به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا چندی پیش سعید برخوردار، معاون مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در منطقه تهران، درباره وضعیت جایگاهها از لحاظ رعایت مسایل بهداشتی مرتبط با کرونا گفته بود جایگاههای عرضه سوخت در استان تهران چندین مرتبه در طول روز ضدعفونی میشوند و دیگر نباید دغدغهای برای انتقال ویروس در پمپبنزینها وجود داشته باشد.
وی بر این باور است که تقریبا یک بسیج عمومی در استان تهران به طور مستمر عملیات ضدعفونی جایگاهها را انجام میدهند و این مساله به جایی رسیده که حتی نگرانی در مورد آسیب به تجهیزات و سامانه مطرح شده است که برای جلوگیری از این مشکل نیز تاکید شده از محلولهایی که استاندارد خاصی دارند استفاده شود.
به گفته وی اکنون مشکلی در جایگاههای سوخت استان وجود ندارد و نباید دیگر جایگاهها را به عنوان پایگاه اصلی انتقال ویروس کرونا معرفی کرد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرده بود در حال حاضر جایگاهها مکلف هستند وسایل ضدعفونی را خریداری کنند و به طور مستمر عملیات ضدعفونی را انجام دهند. علاوه بر این گروههای جهادی و دستگاههای دیگر نیز در این امر کمکرسان هستند و شرکت نیز چون تصمیم قاطع در این موضوع دارد، کار ضدعفونی را به طور جدی دنبال می کند.
به گفته برخوردار، تمام مجاری عرضه روزانه سه تا چهار مرتبه ضدعفونی میشوند و تمامی تدابیر لازم برای جایگاهها اندیشیده شده است.
- گله مشتریان از کمبود وسایل بهداشتی در جایگاهها
این صحبتها در حالی است که در بازدید میدانی ایسنا از جایگاههای سوخت، اغلب مشتریان از نبود وسایل بهداشتی همچون دستکش و مواد ضدعفونی در جایگاهها گلایه داشتند. یکی از مشتریان که در صف طولانی بنزین ایستاده بود ضمن گلایه از این موضوع گفت تاکنون در هیچ جایگاهی دستکش یکبار مصرف ندیده است.
شخص دیگری که خود به دستکش و ماسک مجهز بود نیز گفت: به اعتقاد من افراد خودشان باید به فکر سلامتیشان باشند و به همین دلیل من همیشه سعی کردهام در این دوران مجهز به وسایل بهداشتی باشم؛ چرا که معلوم نیست ویروس کرونا تا چه زمانی در کشور وجود داشته باشد.
دو جوان دیگر نیز که متقاضی بنزین بودند در این باره گفتند جایگاهها منشأ اصلی کرونا شدهاند؛ چراکه در طول روز افراد زیادی از تجهیزات پمپبنزین استفاده میکنند و لازم است دستکش در تمام جایگاهها موجود باشد.
- عدم رعایت مسائل بهداشتی از سوی اپراتورها
عدهای نیز در این میان راه سادهتر را انتخاب کرده و از اپراتورهای جایگاهها میخواهند عملیات سوختگیری را انجام دهند؛ هرچند این مساله از سوی اکثر اپراتورها با روی باز انجام می شود نکته مهم و قابل توجه، رعایت نکات بهداشتی توسط خود اپراتورهاست.
متاسفانه در اغلب جایگاههای تهران بسیاری از اپراتورها نیز به ماسک و دستکش مجهز نیستند که یا جایگاه این تجهیزات را در اختیار آنها قرار نداده است یا خود افراد تمایلی به استفاده از ماسک و دستکش ندارند و روی این مساله نیز نظارت چندانی وجود ندارد.
یکی از اپراتورها در پاسخ به این سوال که چرا از وسایل بهداشتی و ایمنی برای مقابله با ویروس کرونا استفاده نمیکنید؟ گفت: شمردن پول با دستکش دشوار است و استفاده از ماسک نیز در طول روز کار آسانی نیست؛ به همین دلیل ترجیح ما این است که از این وسایل استفاده نکنیم!
اما یکی دیگر از اپراتورها در یک جایگاه دیگر در پاسخ به این سوال، از نبود وسایل بهداشتی در جایگاه گله کرد و گفت: قطعا جان خود را دوست داریم و اگر این وسایل در اختیارمان بود استفاده میکردیم، اما علیرغم اینکه بارها درخواست کردهایم، دستکش و ماسک در اختیار ما قرار نگرفته است.
- توقع کمک جایگاهها از دولت
در صحبت با یکی از مدیران جایگاهها و شنیدن گلایههای او متوجه شدیم که تامین اقلام بهداشتی برای جایگاهها نیز کار آسانی نیست و لازم است دولت در این رابطه به جایگاهها کمک بیشتری کند.
او با گلایه از این مساله که چرا گفته میشود اپراتورها عملیات سوختگیری را انجام دهند؟ گفت: قطعا این بندگان خدا نیز سلامتشان برایشان مهم است و اگر مسائل بهداشتی رعایت نمیشود، نباید جان این افراد را به خطر انداخت.
به گفته وی جایگاهها برای خرید اقلام بهداشتی هزینه زیادی را متحمل میشوند و هرچند ضدعفونی گاهی توسط بخشهای دیگر در جایگاهها صورت میگیرد< به دلیل استفاده از مواد نامناسب، تجهیزات جایگاه آسیب زیادی میبیند که این مساله نیز برای ما هزینهبر است.
یکی دیگر از مالکان جایگاهها نیز با تاکید بر اینکه مسائل بهداشتی در جایگاهها رعایت میشود، خواستار کمک بیشتر دولت در این حوزه شد تا جایگاهها بتواند بیشتر به این مهم بپردازند.
آنچه در جایگاههای تهران از بالای شهر تا پایین شهر به چشم میخورد، وضعیت نسبتا عادی همچون روزهای غیر کرونایی است. موضوعی که لازم است دولت، وزارت بهداشت و وزارت نفت به آن توجه بیشتری نشان دهند.
نظر شما