جمعه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۸
۰ نفر

این روزها به دلیل وخامت اوضاع اجتماعی و اقتصادی برخی از افراد درشهرستان سبزوار برای تامین امرار و معاش خود به زباله‌گردی روی آورده‌اند.

زباله‌گردی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر این روزها مشاهده زباله‌گردها در سبزوار برای بسیاری از مردم این شهرستان عادی شده و کمتر فردی است که هر روز در گوشه و کنار دارالمومنین سبزوار یکی از آنان را که سر در سطل‌های زباله شهرداری به دنبال پلاستیکی، کارتنی و یا فلزی که بشود بفروشد و پولی از آن به دست بیاورد، مشاهده نکرده باشد. بعضی از این افراد نه لباس مناسبی بر تن دارند، نه بهداشت شخصی را رعایت می‌کنند و نه در این اوضاع کرونایی مراقب سلامتی خودشان و دیگران هستند.

ابوالفضل لعل، یکی از خیرین و افرادی که مدت زیادی است طرح مطالعاتی‌اش را درباره این افراد دنبال می‌کند در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: طرحی برای ساماندهی این افراد در دست تدوین بود که به دلیل مشکلات مالی و عدم حمایت مسئولان نهادها و ادارات دولتی به سرانجام نرسید، طرحی که در آن به زباله گردها آموزش‌های لازم در جهت استفاده از لوازم بهداشتی مناسب ماسک و دستکش در هنگام جمع آوری ضایعات داده می‌شود.

وخامت اوضاع اجتماعی و اقتصادی عاملی برای زباله‌گردی

وی با بیان اینکه اکثر این افراد معتاد و به بیماری‌هایی نظیر ایدز و هپاتیت مبتلا هستند، افزود: بسیاری از این افراد اکثراً با کمک خیرین غذای گرم می‌خورند. به علت وخامت اوضاع اجتماعی و اقتصادی وارد این حوزه می‌شوند.

لعل با انتقاد از رها کردن زباله‌های بیمارستانی توسط برخی از مطب‌ها و درمانگاه‌ها، ابراز کرد: این زباله‌ها بدون رعایت مسائل بهداشتی در کوچه‌ها قرار می‌گیرد و زباله گردها نیز بدون رعایت کوچک‌ترین مسائل بهداشتی و عدم دقت در جمع آوری، به کار خود ادامه می‌دهند و این باعث می‌شود به بسیاری از بیماری‌ها دچار شوند.

این خیر سبزواری ادامه داد: برخی از این افراد چیزی برای از دست دادن ندارند و در شورش‌های اجتماعی یکی از بزرگترین خطرها برای جامعه چه از نظر بهداشت و چه از نظر امنیتی خواهند بود.

وی با بیان اینکه برخی از این زباله گردهای امروزی متکدیانی هستند که تا چند روز قبل توسط مرکز جمع آوری متکدیان در سبزوار جمع آوری و یا تحویل مؤسسات در مشهد شده بودند، تصریح کرد: این روزها به دلیل شیوع بیماری کرونا و رغبت کمتر مردم برای کمک به متکدیان، آنان نیز به سراغ زباله گردی رفته‌اند تا بتوانند گذران زندگی کنند.

در ادامه علیرضا دیواندری، مسئول مؤسسه خیریه حمایت از مستمندان اسرار سبزوار، در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: برای مقابله با کرونا تمام افراد متکدی که جمع آوری شده بودند با دستور فرماندار سبزوار آزاد و یا تحویل خانواده‌هایشان شدند.

وی با اشاره به اینکه هنوز نتوانسته ایم برای پرسنل خود ماسک تهیه کنیم و در حال حاضر از ماسک‌های دست دوز استفاده می‌کنیم، افزود: از ابتدای فعالیت جمع آوری متکدیان در سبزوار از حدود پنج سال قبل تاکنون نزدیک به دو هزار نفر متکدی جمع آوری شده و هزار و ۲۰۰ خانواده توسط مراکز حمایت از مستمندان، غریب الغربا و بخش مشارکتی خیرین تحت پوشش هستند. اگر هر کدام از مسئولین به وظایفی که دارند به درستی عمل کنند بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد.

نبود اشتغال، سرقت و فروش مواد مخدر

دیواندری با بیان اینکه وقتی فردی با ۲۰۰ هزار تومان دستمزد در ماه گذران زندگی می‌کند چه توقعی می‌توانیم از او داشته باشیم، اضافه کرد: متکدیان را بعد از جمع آوری مجدداً با خانواده‌هایشان وصل می‌کنیم ولی سختی اوضاع اجتماعی و اقتصادی همانند فقر و نبود اشتغال از بزرگترین مشکلات این گروه از جامعه است.

مسئول مؤسسه خیریه غریب الغربا سبزوار با اشاره به برخی از آسیب‌های اجتماعی این گونه افراد در جامعه، اضافه کرد: یکی از مشکلات موجود فعالیت تیمی برخی از این متکدیان برای سرقت و فروش مواد مخدر است.

در ادامه همچنین مرضیه کسرایی فر، رئیس بهزیستی سبزوار در این رابطه با اظهار اینکه کار اصلی ساماندهی و جمع آوری زباله گردها بر عهده شهرداری سبزوار است، گفت: از همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا مطابق با دستورالعمل‌ها پذیرش جدید در مراکز و مؤسسات در سبزوار ممنوع شد.

وی با بیان اینکه در مراکز خوابگاهی اتاق خاصی برای بیماران کرونایی در نظر گرفته شده است، افزود: برخی از افراد تحت پوشش در مراکز نگهداری خاص را خانواده‌ها به دلیل نگرانی که از شیوع بیماری کرونا داشتند تحویل گرفتند.

طبق پیگیری‌های مکرر خبرنگار مهر، با معاونت‌های مختلف شهرداری سبزوار، هیچکدام از مسئولان در این رابطه پاسخگو نبود.

کد خبر 504450

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha