نابسامانی اوضاع مالی، استرس بیکاری، ایجاد اختلال ناگهانی در روال عادی زندگی و عدم اطمینان به آینده از عواملی هستند که سلامت روان را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند.

مدیریت اضطراب مالی در دوران کرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تبیان، اگر با همه گیر شدن بیماری کرونا شما هم کسب و کارتان را از دست داده‌اید مطمئن باشید که تنها نیستید و میلیون‌ها نفر در جهان مانند شما شغل خود را از دست داده‌اند، اکنون زمان غصه خوردن و تضعیف روحیه نیست پس در این شرایط دشوار بهترین تصمیم را برای خود و خانواده‌تان بگیرید. بدین منظور بهتر است در اولین گام، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • مطالعه قرارداد کاری و آگاهی از قوانین بیمه بیکاری

اگر کارفرما دارید ابتدا با اداره منابع انسانی محل کار خود تماس بگیرید و از هرگونه مزایایی از قبیل بیمه بیکاری و ... که ممکن است بهره‌مند شوید اطلاع پیدا کنید. اگر خوداشتغال هستید کافیست به سازمان تأمین اجتماعی مربوطه مراجعه نموده و درخصوص بیمه بیکاری خود اطلاع حاصل نمایید. ممکن است گزینه‌های زیادی نداشته باشید اما شاید واجد برخی از مزایا باشید، بد نیست با بخش مشاوره حوزه تأمین اجتماعی مربوطه رایزنی کنید، شاید مزایایی برای شما هم در نظر گرفته باشند. همچنین ممکن است واجد شرایط اخذ وام و تسهیلات تخصیصی برای کسب و کارهای کوچک باشید.

  •  هزینه‌های خود را دسته بندی و اولویت بندی نمایید

اگر پولی برای روز مبادا کنار نگذاشته باشید ممکن است نتوانید تمام هزینه‌ها و پرداخت‌های خود را انجام دهید. بنابراین برای هزینه‌کرد روزمره خود اولویت‌بندی کنید. اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه از پرداخت به موقع قبوض به خود می‌بالیدید و در حال حاضر توانایی مالی برای پرداخت قبوض ندارید، ممکن است احساس بدی داشته باشید اما به خاطر داشته باشید که اکنون در شرایط اضطراری به سر می‌بریم و ممکن است تمام کارهای ما با قبل از شیوع ویروس کرونا تفاوت‌های زیادی کرده است.
با توجه به اینکه در حال حاضر برخی از سازمان‌ها و ادارات همچون سازمان آب و اداره گاز و برق، تمهیداتی را برای پرداخت مدت دار قبوض مربوطه اتخاذ کرده‌اند لذا بهتراست اول نیازهای اساسی خود مانند مواد غذایی، اجاره مسکن و محل کار، حمل و نقل و ... خود را مهیا کنید و به خاطر داشته باشید که فقط روی ضروریات تمرکز کنید. لیستی از هزینه‌های اصلی خود تهیه کنید و تا جایی که می‌توانید با افرادی که بدهکار هستید تماس بگیرید و در ارتباط با شرایط خود توضیح دهید و از آنها خواهش کنید تا زمان رسیدن به امنیت شغلی و مالی مناسب با شما همراهی نمایند. ممکن است برخی بانک‌ها نیز تسهیلات و برنامه‌های حمایتی برای شما در نظر گرفته باشند بهتر است با بانک‌های عامل تماس بگیرید و پیگیر باشید.

مدیریت استرس؛ سهم روانشناسان در شکست کرونا

  •  منابع جایگزین درآمد را جستجو کنید

هنوز مشخص نیست که این بیماری چه مدت به طول خواهد انجامید و تا چه مدت مشاغل، تحت تأثیر آن قرار خواهند داشت بنابراین به دنبال یافتن منابعی برای جایگزینی درآمد خود باشید. با توجه به شرایط قرنطینه ممکن است برخی از فروشگاه‌های مواد غذایی و بهداشتی و فروشگاه‌های آنلاین به دنبال استخدام افرادی برای کمک بیشتر به مردم باشند لذا شاید فرصت خوبی باشد که روی تقاضای همکاری با آنها فکر کنید. اگر هنری دارید از مهارت طراحی‌های گرافیکی گرفته تا ویرایش و ... با استفاده از اینترنت برای خود مشتری جذب کنید. اگر هنری هم ندارید شاید بتوانید برخی کالاهایی را که بلااستفاده در منزل مانده است را از طریق سایت‌های فروش اینترنتی به فروش برسانید.

اخیراً سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی با همکاری وزارت تعاون، رفاه و تأمین اجتماعی، مبادرت به راه‌اندازی سامانه‌ای جهت فعالیت در کسب و کارهای خانگی برای متقاضیان مربوطه و همچنین زنان سرپرست خانوار نموده است شما می‌توانید با مراجعه به این سامانه به آدرس inhb.ir با زمینه‌های شغلی خانگی آشنا شده و از محتواهای آموزشی آن استفاده نمایید.

  • سلامت روان خود را مدیریت کنید

نابسامانی اوضاع مالی، استرس بیکاری، اختلال ناگهانی در روال عادی زندگی و عدم اطمینان به آینده از عواملی هستند که سلامت روان را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند، هر چه بیشتر درباره پول استرس داشته باشید سلامت روانی شما بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرد. بنابراین مهم است که بتوانید سلامت روان خود را به بهترین شکل ممکن در این مدت استرس‌زا مدیریت کنید.

  • چند راه‌کار برای مدیریت استرس در ایام قرنطینه
  • مراقب خودتان باشید

طبیعی است که در این روزها از خودتان غافل شده باشید اما این را به خاطر داشته باشید که برای مبارزه با مشکلات باید انرژی لازم را داشته باشید. یک رژیم غذایی ناسالم، خواب ناچیز و کمبود استراحت، فقط استرس شما را بیشتر می‌کند. برای مراقبت از جسم و روانتان تا جایی که می‌توانید تلاش کنید و مراقبت از خود اولویت اولتان باشد.

  • از نظر بدنی فعال باشید

تحقیقات نشان داده که ورزش در حفظ سلامت روان اهمیت بسیاری دارد و می‌تواند از بروز افسردگی، اضطراب و سایر مشکلات سلامت روان پیشگیری کند. راه رفتن، دویدن، تمرینات مراقبه و یوگا می‌توانند بهترین فعالیت بدنی برای شما باشند، برای اینکار 3 تا 5 بار در هفته به مدت 45 دقیقه یکی از این فعالیت‌های بدنی ذکر شده را انجام دهید. اگر می‌توانید در فضای باز ورزش کنید ولی اگر نمی‌توانید حتماً در خانه ورزش کنید. تمرینات زیادی برای ورزش در منزل در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که با کمترین امکانات می‌توانید در خانه انجام دهید، مهم این است که فعال باشید.

  • با برنامه پیش بروید

با از دست دادن شغلتان ممکن است احساس گیجی و پریشان حالی داشته باشید و از این رو ساعت‌ها پای تلویزیون بنشینید و یا تمام وقتتان را در رسانه‌های اجتماعی هدر دهید. داشتن برنامه به شما کمک می‌کند که احساس بهتری داشته باشید. برنامه‌ای بنویسید که زمان انجام کارهایتان را مشخص کند، کارهایی مثل برقراری تماس تلفنی، به‌روزرسانی رزومه خود، درخواست مزایا و مدیریت بودجه و ... حتماً زمان کافی برای مراقبت از خود و شرکت در برخی از فعالیت‌های سرگرم کننده در نظر بگیرید.

هر چند وقت یکبار شرکت در فعالیت‌هایی که باعث تقویت روحیه می‌شود به شما کمک می‌کند احساس بهتری داشته باشید. شاید زمان آن باشد که پیگیری اخبار را کمتر کنید، هر چه بیشتر اخبار خبری مربوط به شمار تلفات و پیش‌بینی‌های فاجعه آمیز را دنبال کنید احساس اضطراب بیشتری خواهید کرد. به جای این که تمام طول روز خود را به دنبال کردن اخبار بگذرانید تنها دو بار در طول روز اخبار را بررسی کنید.

  • اکنون زمان غصه خوردن نیست

به جای اینکه بنشینید و غصه بخورید به دنبال شغلی برای آینده باشید، به جای تمرکز بر مشکلات، روی یافتن راه‌حل تمرکز کنید.

  • به دنبال حمایت عاطفی باشید

وقتی با احساساتی چون غم و اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنید صحبت کردن درباره آن می‌تواند برای شما مفید باشد. می‌توانید با یکی از همکاران خود که وضعیتی مشابه شما دارد تماس گرفته و با او صحبت کنید یا با مادرتان در رابطه با نگرانی‌هایتان هم صحبت شوید، دریافت پشتیبانی عاطفی در رسیدن به آرامش در این ایام استرس‌زا به شما کمک می‌کند. در این گفتگوها درباره احساسات خود و اقداماتی که می‌خواهید انجام دهید صحبت کنید و از شکایت کردن و پیش‌بینی فاجعه بپرهیزید. البته نباید زمان زیادی را برای این گفتگوها اختصاص دهید چرا که فقط باعث تشدید اضطراب خود خواهید شد.

  • از مشاور کمک بگیرید

اگر می‌خواهید اضطرابتان را مدیریت کنید به دنبال دریافت کمک از یک شخص متخصص و ماهر باشید، برای اینکار می‌توانید با مشاوران روان شناس ارتباط برقرار کنید. بسیاری از روانشناسان این روزها قادر به مشاوره حضوری نیستند بنابراین شما می‌توانید از خدمات آنلاین آنها استفاده کنید.

کد خبر 501563

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha