به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: تاکنون ۸۳۰ هزار هکتار از مزارع و باغهای استان برای مقابله با این آفت مورد پایش و ردیابی قرار گرفته است.
اشرف منصوری افزود: مبارزه با ملخهای صحرایی در شهرستانهای بشاگرد، جاسک، میناب، سیریک، بندرعباس، حاجیآباد، بندرلنگه، پارسیان، بستک و جزیرههای قشم و کیش انجام شده است.
وی تصریح کرد: تاکنون ۵۴ تن از انواع سموم مورد تائید سازمان حفظ نباتات کشور و تأمین تجهیزات عملیات مبارزه شامل ماسک، لباس ضد شیمیایی، کلاه و دستکش برای مبارزه با این آفت تهیه شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اظهار کرد: همچنین ۱۴ دستگاه سمپاش ulv پاش پشت وانتی به همراه ۱۰ دستگاه سمپاش توربینی و یک فروند هواپیمای سمپاش در استان تهیهشده است.
منصوری خاطرنشان کرد: باوجود شیوع بیماری خطرناک کرونا و بارندگیهای سیلآسا در هرمزگان، فعالان بخش کشاورزی بهعنوان مدافعان امنیت غذایی، ردیابی و مبارزه شبانهروزی با ملخ صحرایی را انجام میدهند.
نخستین دسته ملخهای صحرایی در هرمزگان چهارم بهمنماه پارسال در بندرنخیلو از توابع بندرلنگه در غرب هرمزگان گزارش و علت مهاجرت آنها نیز نبود بارش و غذای کافی در سواحل دریای سرخ و عربستان اعلام شد که از طریق خلیجفارس و دریای عمان وارد خاک ایران شده بودند.
اسفندماه سال ۹۷، نیز شاهد هجوم دومین دسته از این ملخها در شرق هرمزگان (بخش سندرک از توابع میناب) بودیم که با عبور از کشور عمان و همچنین آبهای دریای عمان به جنگلها و مراتع سواحل مکران حمله کردند.
در اطلاعات منتشره سازمان حفظ نباتات ایران با اشاره به حمله ملخها به ۱۰ استان کشور در سال کشاورزی گذشته (مهر ۹۷ تا شهریور ۹۸) از هرمزگان بهعنوان موفقترین استان درزمینهٔ مبارزه با این آفت خطرناک نامبرده شده است.
وسعت زمینهای کشاورزی هرمزگان ۱۶۲ هزار هکتار با تولید سالانه دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول (با محوریت محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل) اعلامشده است.
نظر شما