ابراهیم درستی نماینده وزارت صنعت در اتاق اصناف می‌گوید: واحدهای پر خطر مستقر در بازارهای مسقف، پاساژها همچنان مسدود خواهند ماند؛ ستاد ملی مقابله با کرونا احتمالا تا هفته آینده در این زمینه تصمیم می‌گیرد

بازار تهران

همشهری آنلاین - علی ابراهیمی: بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا فعالیت واحدهای صنفی متوسط ریسک، مستقر در پاساژها و بازارهای مسقف، از روز دوشنبه اول اردیبهشت آغاز شده؛ اما فعالیت واحدهای پرخطر مستقر در این مراکز به نتایج بررسی‌های این ستاد تا ۲ هفته آینده موکول شد.

 حسن روحانی رئیس جمهوری و اتاق اصناف،   از بازگشایی پاساژهای بزرگ و بازارهای مسقف خبر دادند و تاکید کردند فعالیت واحدهای صنفی متوسط ریسک مستقر در این مراکز، با رعایت پروتکل های بهداشتی، ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت و دریافت کد رهگیری، همانند واحدهای کم خطر، از ابتدای اردیبهشت ماه بلا مانع است. با بازگشایی این واحدها، عملا ۸۰ درصد کسب و کارها که جزو مشاغل کم خطر و یا با ریسک متوسط محسوب می شوند، پس از ۴۰ روز قرنطینه و تعطیلی، فعالیت خود را از سرگرفته اند. به گفته فعالان صنفی، نتایج بررسی‌های ستاد مقابله با کرونا برای بازگشایی یا  ادامه توقف فعالیت ۱۰ تا۱۲ رسته شغلی شلوغ و پر خطر باقی‌مانده، در دو هفته آینده، اعلام خواهد شد. روند فعالیت تدریجی مشاغل با آغاز به کار واحدهای صنفی کم خطر استان ها از ۲۳ فروردین ماه جاری آغاز شد؛ در ادامه واحدهای صنفی کم خطر تهران از ۳۰ فروردین و از اول اردیبهشت صاحبان مشاغل متوسط ریسک نیز به سرکار خودبازمی‌گردند.

  • چراغ سبز به متوسط ریسک ها

در جلسه روز یک شنبه هیات دولت، حسن روحانی رئیس جمهوری از آغاز به کار کسب و کارهای متوسط ریسک خبر داد و گفت: یک سری مشاغل کم ریسک، کارشان را در استان‌ها از هفته قبل و در تهران از این هفته شروع کردند. یک سری مشاغل هم داریم که ریسک آن‌ها متوسط است؛ کم ریسک نیستند، مثل مغازه‌هایی که در محیط مسقف بازار هستند یا در پاساژها در کنار هم قرار دارند. ریسک این‌ها را از اول متوسط در نظر گرفتیم و بنا شد فعالیتشان با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی آغاز شود؛  اما اگر در بازار یا در پاساژ شغل پرریسکی مثل رستوران یا قهوه خانه وجود داشته باشد همچنان تعطیل خواهد ماند؛ البته رستوران ها، می‌توانند غذای آماده و بیرون‌بر به مشتری بدهند. او افزود: ورزشگاه ها یا جاهایی که محل  اجتماع است، نظیر سالن‌های سمینار، کنفرانس، مجالس شادی، مجالس مصیبت و مجالس عبادی، پرریسک به حساب می‌آیند و همچنان تا اطلاع بعدی بسته می‌مانند.

  • پرریسک ها در انتظار مصوبه ستاد

در پی اعلام رییس جمهوری، رئیس اتاق اصناف تهران در گفت و گو با همشهری از بازگشایی پاساژهای بزرگ و بازارهای مسقف در تهران، بر اساس پروتکل های بهداشتی خبر داد و گفت: واحدهای متوسط ریسک مستقر در این مراکز نیز باید نسبت به ثبت نام در سامانه salamat.gov.ir  اقدام  و کد مجوز بهداشت را دریافت ودر واحد صنفی خود نصب کنند.

قاسم نوده فراهانی افزود: فعالیت پاساژها و بازارهای مسقف از اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود؛   البته بر اساس مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا حداکثر زمان فعالیت پاساژها و بازارهای مسقف تا ساعت ۱۸ خواهد بود.

 او با بیان این که بر اساس اعلام‌های قبلی، فعالیت صنوف کم و متوسط ریسک واقع در اماکن پر ریسک پاساژها و بازارهای مسقف نیز ممنوع اعلام شده بود، گفت: با پیگیری‌های اتاق اصناف وتشریح وضعیت کسب و کار این واحدها برای مسئولان تصمیم گیرنده و با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، سرانجام رئیس جمهوری اعلام کرد: فعالیت صنوف متوسط ریسک مستقر در پاساژها و بازارهای مسقف، از ابتدای اردیبهشت ماه، می‌تواند از سر گرفته شود.

فراهانی در مورد وضعیت سایر مشاغل پرریسک سطح شهرها و واحدهای پرخطر مستقر در پاساژهای بزرگ و بازارهای مسقف، افزود: اگرچه این گونه واحدها نیز به دلیل توقف فعالیت دچار ضرر و زیان می شوند اما سلامتی مردم در اولویت است و از سرگیری فعالیت این واحدها منوط به بررسی ستاد درمورد کم و کیف اجرا و نتایج بازگشایی واحدهای صنفی کم و متوسط ریسک است. رئیس اتاق اصناف تهران با تاکید براین که واحدهای صنفی پرخطر همچنان بسته می مانند، افزود: احتمالا بر اساس نتایج بررسی این ستاد در هفته جاری، مشخص می شود که امکان بازگشایی واحدهای صنفی پر خطر تا ۲ هفته آینده وجود دارد یا این واحدها همچنان تعطیل می مانند.

