رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: وضعیت تهران حساس است و هرگونه آزادسازی و پیگیری روند عادی مشاغل می‌تواند به ازدحام، ایجاد صف اجتماعی و سفر ختم شود.

محسن هاشمی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، محسن هاشمی صبح دوشنبه با حضور در یک برنامه تلویزیونی، به موضوع شفافیت در آمارهای ارائه شده کرونا در تهران اشاره کرد و گفت: در روزهایی به سر می‌بریم که مردم دچار سردرگمی‌هایی هستند؛ این سردرگمی‌ها و سرگردانی‌ها به دلیل انتخاب بین بهداشت و اقتصاد است؛ سرگردانی که دولتمردان ما نیز دچار آن شده و نمی‌دانند بین بهداشت، جان مردم و اقتصاد چگونه تصمیم‌گیری کنند و باید به دولتمردان نیز حق داد که در شرایط کنونی، دچار بحران تصمیم‌گیری شوند.

وی ادامه داد: بیشتر مردم تهران در روزهای بحرانی عملکرد خوبی داشتند و اگر ما در امر اطلاع‌رسانی و خدمات‌رسانی بهتر عمل می‌کردیم، بیشتر همپای مدیران به میدان می‌آمدند و مقدار تلفات بسیار کمتر بود.

رئیس شورای شهر تهران افزود: دادن امید به مردم خوب است اما امیدی که بر پایه احتیاط و عقلانیت باشد و آگاهی دقیق از وضعیت موجود می‌تواند مردم را به میدان بیاورد و مدیران را در کنترل وضعیت فعلی کمک کند.

هاشمی با اشاره به افزایش آمار مبتلایان کرونا در تهران گفت: آمار سکونت در تهران بسیار بالا و بیش از چند استان است و هر اقدام و آزادسازی در تهران به افزایش سفر، شلوغی و ایجاد صف‌های اجتماعی منجر می‌شود و راه مقابله با کرونا، پرهیز از اجتماع است؛ به همین دلیل باید به مردم آگاهی داد تا از اجتماعات دوری کنند. برخی استان‌ها وضعیت سفید دارند و برخی دیگر، منحنی‌شان در حال کاهش است، در حالی‌ که تهران چنین وضعیتی ندارد، اپیدمی از بین نرفته و باید نسبت به وضعیت تهران حساس‌تر بود.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین عامل شیوع کرونا در تهران، حمل و نقل عمومی است، افزود: اگر به وضعیت قبل از کرونا برگردیم، روزانه بیش از دو میلیون سفر در مترو انجام می‌شود و در چنین وضعیتی، امکان رعایت فاصله اجتماعی وجود ندارد.

رئیس شورای شهر تهران ضمن یادآوری خاطره‌ای از زمانی که مدیرعامل مترو بود، به یکی از درگیری‌های اتفاق افتاده در مترو اشاره کرد و گفت: در آن دوره به دلیل ازدحام شدید مردم در زمان‌های پیک، میان دو مسافر درگیری شدیدی رخ داد؛ دلیل آن همین این بود که مسافری که بینی‌اش دچار خارش شده بود، امکان حرکت دست‌هایش را نداشت و با پشت مسافر جلویی، بینی‌اش را خارانده بود که این موضوع باعث درگیری شدیدی در بیرون از ایستگاه شده بود.

وی در ادامه به موضوع زباله‌سوز بیمارستانی اهدایی از طرف کشور چین اشاره کرد و گفت: تا آنجا که من اطلاع دارم این زباله‌سوز پسماندهای بیمارستانی هنوز در کشتی است، پیش‌بینی می‌شود یک ماه دیگر به تهران برسد و احتمالاً انتهای اپیدمی به تهران خواهد رسید.

هاشمی در خصوص کاهش درآمدهای شهرداری تهران اظهار داشت: به دلیل کاهش صدور پروانه ساختمانی و توقف فعالیت‌های خدماتی شهرداری مانند اماکن ورزشی و اجتماعی، درآمدها به شدت کاهش پیدا کرده که این مسئله ویژه تهران نیست بلکه شرایطی است که همه شهرداری‌ها با آن دست به گریبان هستند. بنابراین وزیر کشور باید این موضوع را با جدیت دنبال کند.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: به جز افزایش حقوق و دستمزد، هزینه‌های ناشی از مقابله با کرونا نیز به شهرداری اضافه شده است. ۲۰ هزار نیرو در ۵۰۰ نقطه در حال پاکیزگی شهر هستند و هر روز اتوبوس‌ها، واگن‌های مترو و تاکسی‌ها ضدعفونی می‌شوند.

وی در خصوص مشکلات دستفروشان نیز توضیح داد: موضوع کرونا و مشاغل رسمی و غیررسمی که تحت تأثیر آن قرار گرفتند، منوط به تصمیم‌گیری‌های کشوری است که پیش‌بینی شد یک میلیون تومان به افراد شاغل در این حوزه داده شود. همچنین ۷۵۰ هزار میلیارد برای کارگاه‌هایی که دچار مشکل شده‌اند، ۵۰۰۰ میلیارد برای بیکاران و بسته‌های معیشتی و مشاغلی که تحت تأثیر این ویروس قرار گرفتند، پیش‌بینی شده که دستفروشان نیز شامل آنها می‌شوند. ما تصمیمات خوبی می‌گیریم اما اقدام به موقع و اجرایی شدن آن، محل تردید است.

رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به پرسش مجری که چه نمره‌ای به خود می‌دهد؟ گفت: من همیشه در برابر این سوال، نمره ۱۵ می‌دهم زیرا به دلیل مشکلات جدی در حوزه نقدینگی، نتوانستیم کار عمرانی مؤثری در شهر داشته باشیم اما در موضوعات دیگر از جمله شفافیت، توقف تراکم‌فروشی، لغو برج‌باغ‌ها و تبدیل آن به خانه‌باغ، پسماند، بافت فرسوده و آسیب‌های اجتماعی، فعالیت‌های مؤثری انجام داده‌ایم. در حوزه کرونا نیز شهرداری بسیار خوب پای کار آمده است.

کد خبر 503090
منبع: مهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha