به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، کوروش صمدپور متخصص تغذیه و رژیمدرمانی گفت: مردم امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا برای چیدن سفره هفتسین باید به نکات بهداشتی توجه کنند.
وی بیان کرد: امسال باید در چیدن مواد خوراکی نظیر سیب، سمنو، سنجد، سیر و همچنین سبزه و ماهی روی سفره هفتسین دقت بیشتری شود.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی درباره نحوه ضد عفونی کردن میوهها توضیح داد: سیب و همینطور تمام میوههای دیگر اگر خوب شسته و ضدعفونی شوند، خطری ندارند.
صمدپور افزود: شستوشوی میوهها در درجه اول با آب و برای اطمینان بیشتر با محلول ضدعفونیکننده میتواند ویروس موجود در آنها را از بین ببرد. سیر مشکلی ندارد و میتواند در سفره قرار بگیرد.
- نکاتی درباره تهیه سمنو، سبزه و شیرینی
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی با اشاره به علاقه مردم در تهیه سمنو برای سفره هفتسین گفت: سمنو ماده غذایی است که پخته میشود و به دلیل حساسیتی که ویروس به حرارت دارد، هنگام پخت آن ویروس از بین میرود و مشکلی ایجاد نمیکند. اما ظرف سمنوهایی که از بیرون خریداری میشوند ممکن است آلوده به ویروس باشد و این آلودگی هنگام مصرف به افراد انتقال پیدا کند.
وی اظهار کرد: توصیه میکنم اگر سمنو را از بیرون میخرید، حتما در خانه یک حرارت دیگر به آن بدهید و ظرفش را نیز عوض کنید.
صمدپور درباره خرید شیرینی گفت: برای خرید شیرینی در ایام نوروز نیز باید نکاتی رعایت شود. خرید شیرینی تر به هیچ عنوان توصیه نمیشود. شیرینیهای خشک نیز به دلیل وجود یک سیستم انتقال که ممکن است آنها را آلوده به ویروس کرده باشد باید در خانه دوباره در معرض حرارت قرار بگیرند تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود.
او در پاسخ به احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق سبزه گفت: سبزهای که در منزل و با رعایت شرایط بهداشتی برای سفره هفتسین تهیه شده باشد، مشکلی ایجاد نمیکند. خرید سبزه از بیرون به علت وجود همان زنجیره انتقال که ممکن است آن را به ویروس آلوده کرده باشد توصیه نمیشود. مردم بهتر است امسال از گذاشتن سبزههای طبیعی و ماهیها در سفره هفتسین خودداری کنند.
نظر شما