
ویروس کرونا ۲۷۱۵ نفر را در چین به کام مرگ کشانده و ۷۸۰۰۰ نفر را مبتلا کرده است. روز چهارشنبه ۵۲ مرگ با کرونا در داخل چین گزارش شد که کمترین میزان در سه هفته گذشته بود و هیچکدام هم به خارج از مرزهای شهر ووهان و استان بحرانزده هوبی مربوط نبود. در ۲۴ ساعت گذشته ۴۰۶ نفر در چین مبتلا شدند (پنج نفر خارج از هوبی) و تعداد مرگ و میر در دیگر نقاط دنیا از ۴۰ نفر فراتر رفت. تعداد مبتلایان هم ۲۷۰۰ مورد است.
در شرایطی که به نظر میرسد چین در پایدار کردن شرایط به موفقیت رسیده، در کره جنوبی اوضاع چندان خوب نیست. فقط در روز چهارشنبه ۱۶۹ مورد تازه به جمع بیماران افزوده شد تا تعداد مبتلایان به ۱۱۴۶ برسد. از این تعداد، ۱۱ نفر تا امروز کشته شدهاند. یکی از سربازان آمریکایی مستقر در پایگاه نظامی نزدیک شهر دئگو از جمله مبتلایان به کروناست که در همان پایگاه قرنطینه شده است.
نظر شما