به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، امام جمعه تبریز گفت: احتمال بازگشایی نماز جمعه از این هفته در برخی استانهای جنوبی وجود دارد و طبع آن در برخی از شهرهای استان که وضعیت سفید اعلام شوند، نماز جمعه دائر خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در اولین همایش ائمه جمعه سراسر استان آذربایجان شرقی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد؛ با بیان اینکه هر چند شیوع ویروس کرونا نمازهای جمعه را تعطیل کرده است اما فعالیت روحانیون گستردهتر از گذشته در حال انجام است، اظهار داشت: ائمه جمعه شهرها در راستای تغسیل و تدفین فوتیهای کرونایی اقدامهای جهای انجام میدهند.
امام جمعه تبریز با اشاره به مضاعف شدن فعالیتهای ائمه جمعه استان اضافه کرد: حضور روحانیت در تشییع جنازه متوفیان کرونا مایه آرامش و اطمینان قلبی خانوادههای آنهاست چرا که به دلیل پروتکلهای بهداشتی خانوادههایی که عزیزی را از دست میدهد اجازه نزدیک شدن به جنازه را ندارند و روحانیون جهادی امور کفن و دفن اموات را بر عهده دارند.
حجت الاسلام و المسلمین آلهاشم با یادآوری بیانات رهبر معظم انقلاب، توجه و عنایت معظم له به روحانیون تبریز گفت: مدالی بالاتر و ارزشمندتر از این نیست که رهبر معظم انقلاب اقدامات جهادی روحانیون آذربایجان را مورد توجه قرار دادهاند.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه احتمال بازگشایی نماز جمعه در استانهای سفید در هفتههای آینده وجود دارد، گفت: احتمال بازگشایی نماز جمعه از این هفته در برخی استانهای جنوبی وجود دارد و طبع آن در برخی از شهرهای استان که وضعیت سفید اعلام شوند، نماز جمعه دائر خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه اصراری برای بازگشایی نماز جمعه نداریم، گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی و سلامتی مردم از هر موضوعی مهمتر است.
امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه قبل از فرمان رهبری و آغاز رزمایش مواسات، نیک های خیر و کارهای خداپسندانه برای دست گیری از آسیب دیدگان از کرونا در حال انجام است، گفت: ۲۵روز قبل ستاد پشتیبانی مدافعان سلامت در تبریز تشکیل شد تا با کمک های مومنانه در بین خانواده های بی بضاعت و نیازمند و آسیب دیده از ویروس کرونا توزیع شود.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم با بیان اینکه فرمایش رهبر انقلاب ایجاب میکند ائمه جمعه سراسر استان پرچمدار رزمایش مواسات باشند، گفت: قرارگاههای رزمایش مواسات در شهرستان ها تشکیل شود و فرماندهی این قرارگاهها باید با ائمه جمعه باشد.
وی با بیان اینکه محورهای فعالیت و رزمایش مواسات با محوریت مساجد باشد، گفت: خیران نیک اندیش شهرها هم در این رزمایش نقش آفرین باشند.
نماینده ولی فقیه در استان خاطر نشان کرد: شیوه نامه اجرایی رزمایش مواسات، همدلی، کمک مومنانه امروز به ائمه جمعه شهرهای استان ابلاغ میشود.
در این همایش ائمه جمعه سراسر استان از طریق ویدئو کنفرانس با بیان گزارشی از عملکرد دفاتر ائمه جمعه در دست گیری از نیازمندان و توزیع بسته های کمک معیشتی، نکته نظرات خود پیرامون اجرای هر چه بهتر رزمایش مواسات، همدلی و کمک های مومنانه را بیان کردند.
- آیتالله یزدی: باید برای ماه رمضان برنامهریزی کرد
آیتالله محمد یزدی در سخنانی با اشاره به شرایط خاص کشور در آستانه ماه مبارک رمضان بیان کرد: در اثر بیماری کرونا، بسیاری از افراد از شغل و کار و زندگی خود بازمانده اند و ناچارند در خانه بمانند. این شرایط که با توجه به دستورات مجموعههای بهداشت و درمان کشور لازم الاطاعه و برای حفظ جان مردم است، موجب شده است برخی افراد دچار مضیقه و فشار در زندگی شوند. هرکس که میتواند لازم است برای ضعفا، فقرا و آنهایی که درآمد روزانه دارند و زندگیشان وابسته به کار روزانه است یا آنهایی که اصلا کاری ندارند، به هر صورت ممکن اعانه و کمک کند.
رئیس شورایعالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در تمجید از اقدامات خودجوش مردمی تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری هم اشاره فرمودند در تعدادی از شهرها مردم به طور خودجوش کمیتههایی را تشکیل دادند و در حال کمک به نیازمندان هستند که این اقدامات بسیار موثر، ارزشمند و به جاست.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در این شرایط، به روشهای مختلف میتوان به مردمی که در اثر کرونا در خانه ماندهاند، کمک کرد. چه به صورت نگرفتن اجاره از مستاجر و چه به صورت کمکهای روزانه و تامین غذا و دارو به هر کیفیتی و یقینا این کمکها بسیار موثر است.
وی یادآور شد: افرادی متمکن هستند و میتوانند کمک کنند اما نمی توانند شخصا پیگیر این اقدامات باشند باید برخی با برنامهریزی مناسب، متصدی جمعآوری کمکها شوند و یا با پیگیری نیازها به افراد متمکن و دارای ثروت اطلاع دهند و با آنها همکاری کنند.
آیت الله یزدی همچنین با اشاره به نزدیکی ماه مبارک رمضان تصریح کرد: باید برای ماه مبارک رمضان برنامه ریزی کرد تا به افرادی که در این شرایط باید در منزل بمانند و روزه بگیرند کمک شود.
عضو فقهای شورای نگهبان هرگونه کمک به نیازمندان و شرکت در امر خیر در شرایط کنونی را عبادتی بزرگ برشمرد و عنوان کرد: هرکدام از این اقدامات و کمکها در شرایط کنونی، عبادت محسوب میشوند. این کمکها یک انفاق صرف نیستند بلکه انفاقی هستند که به خاطر شرایط موجود، نوعی رنگ عبادی فوقالعاده پیدا کرده و هر کسی که به اوضاع و احوال و شرایط فعلی آشنا باشد این مسئله را متوجه میشود.
آیت الله یزدی در پایان ابراز کرد: امیدواریم خداوند متعال به همه کسانی که این روزها و در این شرایط سخت، برای رفع مشکلات مردم و نیازمندان کمکی انجام میدهند، توفیق دهد.
نظر شما