اواسط سال گذشته، مددسرای منطقه ۶ در میدان «آرژانتین» بهره‌برداری شد؛ مددسرایی با ۳۰ تخت برای پذیرش کارتن‌خواب‌ها و بی‌خانمان‌ها در قلب پایتخت.

گرمخانه

همشهری آنلاین- زینب زینال‌زاده:‌زمستان سال ۱۳۹۸ به سبب برودت هوا و ارتقای خدمت‌رسانی به مددجویان، این گرمخانه شبانه‌روزی شد و با شیوع بیماری «کرونا» رعایت پروتکل‌های ستاد کرونا در دستور کار مدیران مددسرا قرار گرفت و ارائه خدمات ویژه‌ در دستور کار قرار گرفت. «حبیب‌الله ‌غفوری»، معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه ۶، معتقد است که مددجویان به‌عنوان یک انسان به گرمخانه پناه آورده‌اند و وظیفه انسانی ما حکم می‌کند که بهترین خدمات را به این عزیزان ارائه دهیم.  
سالن‌ها نظافت شده‌اند و مددجویان لباس‌های تمیز بر تن کرده‌اند. برخی روی تخت‌ها نشسته‌اند و عده‌ای هم مشغول تماشای تلویزیون هستند. مددجویان به‌طور شبانه‌روزی در این مددسرا پذیرش می‌شوند و به گفته «حبیب‌الله ‌غفوری»، فضای مددسرا محدود است، اما در صورت نیاز امکان افزایش ظرفیت‌ها و امکانات و پذیرش بیشتر مددجویان وجود دارد این مددسرا ۳۰ تختخوابی است که با توجه به نیاز منطقه و هم‌چنین منطقه ۷ برای پذیرش کارتن‌خواب‌ها و بی‌خانمان‌ها کافی است، اما تدابیری اندیشیده شده است تا در مواقع اضطراری بتوانیم تا ۲ برابر ظرفیت یعنی ۶۰ مددجو پذیرش کنیم. »

معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه ۶ با بیان اینکه مددجویان به محض ورود از سوی پزشک ویزیت می‌شوند، ‌می‌گوید: «حدود ۸۰‌درصد مددجویان به اختیار وارد مددسرا می‌شوند. به هر حال اینها جزو افراد آسیب پذیرند و تست سلامتی آنها اهمیت دارد. با این کار از شیوع بیماری‌های واگیردار در مددسرا و در میان سایر مددجویان جلوگیری می‌کنیم. بنابراین، مددجویان به محض اینکه وارد مددسرا می‌شوند و فرم مربوط به مشخصات فردی را پر می‌کنند، از سوی پزشک مستقر در مددسرا ویزیت و معاینه می‌شوند. »
او ادامه می‌دهد: «مددجویی اگر علائم بیماری واگیردار مانند بیماری‌های پوستی داشته باشد، به مراکز درمانی منتقل می‌شود. »
البته این کارها جزء خدمات لاینفک مددسرا است و به گفته غفوری، پیش از شیوع بیماری کرونا هم انجام می‌شد، اما با شیوع ویروس «کووید ۱۹» به شدت و جدیت بیشتری انجام می‌شود.  
پس از شیوع بیماری کرونا، استحمام مددجویان در مددسرای منطقه ۶ اجباری شده است. غفوری می‌گوید: «در گذشته، استحمام مددجویان اختیاری بود، اما با شیوع بیماری کرونا مددجویان پس از ورود به مددسرا به‌طور حتم و به اجبار استحمام می‌کنند. »
به گفته معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه ۶، مسئولان مددسرا تلاش می‌کنند با فراهم کردن امکانات تفریحی و سرگرم‌کننده، مانع از خروج مددجویان شوند. او می‌گوید: «تا کنون ابتلا به بیماری کرونا در مددسرای منطقه اعلام نشده است و تلاش می‌کنیم با ایجاد لحظات شاد و خوش مانع خروج مددجویان از مددسرا شویم. به هر حال، برخی از مددجویان مواد مصرف می‌کنند و به همین دلیل برای مصرف از مددسرا خارج می‌شوند. ورود و خروج آنها امکان شیوع بیماری کرونا را افزایش می‌دهد که امیدوارم با تدابیر لازم این کار به حداقل یا صفر برسد و بتوانیم همه نیازهای مددجویان را در داخل مددسرا فراهم کنیم. »

آبمیوه طبیعی در لیست غذایی
مددجویان ۳ وعده غذای گرم دریافت می‌کنند. غفوری با بیان این مطلب می‌گوید: «همواره تلاش کرده‌ایم وعده‌های غذایی مغذی و مفیدی در لیست غذایی مددجویان قرار دهیم تا ایمنی بدن‌شان افزایش یابد. با شیوع بیماری کرونا، علاوه بر وعده‌های غذایی مفید، توزیع آبمیوه طبیعی را هم به لیست وعده‌های غذایی مددجویان اضافه کرده‌ایم. »
او ادامه می‌دهد: «مددجویان هم جزئی از این جامعه هستند و نباید در چنین روزهای بحرانی آنها را فراموش کرد. وقتی به اختیار وارد مددسرا می‌شوند به این معناست که به این مکان پناه آورده‌اند و وظیفه انسانی حکم می‌کند، خدمات مطلوب ارائه دهیم. »
به گفته معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه ۶، خیران، گروه‌های جهادی و تشکل‌های مردمی در تهیه آبمیوه‌های طبیعی مددجویان مشارکت دارند.  

ضدعفونی مستمر مددسرا
مددسرا براساس پروتکل‌های داخلی که دارد، روز یکبار ضدعفونی می‌شود، اما با شیوع بیماری کرونا این کار روزی ۳ بار انجام می‌شود. غفوری می‌گوید: «ضدعفونی بخش‌های مختلف مددسرا از سالن‌های استراحت و غذاخوری و آشپزخانه گرفته تا سرویس‌های بهداشتی و حتی محوطه ورودی، روزی ۳ بار ضدعفونی می‌شوند. » به گفته او، مددجویان به اختیار خود در این کار مشارکت می‌کنند: «این کار حس مفید بودن در آنها ایجاد می‌کند و سبب بهبود کیفیت زندگی‌شان می‌شود. »

طنین آوای ربنا در مددسرا
ممکن است برخی تصور کنند که کارتن‌خواب‌ها و بی‌خانمان‌ها پایبند ارزش‌ها نیستند. اما در مددسرای منطقه ۶ بیشتر کارتن‌خواب‌ها و بی‌خانمان‌ها ماه مبارک رمضان روزه می‌گیرند. غفوری می‌گوید: «برخی از کارتن‌خواب‌ها اعتیاد ندارند و بنا به دلایلی از خانواده طرد شده و به گوشه خیابان پناه برده‌اند. در میان همین افراد، کسانی که روزه می‌گیرند و نماز می‌خوانند و قرآن تلاوت می‌کنند کم نیستند. » او ادامه می‌دهد: «در ماه مبارک رمضان، آوای ربنا در سالن‌های مددسرا طنین‌انداز می‌شود و به گفته مددجویان، این آوا همواره سبب آرامش روحشان می‌شود. » به گفته معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه، وعده سحری و افطاری برای روزه‌داران در مددسرا پیش‌بینی شده است: «علاوه بر ۳ وعده غذایی، برای مددجویان روزه‌دار وعده‌های سحری و افطاری پیش‌بینی کرده‌ایم. افرادی که نمی‌توانند سفره بگیرند، وعده‌هایی غذایی‌شان را در سالن مجزا میل می‌کنند. »
رئیس اداره آسیب‌های اجتماعی ادامه می‌دهد: «تلاوت قرآن کریم و سخنرانی‌های مذهبی و هم‌چنین برنامه‌های سینمایی ماه مبارک رمضان از تلویزیون‌های نصب شده در سالن‌های مددسرا پخش می‌شود و مددجویان با حفظ فاصله‌های اجتماعی به تماشای آنها می‌نشینند. »

کد خبر 505199

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha