مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۰
۰ نفر

نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: اهدای عضو در استان‌های تهران، گیلان، قم، مازندران، اصفهان، خوزستان و یزد به طور کل ممنوع شده است. در سایر استان‌ها هم اگر اهداکننده‌ای وجود داشته باشد، بررسی‌های دقیقی مبنی بر اینکه فرد اهداکننده مشکوک به کروناست یا خیر، انجام می‌گیرد و بعد اهدا انجام می‌شود.

اهدای عضو

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رکنا، جدا از بیماری کرونا که این روزها برای اقشار مختلف جامعه مشکل ایجاد کرده است، بیش از ۲۵ هزار نفر که در لیست انتظار برای دریافت عضو هستند، با مشکل بحرانی پیوند روبرو شده اند. چراکه بسیاری از بیمارستان های کشور این روزها درگیر رسیدگی به مبتلایان به ویروس کرونا هستند و احتمال خطرات زیادی برای گیرندگان عضو در صورت انجام عمل پیوند وجود دارد .

امید قبادی، نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان درباره این مسئله که با شیوع ویروس کرونا پیوند و اهدای عضو در چه وضعیتی قرار گرفته است، گفت: در تهران، گیلان، قم، مازندران، اصفهان، خوزستان و یزد اهدای عضو به طور کل ممنوع است. در سایر استان ها نیز اگر اهدا کننده ای وجود داشته باشد، بررسی های دقیقی مبنی بر اینکه فرد اهداکننده مشکوک به کروناست، انجام می‌شود که اگر کوچک ترین شکی وجود داشته باشد، اهدای عضو صورت نگیرد.

وی افزود: برای گیرندگان اعضای پیوندی نیز پیوند تنها در صورتی انجام می‌شود که فرد در یک برهه حساس قرار گرفته باشد که این اتفاق دقیقا دو روز قبل رخ داد و فردی با توجه به وضعیت اضطراری که داشت، از سمنان به تهران منتقل شد و قلب او را پیوند زدند.

قبادی با بیان اینکه شرایط بسیار استراتژیک است، گفت: پیوند تنها در صورتی انجام می‌شود که دو محور وجود داشته باشد؛ نخستین محور این است که گیرنده و دهنده مشکوک به کرونا نباشند و همچنین گیرنده در شرایط اورژانسی قرار گرفته باشد.

نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان درباره اینکه با توجه به تصمیمات و تمهیدات پزشکی فعلی چه معضلاتی در فضای پیوند و اهدا عضو صورت خواهد گرفت، تاکید داشت: امروز ما بحث ریسک مواجه هستیم. به طوری که اگر عضو فردی را که کرونا دارد یا مشکوک به کروناست، به یک فرد گیرنده سالم بدهیم، نتیجه بدتری برای بیمار به بار خواهد آورد.

او با بیان اینکه نزدیک ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار پیوند داریم، گفت: بیش از ۸۵ درصد این آمار را بیماران نیازمند به کلیه تشکیل می‌دهند که این افراد را با دیالیز می‌توان کنترل کرد تا دچار وضعیت نامناسب تری نشوند. درباره سایر پیوندها مانند قلب، ریه و کبد اگر واقعا بیمار اورژانسی وجود داشته باشد که امکان فوت او باشد، درصورتی که اهداکننده مبتلا به کرونا نباشد، این کار (پیوند عضو) به سرعت انجام می‌شود.

قبادی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای پیوند عضو در شرایط کرونایی فعلی وجود دارد، عنوان کرد: می‌توان یک مرکز جامع را به موضوع اهدا و پیوند عضو اختصاص داد اگر . به این ترتیب ما اگر اهداکننده غیرکرونایی داشته باشیم، او را از هرجای ایران به تهران منتقل می کنیم تا در همان بیمارستان عضو را به گیرنده بدهیم.

کد خبر 493198

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha