رئیس‌کل دادگستری البرز گفت: اغلب افرادی که به اراضی ملی تجاوز و اقدام به خرد کردن باغات و اراضی کشاورزی و ویلا سازی در آن‌ها می‌کنند باند هستند، این باندها زمین کشاورزی و باغات را به قیمت پایین از مردم می‌خرند و بعد پس از قطعه‌قطعه کردن آن‌ها به چند برابر قیمت به متقاضیان می‌فروشند.

ویلا لاکچری

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، حسین فاضلی هریکندی در نشست مطبوعاتی  چهارشنبه ۳ اردیبهشت که به شیوه ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به عزم جدی دستگاه قضا برای مقابله با تجاوز به اراضی ملی و تغییر کاربری باغات و اراضی کشاورزی استان اظهار کرد: در این راستا قرارگاه صیانت از بیت‌المال و مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات استان از امروز فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی ادامه داد: البرز به‌واسطه موقعیت جغرافیایی، نزدیکی به پایتخت و آب‌وهوای مناسب از سالیان قبل مستعد سوءاستفاده برخی قرارگرفته و مدت‌هاست شاهد تغییر غیرمجاز کاربری اراضی، خرد کردن باغات و زمین‌های کشاورزی و تبدیل آن‌ها به ویلا، ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم رودخانه‌ها و... در این استان هستیم.

رئیس‌کل دادگستری البرز افزود: هرچند که صیانت و حفظ اراضی ملی و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی جزو سیاست‌های کلی دستگاه قضا بوده ولی از زمان تغییرات جدید در بدنه قوه قضاییه این سیاست با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وی گفت: قرارگاه صیانت از بیت‌المال و مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات استان فعالیت خود را به‌صورت غیررسمی از اواخر سال قبل شروع کرده، فعالیت این قرارگاه دستاوردهای مثبتی برای استان داشته که از میان آن‌ها می‌توان به آزادسازی ۲۴۰ هکتار از اراضی ملی و طبیعی استان از ابتدای سال تاکنون اشاره کرد.

به گفته فاضلی هریکندی ارزش این اراضی رفع تصرف‌شده بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

رئیس‌کل دادگستری البرز افزود: جلوگیری از تصرف اراضی ملی و تغییر کاربری اراضی به‌تنهایی از عهده دستگاه قضا برنمی‌آید چون این دستگاه در این حوزه صرفاً جنبه نظارتی دارد و سایر دستگاه‌ها مثل منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، دهیاری‌ها و... وظیفه رصد این راضی و گزارش تخلفات را به عهده‌دارند.

وی ادامه داد: بدون شک اگر هر دستگاهی وظیفه خود را برای مقابله و جلوگیری از تصرف اراضی ملی به‌خوبی ایفا کند، دیگر شاهد تخریب و قلع‌وقمع ساخت‌وسازهایی که به‌طور غیرمجاز در حاشیه رودخانه‌ها، وسط زمین‌های کشاورزی و... انجام می‌شود، نخواهیم بود.

رئیس‌کل دادگستری البرز اضافه کرد: بدون شک تخریب این ساخت‌وسازهای غیرمجاز باعث هدر رفت بیت‌المال و سرمایه‌های عمومی می‌شود به همین دلیل بهتر کار برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی پیشگیری به‌موقع است.

وی گفت: اغلب افرادی که به اراضی ملی تجاوز و اقدام به خرد کردن باغات و اراضی کشاورزی و ویلا سازی در آن‌ها می‌کنند باند هستند، این باندها زمین کشاورزی و باغات را به قیمت پایین از مردم می‌خرند و بعد پس از قطعه‌قطعه کردن آن‌ها به چند برابر قیمت به متقاضیان می‌فروشند.

رئیس‌کل دادگستری البرز افزود: از ابتدای سال تاکنون دو باند در ساوجبلاغ که به‌صورت شبکه‌ای اقدام به خرد کردن اراضی کشاورزی می‌کردند شناسایی و دستگیرشده‌اند.

فاضلی در پاسخ به این‌که آبا برخورد جدی با متخلفان این حوزه برخی مسئولین و آقازاده‌ها را هم در برمی‌گیرد، گفت: مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی و جلوگیری از تجاوز به راضی ملی سیاستی کلی است و دستگاه قضا در این حوزه هیچ تفاوتی بین شهروند عادی و مسئولین قائل نمی‌شود.

رئیس‌کل دادگستری البرز اظهار کرد: برای شناسایی مسئولینی که اقدام به تصرف غیرقانونی اراضی ملی و یا تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی کرده و در این زمین‌ها اقدام به ویلا سازی کرده‌اند اقدامات ویژه‌ای به‌خصوص در منطقه چهارباغ و ساوجبلاغ صورت گرفته و در صورت شناسایی بدون اغماض با آن‌ها برخورد می‌شود.

وی افزود: دستگاه قضا در برخورد با متخلفین به سمت و یا جایگاه افراد توجهی ندارد و به دنبال حفظ منافع عمومی و احقاق حق است.

رئیس‌کل دادگستری البرز گفت: برخورد با متخلفینی که به اراضی ملی دست‌درازی می‌کنند و یا به‌صورت غیرمجاز اقدام به تغییر کاربری اراضی زراعی می‌کنند صرفاً به تخریب سازه محدود نمی‌شود، در کنار تخریب، متخلفین باید دو تا سه برابر ارزش زمینی که تغییر کاربری داده‌اند جریمه پرداخت کنند.

وی افزود: بدون شک با این اقدامات سخت گیرانِ شاهد کاهش تخلفات در این حوزه در آینده نزدیک خواهیم بود.

کد خبر 504100

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار البرز

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha