یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۰
۰ نفر

مقدمات تولید ایمنوگلوبولین اختصاصی (پادتن) کرونا با سعی و تلاش محققان ایرانی در کشور فراهم شد.

کرونا ـ دارو

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، ایمنوگلوبولین اختصاصی علیه ویروس کرونا را می‌توان از پلاسمای انسانی تولید کرد. به عبارتی با خالص‌سازی پلاسما می‌توان آنتی‌بادی یا پادتن اختصاصی ضدکرونا را ساخت و آن‌ها را در ویال (ظروف شیشه‌ای) کوچک نگهداری کرد.

مانند ایمنوگلوبولین‌های وریدی که از پلاسمای انسانی تهیه می‌شود که داروی باارزش و گرانی است، می‌توان ایمنوگلوبولین اختصاصی علیه کرونا را هم تولید کرد.

حسن ابوالقاسمی، سرپرست پروژه پلاسمادرمانی کرونا در ایران، گفت: فعالیت‌های تحقیقی تولید آنتی‌بادی علیه کرونا در کشور آغاز شده است و به نظر می‌رسد قابلیت تولید ایمنوگلوبولین اختصاصی علیه کوویدـ۱۹ در ایران وجود داشته باشد.

وی اظهار کرد: ایده نهایی ما ساخت پادتن علیه کروناست و این کار در حال طی کردن مراحل خودش است به عبارتی دانشمندان ایرانی برای ساخت ایمنوگلوبولین اختصاصی علیه کرونا گام‌های ارزشمندی برداشته‌اند.

سرپرست پروژه پلاسمادرمانی کرونا در ایران ادامه داد: کارهای خوبی در این زمینه در کشور انجام شده است و منتظر تایید آن‌ها از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستیم.

ابوالقاسمی افزود: با انجام این کار نیاز به پلاسما برطرف نمی‌شود به نظر می‌رسد پلاسما غیر از ایمنوگلوبولین اختصاصی، حاوی مواد دیگری است که در سیستم ایمنی بدن می‌تواند دخالت کند و باعث بهبودی آن شود.

وی خالص‌تر شدن پلاسما و امکان نگهداری راحت‌تر را از جمله مزیت‌های این طرح اعلام کرد و گفت: پلاسما در دمای کمتر از منهای ۲۰ درجه و در کیسه‌های مخصوص باید نگهداری شود، اما در این حالت نمونه‌ها در ویال کوچک‌تر و قابل حمل‌تر در داروخانه‌ها هم نگهداری خواهند شد.

سرپرست پروژه پلاسمادرمانی کرونا در ایران درباره این‌که آیا می‌توان از پادتن کرونا به عنوان راهکار درمانی استفاده کرد، تصریح کرد: اگر مطالعات این موضوع را ثابت کند، وزارت بهداشت می‌تواند به عنوان روش درمانی به دیگران توصیه کند.

ابوالقاسمی ادامه داد: کشورهای دیگر هم به دنبال این کار هستند، منتهی آنها تاکنون اهداکنندگان زیاد نداشتند و در نتیجه تحقیقات آن‌ها در حد محدود انجام داده است و باید دید در آینده آنان چه می‌کنند.

وی با اشاره به این‌که ما در زمینه صنعت پلاسما به خصوص در دهه ۸۰ بسیار رشد و موفقیت‌های خوبی کسب کردیم، افزود: برخی کشورها اعلام کردند که پلاسما را در اختیار آن‌ها قرار دهیم تا ایمنوگلوبولین اختصاصی علیه کرونا تولید و برای ما ارسال کنند که فعلا ما به دنبال این راهکار نیستیم و بیشتر می‌خواهیم به خودمان متکی باشیم.

ابوالقاسمی توضیح داد: تاکنون در کشور امکان تولید ایمنوگلوبولین عمومی (IV IG) نداشتیم و مجبور بودیم پلاسما را به خارج از کشور ارسال کنیم و در آنجا IV IG تولید و برای ما ارسال کنند.

کد خبر 502590

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha