به گزارش همشهری آنلاین، رییس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: کرونا برای روزهداری مشکلی ایجاد نمیکند، مگر در موارد استثنایی مانند بعضی از مبتلایان به بیماریهایی مانند دیابت، فشارخون و سرطان که این فریضه الهی از آنها سلب میشود.
دکتر سید علیرضا مرندی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ملاحظات بهداشتی و اجتناب از ویروس کرونا در همه حال باید رعایت شود و روزه داران هم باید آنها را در بالاترین حد مراعات کنند و با خیال راحت روزه بگیرند.
وی با اشاره به اینکه بیماری کرونا که در ماه های اخیر شایع شده، تفاوت چندانی بین ماه رمضان امسال با سال قبل ایجاد نکرده است، افزود: با عمل به توصیه های بهداشتی که از سوی مسئولان و متخصصان در رسانه به کرات بیان شده، میتوان به سلامتی روزهداری کرد.
مرندی تاکید کرد: در حالت عادی، عامه مردم باید به شدت از کرونا اهتزاز کنند تا هم از حلقه انتشار جلوگیری شود و هم سایر افراد و اعضای خانواده آنان گرفتار این بیماری نشوند.
وی افزود: بعضی تصور میکنند که برای جلوگیری از ابتلا به کرونا باید مکررا آب بنوشند. ضمن اینکه نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر توصیه میشود، ولی در ساعات روزه داری، برای شستشوی دهان میتوان گاهگاهی آب را در دهان غرغره کرد و از دهان بیرون ریخت که روزه باطل نشود.
مرندی بیان داشت: این توصیه برای آن است که اگر احیانا ویروس کرونا از طرف فردی وارد دهان انسان شده باشد، از طریق شستشو دادن از دهان خارج شود. برای نیل به این منظور نوشیدن ضروری نیست و غرغره کردن آب در دهان و بیرون ریختن آن کافی است.
- روزهداری، آلزایمر را به تاخیر میاندازد
وی در باره فواید روزه داری گفت: تنظیم فشار خون، کاهش وزن، افزایش مقاومت بدن در مقابل انسولین، از فواید روزه داری است و حتی بر روی آلزایمر، نارسایی های فکری و فراموشی تاثیر دارد و به عبارتی آنها را به تعویق می اندازد، یا حتی روند آن را متوقف می کند.
مرندی با اشاره به اینکه روزه داری برروی بیماری ام اس تاثیر دارد و بروز آن را به تعویق می اندازد، گفت: روزه استرس و التهاب را کاهش می دهد و مقاومت بدن در مقابل عفونت ها را بیشتر می کند.
وی اظهار داشت: با روزه گرفتن وزن بدن کاهش پیدا می کند که مطلوب و برای حفظ سلامتی مفید است.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی اظهار داشت: نتایج مطالعات انجام شده در دنیا نشان می دهد که روزه نه تنها مضر و تضعیف کننده بدن نیست، بلکه فوایدی زیادی برای بدن دارد.
وی ادامه داد: برخی افراد چه کرونا داشته باشد و چه نداشته باشد، به دلیل ابتلا به بعضی از بیماری ها، امکان روزه گرفتن را ندارند. این افراد معمولا تحت نظر پزشک متخصص هستند و با مشورت آنان، می توانند در مورد روزه داری تصمیم بگیرند.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: افراد دارای قندخون خیلی بالا یا فشارخون غیر قابل کنترل، امکان روزه گرفتن را ندارد و این موضوع ربطی به کرونا ندارد.
وی با اشاره به اینکه افراد بیمار برای روزه گرفتن باید تحت نظر پزشک باشند و با کنترل بیماری خود، اقدام به روزه داری کنند، گفت: افراد با پزشک، معتمد مشورت کنند تا جای تردیدی برای روزه گرفتن باقی نماند.
نظر شما