به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گروه سلامت خبرگزاری فارس، جلال الدین میرزای رزاز رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی با بیان اینکه یکی از راههای بسیار مهم و انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل نانهای سنتی، اظهار داشت: همانگونه که مطلع هستید در سطح کشور نان به دو صورت صنعتی و سنتی عرضه میشود؛ نانهای صنعتی یا نانهای حجیم در کارخانجات صنعتی تهیه و به بازار عرضه میشود که طبیعتاً از دقت نظارت بیشتری در خصوص تهیه مواد اولیه افزودنیهائی نظیر میزان نمک، مایه خمیر و … تحت شرایط بهداشتی تهیه میشود.
وی با بیان اینکه پس از خرید این نوع نان ها با ضد عفونی کردن پلاستیک یا دور انداختن پلاستیک حمل آن میتوان از آلوده نبودن آن به ویروس اطمینان نسبی داشت، تصریح کرد: نانهای سنتی که در نانواییهای سنتی تهیه و عرضه میشوند این روزها میتوانند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی عامل انتقال بیماری باشند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی گفت: وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی که در تنور پخت قرار میگیرد هرگونه آلودگی ویروسی در آن از بین میرود و نانی که از تنور خارج میشود را میتوان گفت عاری از آلودگی به ویروس کروناست اما در خصوص استفاده و خوردن این نان تازه و گرم ، نگرانیها آغاز میشود.
میرزای رزاز در خصوص راههای انتقال ویروس کرونا از طریق نانهای سنتی، خاطرنشان کرد: ویروس کرونا از راههای گوناگون میتواند انتقال یابد که میتوانیم به مواردی مانند اینکه، آیا نانوا و فروشنده از سلامت برخوردار بوده و ناقل ویروس نیستند، آیا محلی که برای خنک شدن نان ها استفاده میکنیم عاری از ویروس است، آیا رد و بدل کردن پول باعث آلودگی نان میشود از نگرانی های موجود است.
وی اضافه کرد: آیا دادن کارت بانکی به فروشنده و وارد کردن رمز در دستگاه دیجیتالی کارت خوان باعث آلودگی دستها و متعاقب آن آلودگی نانها نمیشود و آیا با استفاده از پلاستیک برای انتقال نان به منزل ویروس را هم انتقال میدهیم از نکات و نگرانیهای دیگر با توجه به شرایط فعلی است که وجود دارد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر نان آلوده شود، نمیتوان مانند سایر مواد و اقلام دیگرمواد غذایی دیگر آن را بشوئیم و یا ضد عفونی کنیم و خیلی غیر محسوس و چراغ خاموش ویروس را به داخل خانه خود بردهایم.
میرزای رزاز گفت: این شرایط همگی باعث شده تا نکات ویژهای را در خصوص نحوه مصرف نان گرم سنتی در این روزها ارائه کنیم که توجه به آن حائز اهمیت است.
وی در خصوص راهکارهای تهیه نان در نانواییها، بیان داشت: در صورت وجود افراد شاغل در نانوائیها که مشکوک به ناقل بودن و یا علائم بیماری هستند، مراتب را در این وضعیت به مراجع ذیربط اطلاع دهیم. از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی جداً خودداری کنیم.
این استاد دانشگاه افزود: از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برسهای عمومی که معمولاً در نانوائی ها وجود دارد پرهیز کنیم، اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کردهایم آن را داخل خانه نبریم و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازیم
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی در خصوص نحوه مصرف نان در منزل، گفت: اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد، برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم نان قابلیت شستشو و ضد عفونی کردن ندارد و درجه حرارت پائین حتی فریز کردن در فریزر ویروسهای موجود در نان را از بین نمی برد.
وی اضافه کرد: با توجه به نکات مهمی که به آنها اشاره شد، تنها راه اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی است، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.
میرزای رزاز در مورد نحوه حرارت دادن به نان ها قبل از مصرف، یادآور شد:: این حرارت دادن به طریق مختلف است. استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی به موارد فوق استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه می شود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی بار دیگر با توجه به خطر جدی انتقال ویروس کرونا از طریق نان از عموم شهروندان خواست نکات ایمنی مطرح شده را جدی گرفته و حتماً در هنگام مصرف نان از سالم بودن و آلوده نبودن آن اطمینان حاصل کنند.
نظر شما