به گزارش همشهریآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، دانشگاه علومپزشکی مازندران برای حفظ سلامت شالیکاران با توجه به آغاز فصل نشا و امکان تردد انسان، دام، حیوانات، طیور و پرندگان آلوده و ناقل بیماری در سطح شالیزارها برای مقابله با ویروس کرونا اقدامات بهداشتی و پیشگیرانهای را به کشاورزان توصیه کرده است.
دانشگاه علومپزشکی مازندران به کشاورزان تاکید کرد که با رعایت فاصله مناسب هیچگونه مشکلی برای کشاورزان و کارگران ایجاد نخواهد شد، رعایت فاصله ایمن حداقل یکمتر و نیم میان کارگران و نشاکاران حین کار و استراحت در مزرعه است.
این دانشگاه همچنین اعلام کرد: کارگران سعی کنند در هنگام نشاکاری دستهایشان را به صورت و مخاطات نزنند و پس از نشاکاری دست و صورتشان را خوب شستوشو دهند.
در این دستورالعمل بهداشتی آمده است: کشاورزان از خوردن و آشامیدن در مزرعه بدون دسترسی به آب و مواد شوینده خودداری کنند و همراه داشتن آب و صابون برای شستشوی دستها به هنگام استراحت یا صرف غذا در مزرعه ضروری است.
همچنین در مزرعه به هیچ عنوان از لیوان و ظرف مشترک برای شرب و خوردن غذا استفاده نشود.
نکته دیگری که دانشگاه علومپزشکی مازندران مزرح کرده است این است که از آب چاه یا آب زمین شالیزاری به هیچ عنوان برای شرب، شستن دست و پا یا وضو گرفتن استفاده نشود و حتما از آب تصفیه شده استفاده کنند.
لباس کار خود را نیز از سایر لباسها جدا کرده و در مزرعه فضای مناسبی برای تعویض لباس کار در نظر بگیرید. همچنین لباس و وسایل مورد استفاده خود را در معرض نور خورشید به دلیل خاصیت میکروبکشی آن قرار دهند.
این دانشگاه از کشاورزان خواسته است که حین کار در مزرعه از ماسک، دستکش و کفش یا چکمه مناسب استفاده کنند و مراقب کرونا و تب شالیزار باشند و لباس کار، چکمه و وسایل مربوط به محل کار خود را به داخل خانه نبرند.
همچنین از به کارگیری کارگران متفرقه و غیربومی برای نشاکاری و سایر عملیات کشاورزی خودداری شود و از نیروی کار خانواده یا کارگرهای محلی و بومی در امر کشت و کار برنج به خصوص در مرحله نشاکاری استفاده کنند.
قبل و بعد از استفاده از ابزاری همچون بیل، داس، ماشینآلات و ادوات کشاورزی، همچنین در هنگام تردد در انبار و دیگر محلها، آنها را با مواد گندزدای استاندارد ضدعفونی کنید.
نکته بهداشتی دیگر ممنوعیت استفاده مشترک از ابزار کار یا ادوات و وسایل شخصی است. چنان که حین کار در مزرعه مجبور به استفاده مشترک از یک ابزار شدند، به طور مرتب آن را ضدعفونی کنند.
کشاورزان بدانند که بدون دستکش، عینک و ماسک مناسب از دست زدن به کیسههای کود شیمیایی و بذر، قوطی سم، باز کردن در مخزن سمپاش و سمپاشی خودداری کرده و قبل از استفاده از سمپاس پشتی، محل دسته سمپاش را کامل ضدعفونی کنند.
پس از اتمام کار روزانه نیز با استفاده از محلول گندزدای مناسب، تراکتور، تیلر و سایر ماشینهای کشاورزی را از آلودگی احتمالی پاک کنند.
همچنین کشاورزان از هر گونه رفت و آمد غیرضروری و تجمع در سطح روستا و مزارع باید خودداری کنند.
نظر شما