به گفته او، با شیوع کرونا در ۲ ماه پایانی سال گذشته، بازار شب عید اغلب واحدهای صنفی تعطیل بوده و اکنون با گذشت ۲ ماه از این تعطیلی نیز، فعالیت  برخی  واحدهای صنفی پر خطر همچنان متوقف بوده و این واحدها دچار زیان هنگفت شده اند.  

 رئیس اتاق اصناف تهران، افزود: در ستاد ملی مقابله با کرونا بحث شد تا کسب و کار بخشی از مشاغل با خطر کم و متوسط بازگشایی شده و پس از ارزیابی چند روز از رعایت ضوابط وزارت بهداشت و میزان شیوع ویروس کرونا در مورد تداوم تعطیلی یا آغاز به کار سایر مشاغل پرخطر نیز تصمیم گیری می شود و فعالیت این واحدها بر مبنای تدوین و ابلاغ پروتکل و دستور العمل های جدیدی خواهد بود که ستاد مقابله با کرونا ابلاغ می‌کند.

او افزود: اگر این پروتکل ها رعایت شود و وزارت بهداشت از شیوع کرونا احساس خطر نکند، فعالیت مشاغل کم  و متوسط خطر تداوم می‌یابد و اجازه بازگشایی سایر صنوف پر خطر با پروتکل های بهداشتی نیز داده می شود  اما در غیر این صورت ممکن است حتی فعالیت صنوف کم و متوسط خطر نیز دوباره محدود یا حتی ممنوع شود. به گفته او البته اظهار نظر کارشناسی در این زمینه بر عهده ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت است. با این وجود بنا نیست که مشاغل پر خطر برای همیشه تعطیل و این واحدهای صنفی بسته بمانند.

  • کدام مشاغل تعطیل می ماند؟

 نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت در اتاق اصناف ایران نیز در گفت وگو با همشهری درمورد کم و کیف بازگشایی بازارهای مسقف و پاساژهای بزرگ گفت: بر اساس مصوبات ستاد اگرچه فعالیت بازارها و پاساژها از سرگرفته می‌شود اما فقط واحدهای صنفی دارای ریسک کم و متوسط مجاز به فعالیت خواهند بود و بازگشایی مشاغل پر خطر مستقر در این مراکز، منوط به تصمیم گیری و ابلاغ دستگاه های متولی است.

ابراهیم درستی با تاکید بر این که با مصوبه ستاد، واحدهای صنفی کم و متوسط خطر مستقر در بازارها و پاساژها قادر خواهند بود با رعایت پروتکل های بهداشتی از ابتدای اردیبهشت ماه فعالیت خود را از سر گیرند، افزود: با این مصوبه فعالیت ۸۰ درصد کسبه از سر گرفته می شود و در واقع بازگشایی مشاغل در ۳ مرحله شامل کسب و کارهای کم خطر، متوسط و پر خطر خواهد بود که اکنون سرنوشت دو گروه مشاغل مشخص شده اما فعالیت برخی مشاغل پرخطر  شامل ۱۰ تا۱۲ رسته شغلی مستقر در بازارهای بزرگ، پاساژها و سطح شهر در انتظار تصمیم گیری و ابلاغ ستاد است.

درستی با تاکید بر این که صدور مجوز فعالیت پاساژها و بازارها به معنای آغاز به کار واحدهای پرخطر مستقر در این مراکز نیست، افزود: برخی مشاغل مستقر در این مراکز مانند رستوران ها، فست فود، اغذیه فروشی، طباخی و مشاغل مشابه قادر خواهند بود تا به صورت بیرون بر به مشتریان خدمات بدهند اما مشاغل پرخطری مانند تالارهای پذیرایی، سالن های زیبایی و آرایشگاه های زنانه و مردانه، قهوه خانه ها، چایخانه های سنتی و تریا، گرمابه داران، آموزشگاه‌های رانندگی، استخر، سونا و ماساژ، روزبازارها، نمایشگاه‌ها، مراکز بازی و تفریحی و گیم‌نت، باشگاه‌های ورزشی و بدنسازی و سالن های مراسم تا اطلاع ثانوی همچنان مسدود خواهد بود.

این عضو اتاق اصناف با  اشاره به این که طبق آمار ۳۵ درصد مغازه‌ها اجاره‌ای است، گفت: این گونه واحدها که از ابتدای اسفند ماه تعطیل بوده‌اند با مشکلات بیشتری مواجه‌اند اما سلامت مردم اولویت اصلی است.

او افزود: نتایج  بررسی های ستاد تا هفته آینده اعلام می شود و در صورتی که مقرر باشد تا این واحدهای پر خطر نیز بازگشایی شوند فعالیت آنها بر مبنای پروتکل های خاصی خواهد بود که ستاد ملی مقابله با کرونا تدوین و برای اجرا به اتاق اصناف ایران و واحدهای صنفی ابلاغ می‌کند.

کد خبر 502860

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha