همشهری آنلاین: ژول ورن سفینه بدون سرنشین اروپا، ارتفاع ایستگاه بین‌المللی فضایی را بالاتر برد

به گزارش بی‌بی‌سی ژول ورن که اوئل ماه جاری در ایستگاه بین‌المللی فضایی پهلو گرفت [در همین رابطه] با استفاده از نیروی پیشرانش موتورش ایستگاه بین‌المللی فضایی را در مدت 740 ثانیه به میزان 4.5 کیلومتر بالاتر برد. ایستگاه  بین‌المللی فضایی که در حال حاضر در ارتفاع 342 کیلومتری زمین مدارگردی می‌کند برای این که به زمین سقوط  نکند باید هر چند وقت یک بار بالاتر برود.

ژول ورن برای این که این کار را انجام دهد چند تانک سوخت خارجی از زمین با خود به همراه برده بود. با این اصلاح وضعیت مداری حالا ایستگاه بین‌المللی فضایی آمادگی این را دارد که در ماه آینده از شاتل دیسکاوری پذیرایی کند. قرار است در ماموریت دیسکاوری، بخش اصلی آزمایشگاه فضایی ژاپنی به نام کیبو به ایستگاه بین‌المللی فضایی تحویل داده شود.
ایستگاه بین‌المللی فضایی در حال حاضر با سرعت 7700 متر بر ثانیه حرکت می‌کند و 280 تن وزن دارد.

ژول ورن با افزایش شتاب ایستگاه بین‌المللی فضایی به میزان 2.67 متر بر ثانیه قادر است ایستگاه را تا 6 کیلومتر جابجا کند. برای این کار کامپیوترهای ایستگاه دو موتور از چهار موتور ژول ورن را روشن می‌کنند و با استفاده از 1000 نیوتون نیروی پیش‌رانش این دو موتور ایستگاه بین‌المللی فضایی را جابجا می‌کنند.

آخرین بار ارتفاع ایستگاه فضایی بین‌المللی با استفاده از بخش زویزدا و توسط مرکز هدایت پروازهای  روسیه انجام شده بود.

ارتفاع مدار ایستگاه بین‌المللی فضایی افزایش یافت

چنین مانورهای تقویتی هر چند وقت یک بار یعنی در حدود یک مانور در هر ماه در ایستگاه بین‌المللی فضایی صورت می‌گیرد تا ایستگاه از خط مداری خود خارج نشود.

ژول ورن طبق برنامه تا ماه اوت در ایستگاه بین‌المللی فضایی باقی خواند ماند و پس از آن زباله‌های ایستگاه بین‌المللی را برای سوزانده شدن کنترل شده بر روی اقیانوس آرام به زمین باز خواهد گشت.

کد خبر 49966

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز