رئیس جمهور تاکید کرد: عده‌ای فشار می‌آوردند که دولت مدل چینی را اجرا کند اما ما این کار را نکردیم چون در ایران و کشورهای دیگر این کار امکان پذیر نبود.

حسن روحانی - ویدئوکنفرانس

به گزارش همشهری آنلاین، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در بخشی از اظهاراتش در جلسه سیزدهم فروردین ماه هیات دولت درباره اجرای مدل قرنطینه چینی در کشور گفت: کشورهای مختلف شیوه‌های مختلفی اتخاذ کردند و ما نیز از تجربه همه کشورها استفاده کردیم ولی خود را اسیر مسیر و راه آنها نکردیم.

وی گفت: از روز اولی که این ویروس شروع شد برخی‌ها می‌گفتند قرنطینه چینی را اجرا کنید. بگذارید اول من قرنطینه چینی را به شما توضیح بدهم. قرنطینه چینی یعنی دستور بدهیم تمام مغازه‌ها، خودروها متوقف و از درب خانه‌ها قفل زده و به هیچ کس حق خروج و ورود ندهیم و غذای هر خانوار نیز ۲۴ ساعته به داخل خانه‌ها پرت کنیم.

رئیس جمهور تاکید کرد:  نمی‌شد قرنطینه چینی در کشومان اجرا شود چرا که این مدل مخصوص خود چینی‌ها بود. آنجا با شیوه و سیاست‌ها و شرایط اجتماعی که دارند می توانند به مردم بگویند در خانه‌ها برای ۱۵ تا ۲۰ روز پلمب شود. در ایران و در هیچ کشور دیگری این کار امکان پذیر نیست بنابراین  از این شیوه هیچ کشوری تبعیت نکرد و ما هم تبعیت نکردیم. 

رییس جمهوری با بیان این که عده ای در داخل کشور فشار می آوردند که مدل چینی را اجرا کنیم یادآورشد: ما مدل چینی را اجرا نکردیم. یک مدلی بود که برخی از کشورهای اروپایی روزهای اول شروع کردند و کم کم مقداری از آن عقب نشینی کردند.

  • متخصصان چینی چه می‌گویند؟

رئیس جمهور کشورمان در حالی این اظهارات را مطرح کرده است که گروهی از متخصصان چینی که برای ارائه مشورت به اروپا سفر کرده‌اند تاکید می‌کنند قرنطینه کارآمد باید همه بیماران مبتلا به کرونا و حتی آنها که علائم خفیفی دارند را در بربگیرد.

بر اساس گزارش یورونیوز، این گروه متخصصان چینی که در حال حاضر در ایتالیا به سر می‌برند با ارائه تجربه خود از قرنطینه شهر ووهان چین (خاستگاه ویروس کرونا) توضیح دادند که آنها نیز در آغاز اجرای طرح قرنطینه، دچار این خطا شدند که با هدف کاهش فشار بر سیستم بهداشت و درمان شهر ووهان تنها بیماران با شرایط حاد را بستری کردند و به سایر مبتلایان که علائم خفیفی داشتند، اجازه دادند که در خانه تحت مراقبت قرار گیرند.

لیانگ زونگ، رئیس بخش تنفسی بیمارستان دانشگاه سیچوان که یکی از اعضاء این گروه است، یادآور شد که در آن زمان به خوبی درک نشده بود که افرادی که دچار شرایط حاد بیماری نشده‌اند، چقدر می‌توانند ناقل باشند اما اکنون مطمئن هستیم که افراد دارای علائم خفیف وقتی در خانه می‌مانند نه تنها اعضاء خانواده خود را آلوده می‌کنند بلکه چون اجازه خروج از منزل در شرایط اضطراری را دارند، ویروس را به راحتی به سایرین هم منتقل می‌کنند.

متخصصان چینی توضیح دادند، وقتی مشخص شد که ۸۰ درصد موارد ابتلای جدید توسط افراد بیمار قرنطینه شده در خانه ایجاد شده، از اوایل فوریه گذشته شروع به قرنطینه کردن همه موارد ابتلای خفیف در بیمارستانهای مجهز و ورزشگاه‌های شهر ووهان کرده اند، اقدامی که به کاهش چشمگیر انتشار ویروس منجر شد؛ به طوری که شیب صعودی مبتلایان که از دسامبر گذشته آغاز شده بود بالاخره در مارس به سمت صفر میل کرد.

کد خبر 496932

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • Fk DE ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    0 0
    اقای روحانی میتونستید که از کره جنوبی الگو برداری کنید. مراکز و سازمانهاشون انچنان تعطیل نشدند و مردم تقریبا به امورات زندگشون میپرداختند ولی به شدت موارد کرونایی رو شناسایی و کنترل میکردند
  • امیرمهدی IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    7 0
    من راستش سر در نیاوردم که قرنطینه چینی خوب بود بالاخره یا نه اما این رو میتونم بگم که ایران ماو دولت مثلا تدبیرو امید میتونست بهتر از این و زودتر از این جلوی این ویروس رو بگیره و درضمن مردم چین از بابت مایحتاج و مالی تقریبا تأمین بودن اما ایران خیلی کم کاری کرد واسه من وامثال من که به شخصه کاری نکرد من شغل آزاد بودم تاکسیه اینترنتی اما به مشکل خوردم بخاطر نداشتن توان مالی ای کاش دولت روحانی لااقل فکره همه مردم رو میکرد نه فقط یه عده کم
  • مجيز US ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
    0 0
    از انجاي كه ايرانى ها هميشه دوست دارند متفاوت باشند الان هم فكر مى كنند بايد بي خيال باشند و بيايند بيرون زودتر بركردنند به زندكى عادي نه عزيز من بايد در منزل هايمان با وجود جر وبحث و بكو مكو ها بمانيم و از تماس واشعاعه بيش از اين جلو كيري كنيم الكو بردارى در بعضي موازد نشانه فرهنك بالاى انسان هاست نه نشانه انفعال لازم است به الكوى زندكى جيني ها نيم مكاهى داشت و نتيجه را سر خط تصميمات قرار داد